TrioWorx, RPA ile yüksek verimlilik sağlıyor
TrioWorx, müşteri talepleri doğrultusunda, organizasyon süreçlerinin yönetiminde verimliliği artırmaya yönelik bulut çözümlerini genişletti. TrioWorx Kurucusu ve Çözüm Direktörü Murat Bozacıoğlu, RPA’nın (Robotik Proses Otomasyonu) kurumsal firmalar için olmazsa olmaz konuların başında geldiğini söyleyerek, “RPA ile gerek çok sayıda tekrarlanan gerekse çok hatasız yapılması gereken işler otomasyon altına alınabiliyor” dedi.
Temelleri 2013 yılında atılan TrioWorx, iş hayatına Oracle Bulut İş Ortağı olarak başladı. Bu dönemde THY gibi önemli şirketlerin projelerinde ‘Bulut Müşteri İlişkileri Yönetimi’ tecrübesi ile yer aldı.
Yenilikçi, dinamik ve değişen teknolojiyi yakından takip ederek, müşterilerine en etkin ve müşteri taleplerini karşılamaya yönelik çözümler sunmayı hedefleyen TrioWorx; 2015 yılı başlarında Microsoft ile iş ortaklığını başlattı, ‘Müşteri İlişkileri Yönetimi (Dynamics)’ ve ‘Üretkenlik Çözümleri (Office365)’ ile bulut çözümlerini genişletti.
2018’den itibaren TrioWorx Kurucusu ve Çözüm Direktörü Murat Bozacıoğlu’nun tecrübeleriyle Microsoft PowerBI ile hem mevcut Microsoft platformları üzerine (Dynamics & Sharepoint) hem de farklı veri kaynakları üzerine ‘İş Zekası’ çalışmaları hizmetine de geçildi.
Kurumsal firmalar için olmazsa olmaz; RPA
Bozacıoğlu, kurumsal dünyada ‘İş Akışı ve RPA’nın (Robotik Proses Otomasyonu) sağladığı avantajlar hakkında ve TrioWorx’un bu alandaki çalışmaları hakkında bilgi verdi: “Geçtiğimiz 5 yılda RPA, kurumsal firmalar için olmazsa olmaz konuların başında geldi. Özellikle teknolojinin ucuzlaması ve çok kolay kullanılabilir hale gelmesi ile birçok kurumsal şirket bu teknolojiyi benimsemeye ve hatta bu teknolojiden fayda sağlamaya başladı. Tabii burada faydanın artırılmasını sağlayan konuların başında dijital transformasyon geliyor.”
Süreçlerini uçtan uca dijitalleştirebilen şirketlerin, kolaylıkla doğru noktalarda robotik otomasyon süreçlerini hayata geçirebildiğine dikkat çeken Bozacıoğlu; “Beyaz yaka çalışanların yürüttüğü dijital süreçlerin robotik olarak tekrarlanması anlamına gelen RPA ile gerek çok sayıda tekrarlanan işler gerekse çok hatasız yapılması gereken işler otomasyon altına alınabiliyor” dedi.
Maliyet verimliliğinden güvenliğe pek çok avantaj
RPA’da; maliyet verimliliği, hata azaltma, kalite kontrolü, esneklik, ölçeklenebilirlik, veri analitiği, iş zekası, insan kaynaklarının stratejik kullanımı, güvenlik, uyumluluk, eğitim ve entegrasyon kolaylığı gibi temel özelliklerin öne çıktığını söyleyen Bozacıoğlu, RPA’nın rekabet avantajı, sürdürülebilirlik, müşteri deneyimi, hızlı hizmet, inovasyon tetikleme gibi şirketlere sunduğu birçok avantajı bulunduğunu kaydetti.
Bozacıoğlu, gelecekte RPA alanında beklenen gelişmeler arasında yapay zeka entegrasyonu, hibrit otomasyon modelleri, sürekli iyileştirme ve analitik, hassas veri işleme ve güvenlik, daha kolay kullanıcı arayüzleri, endüstri spesifik çözümler ve genişletilmiş işbirliği gibi konuların öne çıktığını belirtti.
Bozacıoğlu; TrioWorx olarak, mevcut iş akış yönetimi kabiliyetleri ile robotik süreç otomasyonu akışlarını birleştirerek daha kapsamlı dijital süreç yönetimi hikayeleri oluşturabileceklerinin altını çizdi.