TBD’den Kamu-BİB’26 ve BİMY’30 Bütünleşik Etkinliği: ‘Doğal Afetlere Dayanıklı Kritik Altyapılar’
Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Kamu-BİB’26 ve BİMY’30 Bütünleşik Etkinliği’nde kamu, özel sektör bilişim profesyonellerini buluşturdu. Dergimiz KobiEfor’un basın ve medya sponsoru olduğu TBD Kamu-BİB’26 ve BİMY’30 Bütünleşik Etkinliği; Cumhurbaşkanlığı, bağlı kuruluşlar, bakanlıklar, üniversiteler, özel sektör, STK temsilcileri, bilim insanları, bilişim profesyonelleri ve uzmanlarının katılımıyla, ‘Doğal Afetlere Dayanıklı Kritik Altyapılar’ ana temasıyla, Antalya‘da gerçekleştirildi.
Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Kamu-BİB’26 ve BİMY’30 Bütünleşik Etkinliği’nde kamu özel sektör bilişim profesyonellerini bir araya getirdi. Dergimiz KobiEfor’un basın ve medya sponsoru olduğu TBD Kamu-BİB’26 ve BİMY’30 Bütünleşik Etkinliği; Cumhurbaşkanlığı, bağlı kuruluşlar, bakanlıklar, üniversiteler, özel sektör, STK temsilcileri, bilim insanları, bilişim profesyonelleri ve uzmanlarının katılımıyla, ‘Doğal Afetlere Dayanıklı Kritik Altyapılar’ ana temasıyla Antalya’da düzenlendi.
‘İkinci Yüzyıla Yön Veren Politika ve Stratejiler, İleri Teknolojilerin Sürdürülebilirliği, Dijital Çağda Siber Güvenlik’ oturumlarının gerçekleştiği etkinlikte, açılış konuşmalarını TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe evsahipliğinde, K.K.T.C. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Prof.Dr. Erhan Arıklı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, KKTC BTHK Başkanı Doç. Dr: Kadri Bürüncük yaptı.
“Üretken Yapay Zeka çalışmalarına ağırlık vermeliyiz”
Çağımızın en değerli kaynağı veriden değer yaratmayı bir beka sorunu olarak tanımlayan TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe, ülke olarak 100 yıllık bir veri kaynağına sahip açık kamu verisine acil ihtiyaç bulunduğuna, kamu verisinin anonimleştirilerek sektöre ve akademiye açılmasının, verinin yapay zeka algoritmalarıyla işlenerek anlamlandırılması önemine dikkat çekti.
Aktepe, TBD olarak açık kamu verisinin anonimleşmesi için gerekli adımları atacaklarını söyledi. Sektörün başarısına değinen Aktepe, Milli Teknoloji Hamlesi’ni güçlendirmek, dünyada öncü olmak için ülke olarak ‘Üretken Yapay Zeka’ konusundaki çalışmalara ağırlık vermemiz ve bu konuda öncü olmamız gerektiğinin altını çizdi. TBD’nin 3. Bilişim Şurası’nı Mayıs 2024’te gerçekleştireceğini duyuran Aktepe, işbirliğiyle KKTC’nin ‘Bilişim Adası’ olmasına yönelik bir çalıştayı gerçekleştireceklerini de açıkladı.
KAMU-BİB Ana Sponsoru Vodafone adına Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, BİMY Ana Sponsoru Turkcell adına Turkcell Dijital İş Servisleri Genel Müdürü Gürkan Arpacı, Teknoloji Ana Sponsoru Yandex adına Yandex Search Strateji Başkan Yardımcısı Alexander Popovskiy, Güvenlik Ana Sponsoru Zecurion adına Secude Cyber Security Bölge Direktörü Levent Tamer konuştu.
Etkinlikte; ‘Siber Dayanıklılığın Yapı Taşları: En İyi Uygulama Olarak Güven ve Şeffaflık’ konusunda Kaspersky Asya-Pasifik, Japonya, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Kamu İlişkileri ve Politikaları Direktörü Genie Sugene Gan ile ‘Bilgi Sistemlerinde Dönüştürücü Teknolojilerin Rolleri ve Uygulamaları’ konusunda Ad Astra Technology Group CEO’su Uğur Çoşkun davetli konuşmacı olarak yer aldı.
TBD ile RusSoft Dernekleri arasında işbirliği protokolü: TBD ile RusSoft Dernekleri arasında Türkiye Rusya Karma Ekonomik İşbirliği Programı’na bilişim sektörünün de eklenmesine ve bilişim sektöründe karşılıklı işbirliğinin arttırılmasına yönelik bir işbirliği protokolü de imzalandı.