banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

banner626

“Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi” başladı

TOSYÖV, TOGED ve Ankara Kalkınma Ajansı işbirliği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği ‘Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi’nin ilk eğitimleri başladı. TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Kuleyin, 2. Grubun eğitimlerinin TBD desteğiyle Nisan 2021’de başlayacağını açıkladı. 

HABER 01.04.2021, 00:00 28.04.2021, 10:09
21953
“Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi” başladı
banner625

TOSYÖV’ün (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı), TOGED (Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği) ve Ankara Kalkınma Ajansı işbirliğiyle yürüttüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteklediği, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri (2020-1) kapsamında desteklenen ‘Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi’ kapsamında ilk grup, 1 Mart 2021 tarihinde eğitime başladı.
TOSYÖV Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Kuleyin ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekai Efeoğlu eğitimin ilk günü tüm katılımcılara bu projenin önemini anlatarak, geleceğe yönelik meslek seçimlerinde bu eğitimin kendilerine büyük katkı sağlayacağını vurguladılar.
Proje; üniversite mezunu veya öğrencilerinden oluşan gençlerin oyun girişimcisi yetiştirilmesi için liderlik ve girişimcilik eğitimleri verilerek dış ticaret ve finans konularında bilgilendirilmeleri ve akabinde oyun girişimcisi olmalarını amaçlıyor. Söz konusu gençlerin eğitimlerinin verilerek oyun girişimcisi olarak yetiştirilmesi ve aldıkları eğitimin ardından teknoparklarda kendi şirketlerini kurmaları hedefleniyor.
Nezih Kuleyin, “Gerçekleştirmeyi planladığımız hedefimiz, gençlerin oyun girişimciliğini tam anlamıyla öğrenerek geleceğe yönelik kendilerine bir meslek seçimi yapabilmelerini sağlamaktır. Proje, TOSYÖV, TOGED ve Ankara Kalkınma Ajansı işbirliği içerisinde ele alınmıştır. Proje sonucunda eğitim süreçlerinde geliştirilecek olan oyun girişimci adaylarına kendi işletmelerini kurmaları için yol haritaları çizilecektir” dedi.

Nezih Kuleyin, projede 4 grubun yer alacağını, eğitimlerin; 280 saat Liderlik, 280 saat Girişimcilik ve 280 saat Oyun Geliştirme Eğitimi olarak planlandığını aktarıyor: “Eğitimlerin 1. Grubu Mart 2021’de tamamlandı, 2. Grup, 2021 Nisan ayında Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) desteğiyle TBD Eğitim Salonu’nda eğitimlere başlayacak.”
Kuleyin, TOSYÖV’ün Türkiye’de girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması için 2010 yılından bu yana girişimciliğe destek sağlayan, KOSGEB, Ankara Kalkınma Ajansı, Ticaret Bakanlığı, TÜBİTAK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere birçok özel ve kamu kuruluşuyla işbirliği yaptığını, bu kapsamda birçok başarılı eğitim programı düzenlendiğini, yeni girişimciler yetiştirilerek yeni nesil KOBİ’lerin kurulmasına aracılık ettiğini anlattı.

Kuleyin, şunları söyledi: “Yıllardır yürüttüğümüz projelerden kazandığımız deneyimler, günümüz dijitalleşme akımlarının iş dünyasında yeni girişimciler için yarattığı fırsatları değerlendirmek adına Oyun Girişimcisi Yetiştirme Programı’na aktarılmaya çalışılmaktadır. Projemizden Ankara’da var olan tüm teknokentleri bilgilendirerek yetişen genç girişimcilerin bu teknokentlerde işletmelerini kurmaları konusunda destekleri sağlanacaktır. Ayrıca devlet destekleri kapsamında genç girişimcilerin KOSGEB İleri Girişimci Destek Programı’ndan yararlanarak toplamda 360.000 TL tutarındaki hibe destekle başlangıç sermayesi ihtiyaçları karşılanacak. Projemiz, devlet destekleri ve devletimizin üretimde millileşme adımları ile örtüşen yanları, yüksek katmadeğer ve istihdam avantajları ile güncel ve sürdürülebilir bir proje olarak etkilerini devam ettirecek ve ülkemiz gençliği açısından örnek bir gelişim sağlayacaktır. Bu proje kapsamında da verilecek eğitimlerin tamamlanmasının ardından genç girişimcilerimizin şirketleşmelerinin önü açılacak ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan işletmelerin sayısı artmış olacaktır. Dünya’da büyüyen yeni nesil bilişim şirketlerine bilgili ve tecrübeli milli girişimciler yetiştirilmiş olacaktır.”

Yorumlar (0)