banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

banner626

Sipay, 2022 yılında işlem hacmini 8’e katladı

İnovasyon odaklı finansal teknoloji şirketi Sipay; Sanal POS, Mobil POS, Fiziksel POS ve Cüzdan ürünleriyle şirketlere ödeme sistemleri alanında 360 derece çözümler sunarken, hızlı büyümesini sürdürüyor. Sipay CEO’su Semih Muşabak, “2022 yılında 10 milyar TL’lik başarılı işleme aracılık eden Sipay, işlem hacmini 8, işlem adedini ise 5 kat artırdı. 2023 yılı hedeflerimiz arasında; global iş dünyasına dijital ödeme çözümleri sunan yerli bir FinTech olmak da yer alıyor” diyor.

HABER 01.01.2023, 00:01 25.01.2023, 11:48
29083
Sipay, 2022 yılında işlem hacmini 8’e katladı
banner625

Henüz 4 yıl önce finansal teknoloji sektörüne “ödeme sistemleri alanına yenilikçi ve dinamik çözümler sunma” mottosuyla iddialı bir giriş yapan Sipay, şirketlere ödeme adı geçen tüm noktalarda teknolojisiyle uçtan uca çözümler sunarak hızlı büyümesini aralıksız sürdürüyor. 2022 yılında 10 milyar TL’lik başarılı işleme aracılık eden Sipay, 2023 yılında 40 milyar TL’lik işleme aracılık etmeyi hedefliyor. 2022 yılında bir önceki yıla kıyasla üye işyeri sayısını 3.5 katın üzerinde artıran Sipay’in söz konusu dönemde işlem hacmi yüzde 740, işlem adedi ise yüzde 370 arttı.
Ödeme kuruluşu olmasının yanında Elektronik Para lisansı da bulunan Sipay’in teknolojisinin esnek ve ölçeklenebilir olması şirketlerin ihtiyaçlarına uygun olabilecek hazır bir alt yapıyla dinamik ve hızlı hizmet vermesini sağlıyor.

Sipay Sanal POS ile yurt dışı pazarlara açılmak çok kolay
Pandemi sürecinde e-ticaret tüm dünyada ivmelenirken, Türkiye’deki şirketlerin gözünü yurt dışı pazara çevirmesine katkı sağladı. Bu noktada Sipay’in Sanal POS ürünü, döviz ile satış ve döviz ile ödeme alma imkânını bir arada sunuyor. Tamamıyla Sipay’in kendi mühendisleri tarafından geliştirilen yapay zekâ fraud yazılımları, operasyonel süreç yönetimleri ve 7/24 çağrı merkezi gibi hizmetlerde desteklenen Sipay Sanal POS; binlerce üye işyerine sorunsuzca ödeme alma imkânı sunuyor.

Fiziksel mağazalara çok sayıda ürün ve hizmet
Sipay, Fiziksel POS ve Mobil POS ile ise pek çok büyük şirketin online ödemeler haricinde fiziksel mağazalarındaki ödemelerini tek bir panelden daha uygun maliyetle gerçekleştirmesini sağlıyor. Fiziksel mağazalara çok sayıda ürün ve hizmetle çözümler sunan Sipay, bayilerinden ödeme almanın yanında bu ödemeleri tek ekran üzerinden yönetmek isteyen müşterilerine geniş bir B2B yönetim sistemi sunuyor. Havale ve EFT hizmeti de gelen ödemeleri takip edebilmenin açık kalan noktalarını kapatıyor.

Bireysel kullanıcılara da finansal özgürlük sağlıyor
Öte yandan Sipay sadece şirketlerin değil, bireysel kullanıcıların finansal özgürlüğüne de odaklanıyor. Açık bankacılık ile kullanıcılara tüm hesap hareketlerini görüntüleme, işlem yapabilme ve daha fazla seçeneğin tek bir uygulama içerisinde sunulması büyük bir yönetsel kolaylık olarak ön plana çıkıyor.

Avantajlar dünyasının kapısını aralıyor
Tüm bunlara ek olarak şirketlerin inovasyonunu mimarileştirirken; kendilerinin nasıl ödeme alacağının dışında müşterilerin de ödeme alışkanlıkları önem taşıyor. Bu noktada oldukça başarılı çalışmalara imza atan Sipay; bireysel cüzdan ve cüzdan hesabına tanımlanabilen temassız ön ödemeli kartlarıyla para transferinden QR ile ödemeye pek çok işlemi gerçekleştirme fırsatı sunarken, özel kampanyalar sayesinde iş birliği yaptığı markalardan indirim ve avantajlar da sağlıyor.

