banner565

banner614

banner472

banner458

banner457

Yeşil çimento ile Türkiye’nin karbon emisyonu azalacak

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, Yeşil Çimento’nun yaygınlaştırılmasına ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca yayımlanan tebliğin geçtiğimiz Mart’ta yürürlüğe girmesinin sektör adına çok önemli bir adım olduğunu belirtti:

İNŞAAT 01.07.2024, 00:01 30.06.2024, 21:28
631
Yeşil çimento ile Türkiye’nin karbon emisyonu azalacak

“Bu tebliğ sayesinde önümüzdeki 10 yılda; sektörde 11 milyon ton karbon salınımı azaltılabilecek. Bu sayede 1.3 milyon ton petrokok ve kömür ithalatının önüne geçilebilecek. Böylelikle, 500 milyon ağaca eş değer çevresel fayda sağlanabilecek potansiyele sahip olacağız” değerlendirmesinde bulundu.
Yücelik, asıl hedefi düşük karbonlu üretim sağlamak olan sektörün, yeşil mutabakata uyum, alternatif yakıt ve hammadde kullanımı, enerji verimliliği ve dijitalleşme konularında da titizlikle çalıştığını vurguladı.
Yücelik şöyle devam etti: “AB Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’nın sektörümüze getireceği yükümlülükler de düşünüldüğünde, çimento üretiminde sağladığı ekonomik avantaj ve çevresel etkileri azaltması sayesinde, yeşil çimentoların önünün açılmasını ülkemiz açısından büyük bir avantaj olarak görüyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)