banner565

banner614

banner472

banner458

banner457

Simularge küreselde büyüyecek

Simularge, sunduğu dijital ikiz teknolojisi ile üretim süreçlerinin verimini arttırmaktadır. Veri toplama, varlık takibi, veri analizi, simülasyon ve dijital ikiz teknolojilerinin hepsini bir araya getirdiği bulut platformu ile fabrikaları dijitalleştirmektedir. Simularge CEO’su Dr. Büryan Turan, “Ülkemizdeki fabrikaların sorunlarını çözmek ve geliştirdiğimiz dijitalleşme teknolojilerinin yurt dışında görünürlüğünü arttırmak ana hedeflerimizdendir” diyor.

HABER 01.06.2024, 00:01 13.06.2024, 09:14
14972
Simularge küreselde büyüyecek

Dr. Büryan Turan ve Dr. Erhan Turan’ın geliştirdiği mühendislik simülasyonu yazılımlarını yerli/milli ve inovatif yöntemlerle hizmete sunma amacıyla 2018’de kurulan Simularge, günümüzde yaygın olarak kullanılan ısı transfer, akışkanlar mekaniği, katı mekaniği gibi derin teknoloji yazılımları bulut ortamına taşıyarak kolay kullanımlı web arayüzü ile her yerden erişilebilecek şekilde hizmete sunuyor.
Simularge CEO’su Dr. Büryan Turan, Simularge’nin, kendi alanında dünyanın en iyi 5 simülasyon yazılımı arasında gösterildiğini belirterek,  “Simularge, hem Türkiye’de hem de Amerika’da Silikon Vadisi’nde faaliyetlerini sürdürmektedir. Ülkemizde geliştirilen teknolojilerin yurt dışında görünürlüğünü arttırmak ana hedeflerimizdendir” diyor.
Dr. Büryan Turan, ileri-teknolojili algoritmalarını her büyüklükteki fabrikanın rahatlıkla kullanabilmesi ve faydalanabilmesi için kolay-kullanımlı hale getirdiklerini söylüyor:  “Üretim proseslerinin dijital ikizinin yaratıldığı Dijital İkiz Platformumuz olan TwinIDE’nin içerisinde hem yapay zekâ hem simülasyon kabiliyetleri var. Böylelikle bir üretim prosesinin dijital ikizini %90+ doğrulukla kısa sürede yaratma imkânı sunmaktayız. Bu dijital ikizlerin gerçekleştirdiği analizler ve verdiği anlık tavsiyelerle fabrikalardaki süreçler daha yüksek performanslı hale geliyor, hammadde tasarrufu, verim artışı, kalite iyileştirme gibi faydalar sağlıyor. Örneğin; Arçelik buzdolabı fabrikasında her sene 2M EUR tasarruf sağlıyoruz. Böylelikle Türk sanayisinde dijital Ar-Ge’nin gelişmesine katkıda bulunuyoruz.”
Dr. Büryan Turan, özellikle otomotiv, beyaz eşya, hızlı tüketim malları ve enerji gibi sektörler için etki yarattıklarını kaydediyor: “Isıtma-soğutma işleminin yoğun olduğu işletmelere çözüm sağlama konusunda oldukça iyiyiz. Dijital dönüşümde hem yazılım hem de mühendislik hizmeti veriyoruz. Bizim için en önemlisi müşterimizin problemini çözmek. Bu problemler çoğunlukla süreç iyileştirme üzerine. Dijital ikizler, müşterinin problemine ve hedefine özel geliştiriliyor. Dijital ikizi kendi geliştirmek isteyen firmalara yazılım altyapısını veriyoruz, anahtar teslim dijital ikiz isteyenlere ise özel ve hazır çözümleri  TwinIDE ile sağlıyoruz. Ayrıca OpsTwin yazılımımızı dijitalleşme yolculuğunun başındaki fabrikalara operasyonel yöntemi iyileştirmeleri için sunuyoruz.”
Dr. Büryan Turan, TÜBİTAK 2244 programı kapsamında Işık Üniversitesi ile yapay zekâ teknolojisi geliştirdiklerini, aynı zamanda Avrupa Birliği (AB) projelerinin içerisinde, aralarında; Fraunhofer Enstitüsü (Almanya), Danimarka Teknik Üniversitesi, Valencia Politeknik Üniversitesi (İspanya) gibi  global üniversiteler ve enstitülerin yer aldığı bir konsorsiyumda teknoloji geliştirdiklerini anlatıyor: “Teknopark İstanbul’da kendi Ar-Ge ekibimizle fizik-tabanlı yapay zekâ algoritma ve görüntü işleme çalışmalarına devam ediyoruz.  “2023’te Türkiye Kalkınma Fonu’ndan aldığımız yatırımla beraber heyecan verici bir büyüme yolculuğuna başladık. Bu sene İspanya, İtalya ve ABD’de satış faaliyetlerimizi arttırdık. Önümüzdeki dönemde küresel ölçekte büyümeyi ve marka bilinirliğimizi arttırmayı hedefliyoruz. Yarattığımız başarı hikayelerinin sayısını arttırmak ve daha duyulur hale gelmesini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hedeflerimizi gerçekleştirirken, endüstriyel tesislerin güncel ihtiyaçlarını gözeterek, üretim süreçlerini uzman ekibimizle dijitalleştiriyor olacağız.”

Yorumlar (0)