Walletgate ile markalara FinTech niteliği kazandırıyor
Sipay tarafından geliştirilen ve özellikle son dönemde adından sıkça söz ettiren Walletgate, geleneksel bankacılık sisteminin ötesinde günümüz dinamiklerine uygun bir ürün olarak karşımıza çıkıyor. Kişi veya kurumların zaman, maliyet ve regülasyon maliyetlerini ortadan kaldıran Walletgate; markaların müşterilerine özel tasarlanmış ön ödemeli kartları ile sadakat programlarının gelişmesine olanak sağlıyor. Yapay zekâ teknolojisinin etkin kullanımıyla firmalara bir FinTech gibi davranabilme niteliği kazandıran Walletgate çözümü teknoloji ve uzman ekiplerin buluşmasının en güzel örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor.
Tüm noktalarıyla nakitsiz alışveriş projesi olarak şirketlere sunulan Walletgate, bayi ödemelerine yönelik çözüm arayan markalar için uçtan uca ödeme kolaylığı sağlamak, kurumsal cüzdan ile sadakat sistemleri çalışması yapan müşterilere altyapı sunmak gibi birçok hizmet özelinde çalışılan üye iş yerleri var. Uçtan uca bir hizmet sunulan, Bir FinTech gibi hareket kabiliyeti sağlayan Walletgate ile 60’a yakın markada, finansal süreçlerin dijitalleştiği belirtiliyor.

“2023 yılında global iş dünyasına dijital ödeme çözümleri sunan yerli bir FinTech olmayı hedefliyoruz”
Fintech sektöründeki gelişme ve yeniliklerin dünya çapındaki şirketler için her geçen gün yeni fırsatlar ortaya koyduğuna vurgu yapan Sipay CEO’su Semih Muşabak, günümüzde mevcuttaki müşterilerine Sanal POS’tan Walletgate’e kadar geniş bir ürün yelpazesi sunan Sipay’in 2023 yılındaki hedefleri arasında, global iş dünyasına dijital ödeme çözümleri sunan yerli bir FinTech olmanın yer aldığını söylüyor.
Semih Muşabak, “İş ortaklarımızın fiziksel POS ile mağazalardaki ödemelerini alabilmelerini, e-ticaret sitelerinde tüm kartlar ile satış yapabilmelerini, açık bankacılık ile banka hareketlerini kontrol etmelerini, MPOS ile sahadaki ekiplerinin tahsilat yapabilmelerini ve B2B modülleri ile çalışabilmelerini sağlayarak, kendilerine uçtan uca hizmet sunmaya devam edeceğiz. Elbette bireysel cüzdan ile son kullanıcılara çok fazla finansal teknoloji kullanımını avantajlarla ve yeni iş birlikleriyle sunacağız. Ödeme adı geçen tüm noktalarda güçlü bir alternatif olmayı hedefliyoruz” diyor.
2022 yılını 10 milyar TL ciro ile kapatmaya hazırlandıklarını ifade eden Sipay CEO’su Semih Muşabak, sözlerine şöyle devam ediyor: “Bugün geldiğimiz noktada sektörde ilk 3 şirket arasında yer alıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’te ise ilk 2 sırayı paylaşacağız. Walletgate ile 2023 yılında, FinTech kabiliyeti kazanan 60 ve üzeri markaya hizmet vermeyi planlıyoruz.”

Sipay başarısını 2 ödül ile taçlandırdı
Finansal kuruluşların, finansal teknoloji şirketlerinin, finans kuruluşlarıyla ortak proje geliştiren şirketlerin inovatif projelerini öne çıkararak başarılarını ödüllendiren PSM Awards’te merakla beklenen 2022 yılı listesi açıklandı. 5’incisi düzenlenen ve bu yıl 400’e yakın ödül adayının yarıştığı programda, ödeme sistemleri alanında 360 derece çözümler sunan inovasyon odaklı finansal teknoloji şirketi Sipay, 2 ödüle birden layık görüldü.
PSM Awards 2022’de “Gürgençler Mağazacılık 360 Derece Ödeme Çözümleri” projesi ile “En İyi Altyapı” alanında “altın” ödülü alan Sipay, “Walletgate” projesi ile de “En İnovatif Ürün” alanında “altın” ödülün sahibi oldu. Sipay, PSM Awards 2021’de Sanal POS ve Dijital Cüzdan ürünleriyle “Yılın Startup’ı” dalında “altın” ödülün sahibi olmuştu.

Yorumlar (0)