banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

banner626

TUSGİD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Haydar Bektaş: “Tunceli iş insanı markasını yaratmak istiyoruz”

Tunceli Sanayici ve Girişimcileri Derneği (TUSGİD), “Ekonomi ve Gündem” konulu toplantısını İstanbul’da iş insanlarının katılımı ile gerçekleştirdi. TUSGİD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Haydar Bektaş, Tunceli’nin gelişimi, bölge sanayiciler arasında işbirliği ve dayanışma kültürünü sağlamak adına toplantılara önem verdiklerini belirterek, “Tunceli iş insanı markasını yaratmak istiyoruz” dedi.

HABER 01.04.2022, 00:00 25.04.2022, 09:35
20845
TUSGİD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Haydar Bektaş: “Tunceli iş insanı markasını yaratmak istiyoruz”
banner625

Tunceli Sanayici ve Girişimcileri Derneği (TUSGİD), ‘Ekonomi ve Gündem’ konulu toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıya TUSGİD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Haydar Bektaş, AB Uzmanı Can Baydarol, Ekonomist Devrim Akyıl ile iş insanları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TUSGİD Yönetim Kurulu Başkanı Cem Haydar Bektaş, Tunceli sanayicinin iş dünyasında önemli bir yeri olduğunu belirterek, “İş dünyası içerisinde ilk 500’e giren üyelerimiz var. 30 yıldır, 40 yıldır, 50 yıldır Türkiye’de faaliyette olan ve özellikle üçüncü neslin yönetimi devir alan üyelerimiz mevcut. Şehrimizin zengin doğal coğrafi özelliği var. El değmemiş arazileri var. Tunceli yer altı ve yer üstü ile endemik bitki örtüsü çok zengin olan bir ilimiz. Daha da önemlisi iyi bir insan kaynağı var” diye konuştu.
Tunceli dağlık bölge olduğu için ulaşımda sıkıntısı olduğunu ve hava limanı bulunmadığını hatırlatan Bektaş, şunları söyledi: “Belki de böyle olması doğallığının bozulmaması için avantaj sağlamıştır. Tunceli’nin turizm ve tarımda rekabetçi olma gücü var. Hizmet sektöründe çaba gösterirse çok ciddi turizm ili olabilir. Yürütülen başarılı projelerin daha fazla basına yansıması lazım. Organik tarım alanında kooperatifler kurulmaya başlandı. Arıcılıkta büyük bir potansiyeli var. KobiEfor Dergisi işbirliğinde Kasım ayında bir çalışma yaptık. Özel bir dergi çıkardık. Değerli iş insanlarımız orada görüşlerini ifade ettiler. Bu dergimiz ve bu toplantıların ortak bir amacı var. Tunceli iş insanı markasını yaratmak istiyoruz. Amacımız; daha fazla iş insanına ulaşarak bölgemize katkı sağlamak istiyoruz.”
Ekonomist Devrim Aykıl, ‘Türkiye ekonomisi ve piyasaların seyri’ başlıklı sunumunda; Türkiye ekonomisi için iyimser olduğunu belirterek, görüşlerini şöyle aktardı: “Türkiye ekonomisine bakan herkes sıkıntıların farkında. Ekonomide günü kurtarmaya odaklanıldı. Enflasyonla savaşmak için mali politikalarda hem de para politikasında sert sıkılaştırmaya gideceksiniz. Enflasyonla mücadelenin mehremi durgunluktur. Seçime giden bir hükümet bunu yapamaz. İkinci bir asgari ücrete zam açıklanacak ve bir ivme yakalanmaya çalışılıyor. Türkiye piyasalarında halen daha en dramatik senaryonunun erteleneceğini düşünüyorum. İşin özünde tarım gibi alanlarda yürütülecek projelerin de katkısıyla ekonomiye ilişkin iyimserim.” Ülkede stagflasyon döneminin yaşandığını hatırlatan Aykıl, bu dönemlerde tarım ve hammadde ürünlerinin düşünüldüğünün çok üzerinde fiyatlanacağını söyledi. Aykıl, “Bu enflasyon geçici veya KDV indirimi ile indirilemez. Onun için enflasyon ile yaşamaya alışacağımız günlere gideceğiz. Enflasyondan korunmak için hammaddeyi sağlam şekilde stoklayacağız. Döviz kuru ile enflasyon aynı tempoda gitmeyecektir. Benim yıl sonu döviz tahminim 20” diye konuştu.
‘Rusya-Ukrayna savaşının Avrupa’ya ve Türkiye’ye etkileri’ başlıklı konuşma yapan AB Uzmanı Can Baydarol, tüm dünyada kriz değil belirsizlik yaşandığını kaydetti. Baydarol, Rusya ve Ukrayna savaşının ruhunu kaybetme noktasına gelen Nato’yu ayağa kaldırdığını belirterek, “Nato yeniden varlık nedenini yakaladı. Bu savaşın birçok noktadan etkisi var. Türkiye’nin garantör olması isteniyor. Çok iyi düşünülmeli. Rusya şimdilik ‘evet’ diyor. Çünkü Türkiye Rusya’nın şu anda nefes borusu özelliği taşıyor. Rus oligarkların güvenli limanı Türkiye. Türkiye bu süreci gerçekten iyi yönetti. Ve Türkiye’nin bu dönem önemi arttı” dedi. Baydarol, yeni dünyanın ABD, Çin gibi iki kutuplu veya ABD, Çin ve Rusya gibi üç kutuplu olup olmayacağının tartışıldığını ifade etti.

Yorumlar (0)