banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

Türkiye’den dünyaya açılan marka; Efora

​​​​​​​Büyük ölçekli şirketler ligine yükselen Efora Şirketler Grubu, küresel marka olma yolunda hızla ilerliyor. Efora Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Şenel, “Grup şirketlerimizin amiral gemisi Efora İnsan Kaynakları, 2025’te Almanya’da Berlin ve Köln’deki temsilciliklerini şubeye çevirmeyi, Belçika’da Brüksel’de bir ofis açmayı planlıyor. Geçen yıl %97 büyüyen Grubumuz, 2025’te %70 büyümeyi hedefliyor” dedi.

HABER 01.10.2024, 00:00
706
Türkiye’den dünyaya açılan marka; Efora
banner623

Efora Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Şenel, Efora’nın kuruluşunda şirketin ismini belirlerken KobiEfor’dan ilham aldıklarını belirterek, “Grup şirketlerimizin amiral gemisi Efora, insan kaynakları şirketi olarak 2013’te KOSGEB desteğiyle kuruldu. Bugün, belirlediğimiz hedeflerin de üstüne çıktık, büyük ölçekli şirketler sınıfındayız. Efora Şirketler Grubu; bugün; merkez ofisiyle birlikte İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara, Adana, Merzifon, Erzurum, Diyarbakır, Antalya, Denizli, Samsun, Konya olmak üzere toplam 13 şubede; 13 binin üzerinde çalışan istihdamıyla Türkiye’nin 81 ili, 374 ilçesinde hizmet veriyor” diyor.

2025’te Efora Teknik kurulacak
Gültekin Şenel; bugün Efora İnsan Kaynakları, Efora Akademi, Ahrezan Lojistik, Efora Motors, Efora OSGB, GHZ Lojistik A.Ş. şirketlerini çatısı altında toplayan ve büyük ölçekli şirketler ligine yükselen Efora Şirketler Grubu’nun geçen yıl %97 büyüdüğünü, 2025’te ise %70 büyümeyi hedeflediğini söylüyor: “2025’te sadece teknik ve mesleki alanlarda uzmanlaşmış personeller için Efora Teknik diye bir firma daha kuruyoruz, danışmanlık hizmeti de sunacağımız firmalara kendi bünyelerinde çalıştıracakları; elektrikçi, kaynakçı, frezeci, kalıpçı, tornacı, mekatronik mühendisi gibi  beyaz yaka ve teknik personeller sağlamak istiyoruz. Efora Teknik, şirketlere; hem beyaz hem mavi yakada sadece kalifiye personel sağlayacak.”

Efora Şirketler Grubu’nun amiral gemisi; Efora İnsan Kaynakları
Gültekin Şenel, Efora markasının piyasadaki güvenirliliğinin yeni kurdukları şirketleri için iyi bir pazar oluşturduğunu, hızlı büyümelerine olanak sağladığını ifade ediyor: “Efora Şirketler Grubu’nin ana omurgası, amiral gemimiz Efora İnsan Kaynakları. Şirketlerimiz, 2013’ten beri verdiğimiz hizmetler doğrultusunda hiçbir müşterimizi biz istemezsek kaybetmedik. Çalışmalarımızda hiçbir olumsuzluk yaşamadık. İnsan kaynakları sektöründe güvenilir olmak ve güven çok önemli. Çalıştırdığımız personel, müşteri memnuniyeti getiriyor. Çalışanlarımızın tamamı brüt kazancı üzerinden sigortalanır ve vergilendirilir. Efora İnsan Kaynakları, 3 farklı yöntemle müşterilerine hizmet sunuyor; birincisi; müşterimizin çalışanlarının seçme ve yerleştirme hizmetini veriyoruz, çalışanların tüm özlük hakları firmaya ait oluyor, ilk sefere mahsus çalışan başına danışmanlık ücreti alıyoruz. İkinci çalışma yöntemimizde; biz alt işverenlik ilişkisiyle birlikte firmanın ihtiyacı olan dönemsel veya daimi tüm personellerinin seçme, yerleştirmesini yapıyor, bordro ve özlük hakları kendi şirketimiz üzerinde olmak kaydıyla hizmet veriyoruz. Üçüncüsü ise özellikle lojistik firmalarının günlük, haftalık, aylık kapasitelerinin artıp eksilmesinden dolayı onlara ‘yevmiyeci’ de denilen part-time personeller sağlıyoruz.”


Efora İnsan Kaynakları küreselde de hızla büyüyor
Efora İnsan Kaynakları’nın 2019’da ilk kez yurtdışı açılımını gerçekleştirdiğini aktaran Gültekin Şenel, bugün Almanya ve Hollanda’da ofisleri bulunduğunu paylaşıyor: “Pandemi’de Avrupa’da 5 ülkede şubeleşmeyi hedeflemiştik. Ancak o dönemde e-ticarette yaşanan %300-400 büyümeyle birlikte yurtiçindeki pazar payımız ciddi oranda arttı, müşteri ağımız çok genişledi. Biz de yurtiçindeki projelere ağırlık verdik. Hollanda’da Oss ve Amsterdam’da 2 ofisimiz, Almanya’da Frankfurt’ta 1 ofisimiz var. Hollanda’da Rotterdam’a ağırlık verdik, Almanya’da da 2025 yılında Berlin ve Köln’deki temsilciliklerimizi şubeye çevirmeyi planlıyoruz. Küresel firmaların yanı sıra yurtdışına açılmayı planlayan yerli firmalar olmak üzere 70’in üzerinde firmaya hizmet sunuyoruz. Biz de onlarla birlikte büyüyoruz. 2025 planlarımız arasında Belçika’da Brüksel’de bir ofis açmak yer alıyor. Avrupa’da Hollanda, Almanya, Belçika üçgeni birbirine çok yakın, ülkeler arasında insan kaynakları transferi de kolay oluyor.”


