banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

banner626

Teknolojik, sürdürülebilir ve yenilikçi projeleriyle ‘Yeşil Liman’ olacak

Dünyada 190 ülkeyle deniz yoluyla bağlantı kuran Mersin International Port (MIP), Mersin’in ülkenin ve gezegenin iyi olma haline fayda sağlıyor, teknolojiyi sürdürülebilirlikle harmanladığı yenilikçi projeler geliştiriyor. MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh; “2022 Sürdürülebilirlik Raporumuz’da da öne çıkardığımız pek çok proje ‘daha iyi bir dünya’ hedefimizde sektörümüze ve paydaşlarımıza rehberlik ediyor” dedi.

HABER 01.11.2023, 00:01 27.11.2023, 08:27
25069
Teknolojik, sürdürülebilir ve yenilikçi projeleriyle ‘Yeşil Liman’ olacak
banner625

Mersin International Port (MIP), geniş hinterlandı, erişilebilir ulaşım imkanları ve 3000 başarılı personeli ile Türkiye’nin ithalat ve ihracat hacminin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Türkiye’de en geniş saha olan yaklaşık 138 hektarlık bir alana yayılan MIP, toplam 21 rıhtımda yıllık 2.6 milyon, TEU konteyner ve 10 milyon ton konvansiyonel yük elleçleme kapasitesine sahip.
MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh; “Mersin International Port (MIP) olarak tüm faaliyetlerimizde başta Mersin halkı olmak üzere ülkemizin ve gezegenimizin iyi olma haline fayda sağlıyor; teknolojiyi sürdürülebilirlikle harmanladığımız yenilikçi projeler geliştiriyoruz. 2022 Sürdürülebilirlik Raporumuz’da da öne çıkardığımız pek çok proje ‘daha iyi bir dünya’ hedefimizde sektörümüze ve paydaşlarımıza rehberlik ediyor” dedi.
30 milyon dolarlık bir bütçeye sahip Kapılar Projesi’ni 18 ay gibi kısa bir sürede hayata geçirdiklerini belirten Singh; şunları söyledi: “Bu proje ile liman trafiğini şehir trafiğinden ayırdık. Yeni giriş/çıkış kapısı, otomasyon çalışmaları ve yardımcı tesislerle Mersin trafiğine kalıcı bir çözüm yaratmış olduk. Yine 2023 yılında, 455 milyon dolarlık bir bütçeye sahip Liman Kapasite Artırımı Projesi ile Türkiye’nin en büyük limanını çok daha geniş bir kapasitede hizmet verecek standartlara kavuşturacağız. Limanımızı daha çevreci, sürdürülebilir, yenilikçi ve en son teknoloji ile donatılmış bir şekilde sunmayı amaçlıyoruz. Proje, Mersin Limanı’na 1 milyon TEU’lik ek kapasite sağlayarak toplam kapasiteyi 2.6 milyon TEU’dan 3.6 milyon TEU’ya çıkarıyor.”
Ayrıca bu projede tüm taban tarama çalışmalarını dünyanın en özel ve değerli canlılarından biri olan ‘Caretta Carettalar’ın yumurtlama dönemlerini dikkate alarak programladıklarını kaydeden Singh; “Karbon salınımı ve enerji tüketimini azaltmak üzere gerçekleştirdiğimiz özenli çalışmalarımızdan ‘Güneş Panelleri’ projemizde ise vinçlerin üzerine yerleştirdiğimiz yeni güneş panellerinin kurulumunu Ağustos’ta tamamladık. Son teknolojiyle üretilen bu panellerle; mevcut panellere ek olarak 150 kW ilave enerji kazandık” açıklamasını yaptı.
Singh, MIP içinde entegre bir kalite yönetim sistemi yaklaşımı oluşturmak amacıyla başlattıkları ‘Yeşil Limanprojesi ile de liman tesisleri çevresinde deniz suyu kalitesini korumayı ve iyileştirmeyi amaçladıklarını, enerji tasarrufunu en üst düzeye çıkararak, maksimum enerji verimliliği sağladıklarını aktardı: “Bu sayede liman ve gemi operasyonları nedeniyle oluşan çevre kirliliğini, atık miktarını, sera gazlarını ve zararlı emisyonları azalttık. Dünyada 190 ülkeyle deniz yoluyla bağlantı kuran Mersin International Port olarak sorumluluklarımızın farkındayız ve dünyamızı bir bütün olarak ele alıyoruz. Bu anlayıştan hareketle gezegenimiz için hava kalitesini, doğayı, yeraltı ve yerüstü kaynaklarını daima tüm imkanlarımızla korumayı öncelik sayıyoruz. Bu vizyonla bugüne kadar yaptığımız çalışmalarımızı geliştirerek gelecek nesillere karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye kararlılıkla devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)