Kendi İşinizin Sahibi Olmak

Küçük bir işletme kurma fikri oldukça korkutucu bir fikir olabilir çünkü başarı oranı düşüktür. Meydan okumaya hazır olduğunuzu ve risk almaya hazır olduğunuzu düşünüyorsanız, gerekli hazırlıkları yapmalısınız. Hazırlanmanız ve başarılı olma şansınızı artırmak için sizlere bazı ipuçları: Hedeflerinizi tanımlayın. Deneyime ihtiyacınız var. Maliyetler nelerdir? Uzaktan çalışma. Paradan tasarruf etmenin yollarını bulun.

Şu anda istikrarlı bir işiniz olsun ya da hala bir iş bulma sürecindeyseniz, bir işi yürütme ve patron olma fikri çok çekici görünüyor. Ekonominin yaşadığı işsizlik oranı, birçok şirketin hala hayatta kalma mücadelesi verdiği anlamına geliyor. Küçük bir işletme kurma fikri oldukça korkutucu bir fikir olabilir çünkü başarı oranı düşüktür. Meydan okumaya hazır olduğunuzu ve risk almaya hazır olduğunuzu düşünüyorsanız, gerekli hazırlıkları yapmalısınız. Hazırlanmanız ve başarılı olma şansınızı artırmak için sizlere bazı ipuçları.

Hedeflerinizi tanımlayın
Bir işe sahip olmak istediğinizi söylemek kolaydır, ancak hedefleriniz ve istekleriniz konusunda çok spesifik olmanız gerekir. Kendinize ne tür bir işe sahip olmak istediğinizi sorun? Hizmet veya mal satmayı mı planlıyorsunuz? İş hedeflerinize ulaşmaya başlamadan önce kendinize ne kadar süre veriyorsunuz? Bir işletmeyi yönetme niyetiniz gerçek olmalıdır, aksi takdirde tutku ve bağlılıktan yoksun olduğunuz için uzun vadede başarısız olma ihtimali yüksektir.

Deneyime ihtiyacınız var
Bir işletme açmaya karar vermeden önce, farklı kişiliklere sahip insanlarla başa çıkma konusunda ilk baştan deneyime sahip olmanız gerekir. Gireceğiniz sektörde iş yapmadan önce sektör ile ilgili ipuçlarını bilmenizi ve daha hızlı ilerliyor olmanızı sağlayacaktır. Aynı sektördeki şirketlerde birkaç ay veya yıllarca deneyim kazanmak iyi bir fikirdir, bu nedenle işinizi yönetme konusunda kendinize güveneceksiniz.

Maliyetler nelerdir?
Küçük veya büyük başlamak isteyip istemediğiniz önemli değildir, ancak sonuç olarak, yatırımınızı sürdürülebilir kılmak için paraya ihtiyacınız vardır. İşe başlamak için ne kadar sermayeye ihtiyacınız olduğunu bulmanız gerekiyor mu? Tüm masrafları karşılayacak kadar tasarrufunuz var mı? Değilse, yeni girişimcileri destekleyen birkaç krediye başvurmaya istekli misiniz? Birkaç ay içinde işinizi desteklemeye devam edip edemeyeceğinize dair net bir vizyona sahip olmanız gerekir, aksi takdirde işler planınıza göre gitmediği için kapanırsınız.

Uzaktan çalışma
Pandemi süreci ile birlikte uzaktan çalışma yeni bir iş modeli haline geldi. Yapmayı düşündüğünüz iş uzaktan çalışma ile yapılabilecek iş ise yapılanmanızı uzaktan çalışacak şekilde kurgulayabilir ve ekibinizi bu şekilde oluşturabilirsiniz. Ne kadar da uzaktan çalışma başlangıçta cazip gelse de belli dönemlerde bir araya gelerek takım ruhunun oluşmasını ve yüz yüze iletişimi sağlamanız gerekecektir.

Paradan tasarruf etmenin yollarını bulun
Çoğu start-up finansmanla mücadele ediyor. Bu nedenle, rekabette hayatta kalabilmek için harcamalarınız söz konusu olduğunda tutumlu ve bilge olmanız gerekir. Kiralama, vergi, SGK, kamu hizmetleri ve personel gibi aylık genel giderlerinizi düşünün. Bunlar sizin temel masraflarınız olacak. Daha düşük kiraya sahip bir yer aramaya çalışın veya evinizden yapın. Yalnızca yeterli sayıda kişiyi işe alarak işgücünüz üzerinde çalışabilirsiniz.
Başlangıç için size adres ve sekreterlik hizmeti veren sanal ofisleri düşünebilirsiniz. Belli bir büyüklüğe geldikten sonra ofisinizi açmak daha doğru olacaktır.