“Efora Akademi’yi 2026’da meslek lisesine dönüştürmeyi planlıyoruz”
Gültekin Şenel, 2019’da kurdukları Efora Akademi’nin bugün 100’e yakın firmaya teknik ve mesleki eğitimler, belgelendirme ve danışmanlık hizmetleri sunduğunu belirtiyor. Şenel, Efora Akademi’nin eğitim alanında Gebze’de önemli bir konumda olduğunu ifade ediyor: “3 Boyutlu Tasarım, MS Office, Endüstriyel Otomasyon ve PLC gibi alanlarda eğitimler veriyoruz. Ayrıca mevzuatlar gereği, müşteri firmalarımızın belirli sayıda personeline İlkyardım Eğitim Merkezimiz’de ilk yardım eğitimleri sunuyoruz.” Şenel, Efora Akademi’nin Genel Müdürü kızı Hacer Şenel ile birlikte Efora Akademi’yi bir meslek lisesine dönüştürmeyi hedeflediklerini açıklıyor: “Buradan mezun edeceğimiz öğrencilerle Efora İnsan Kaynakları’na eğitimli insan kaynağı kazandırmayı ve sanayinin ara elaman ihtiyacını karşılamayı amaçlıyoruz. Şu anda hem yerelde hem Ankara’da fizibilite çalışmalarına başladık ve yer arayışımız devam ediyoruz. Elektrik-elektronik, otomasyon, kaynakçılık, torna, CNC, freze alanlarında eğitim verecek okulumuzu 2026 eğitim-öğretim yılına yetiştirmeyi planlıyoruz. 300-600 öğrenci kapasiteli bir okul düşünüyoruz. Böylece üniversite hedeflemeyen öğrencilerin iş ve meslek sahibi olabilmelerini amaçlıyoruz. Öğrencilerin kendi yeteneklerine uygun  branşlarda eğitim almasını istiyoruz. Bu lise, 2025’te kuracağımız Efora Teknik’e yetişmiş insan kaynağı sağlayacak.”


“Ahrezan Lojistik, depo yönetimi hizmetlerinde çözüm ortağınız”
Depo yönetimi hizmetleri veren Ahrezan Lojistik’i de 2019’da kurduklarını kaydeden Gültekin Şenel, “Dönemsel hizmetlerle birlikte yaklaşık 12-13 şirkete hizmet veriyoruz. Müşterilerimizin fason mallarının depolanması, elleçleme, etiketleme, paketleme hizmetlerini kendi depolarımızla yapıyoruz. Gelecekte şirketlerin bu tür ihtiyaçlarının daha çok artacağı öngörüsüyle Ahrezan Lojistik, e-ticaret ve global firmaların Türkiye’de yerleşik bir partneri, çözüm ortağı olmayı hedefliyor” diyor.


“Efora Motors, yakın gelecekte iki ayrı şirkete ayrılarak büyüyecek”
Gültekin Şenel, 2022’de Efora Motors’un kurulduğunu ifade ediyor: “Efora Motors’un Genel Müdürü oğlum Gürsel Şenel. Oto galerimizde karma lüks binek araçların satışının yanı sıra birçok firmaya; lojistik sektöründe depolama hizmetlerinde kullanılan istif makinelerinin satış, kiralama ve satış sonrası hizmetlerini sunuyoruz. İstif makinaları alanında geniş servis ağımızla, müşteri ihtiyaçlarına hızlı cevap verebilecek nitelikteki firmalarla hizmet sunuyoruz. Efora Motors da hedefimiz; ikinci elde tercih edilir olabilmek. Asıl istif makineleri üzerinde yoğunlaşarak, bizim sektörün de ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir iş alanı oluşturmak istiyoruz. Piyasadaki arz ve talep doğrultusunda; gelecekte istif makineleri ve otomotivi iki ayrı şirket olarak ayırmayı da planlıyoruz.”


“Efora OSGB, hızla büyüyor”
2023’te kurdukları Efora OSGB ile işe giriş muayenelerinin yanı sıra tedarikçisi oldukları firmalara iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimi atamaları ve ambulans hizmetleri verdiklerini kaydeden Gültekin Şenel, “Efora OSGB’nin Genel Müdürü damadım Abdullah Şenel. Kendi şirketimize de bu hizmetleri veriyoruz. OSB’ler içerisindeki şirketlere de hizmet sunuyoruz. Şu anda 23 şirkete hizmet veren Efora OSGB, hızlı bir şekilde büyüyor” diye konuşuyor.


GHZ Lojistik A.Ş. ile müşteriye özel hizmet
Gültekin Şenel, “En büyük tedarikçisi olduğumuz, Türkiye’nin en büyük e-ticaret firmalarından birinin tüm depo hizmetlerinin yönetilmesi ve şirketin istihdam ihtiyacı için ana tedarikçimizin isteği doğrultusunda 2024’te GHZ Lojistik A.Ş.’yi kurduk” diyor.

Yorumlar (0)
banner557