TOSYÖV ve TOGED ortaklığında yürütülen; Genç Dijital Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi tamamlandı
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından, ‘Gelecek Gençlerin: Kültür Endüstrileri Destek Programı’ kapsamında desteklenen ve TOSYÖV ile TOGED ortaklığında yürütülen ‘Genç Dijital Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi’ isimli projenin kapanış toplantısı, Ankara’da, ASO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından, ‘Gelecek Gençlerin: Kültür Endüstrileri Destek Programı’ kapsamında desteklenen ve Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) ile Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ortaklığında yürütülen ‘Genç Dijital Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi’ isimli projenin kapanış toplantısı, Ankara Sanayi Odası (ASO) Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
“KOBİ’lerin büyümesini istiyoruz”: TOSYÖV Başkan Yardımcısı ve Genç Dijital Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi Koordinatörü Şerafettin Nezih Kuleyin, açılış konuşmasında, TOSYÖV’ün kurulduğu günden bu yana KOBİ’lerin problemlerini çözmek ve büyümelerinde itici güç olmayı amaçladığını söyledi. KOBİ’lerin ulusal pazara açılabilmelerine ön ayak olabilmenin önemini vurgulayan Kuleyin, TOSYÖV’ün bu amaçla bugüne kadar; kümeleşme faaliyetlerinden eğitim programlarına; KOBİ Zirveleri’nden finans olanaklarının sağlanmasına kadar tüm faaliyetlerini anlattı. Kuleyin, ‘Genç Dijital Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi’ kapsamında yapılan hazırlıkları aktardı ve projeye finansal katkı sağlayan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teşekkür etti.
TOGED Başkan Yardımcısı Özgür Karayalçın, açılış konuşmasında, TOGED’in sektöre yaptığı katkılara değindi. Devlet tarafından tavsiye edilerek dernek isimlerinin başına aldıkları ‘Türkiye’ kelimesinin kendileri ve sektör için önemini vurgulayan Karayalçın, Genç Dijital Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi gibi projelerin devamlılığının önem arz ettiğini belirtti ve hibe programı kapsamında destek olan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teşekkür etti.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdür Yardımcısı Fatoş Altunç, 2021’de ilan edilen ‘Gelecek Gençlerin: Kültür Endüstrisi Destek Programı’nın önem verdiği alanlar ve program kapsamında Bakanlık’ın olumlu anlamda etki etmek istediği alanlardan söz etti. Özellikle gençleri kültür ve yaratıcı sektörlerde bilgi birikimlerini artırırken girişimci ruhlarını da geliştirmelerinin önemine değinen Altunç, hibe programının bu noktadan hareketle tasarlandığını belirtti.
Çağrılı Konuşmacı Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Emek Barış Kepenek, özellikle oyun geliştirme alanında ‘eğitimcilerin eğitimi’ programlarının artması gerektiğine dikkat çekerek, bu yolda hem Bakanlık, hem de bu alandaki STK’lara büyük iş düştüğünü ifade etti.
Genç Dijital Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi Eğitimler Koordinatörü İlyas Can Hergül, projenin kısa bir tanıtımını yaptı ve projenin hazırlık, başlangıç, gelişme ve sonlandırılış süreçlerinde yaşanan gelişmeleri katılımcılara aktardı.
Katılımın yoğun olduğu etkinlik, projedeki eğitimlerde yer alan eğitimcilerin ve gençlerin konuşmaları ve takiben videolarının gösteriminin ardından kapanış kokteyli ile son buldu.