NES Enerji Sistemleri uzun soluklu projelere imza atıyor
NES Enerji Sistemleri, 2004’ten bu yana sektörünün önde gelen markalarının çözüm ortağı. NES Enerji Mühendislik Genel Müdürü Hakan Aşam, “Sektördeki teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor, alanında uzman ve tecrübeli ekibimizle projede ‘yol gösterici’ oluyoruz. En uygun çözümü sunarak müşteri memnuniyetiyle uzun soluklu projelerde tercih ediliyoruz” dedi.
NES Enerji Sistemleri, ‘güçlü & güvenilir çözüm ortağınız’ sloganıyla Türkiye’nin dört bir yanındaki müşterilerine 2004’ten bu yana mühendislik ve müteahhitlik hizmetleri veriyor. Kuruluşlarından bugüne yurtiçi ve yurtdışında birçok projeyi başarıyla tamamladıklarını söyleyen NES Enerji Mühendislik Genel Müdürü Hakan Aşam, “Alanında yetkin ve tecrübeli ekibimizle müşterimizin ihtiyacına en uygun mühendislik çözümleri sunuyoruz. Hızlı büyümeden ziyade istikrarlı büyümeye odaklanıyor ve çalışan mutluluğuna önem veriyoruz” dedi. Aşam, sektördeki teknolojik gelişmeleri yakından izlediklerini ve bunu sundukları çözümlere yansıttıklarını söyledi: “Projelerimizin en önemli özelliği yol gösterici olmamızdır. Müşterinin beklentisini en iyi şekilde anlayarak ona en uygun çözümü sunabiliyoruz. Sektörde BOTAŞ’ın ana iletim hatları, gaz dağıtım hatları ile Aksa, Enerya, Akmercan Gaz ile Zorlu Enerji gibi kurumlara hizmet veriyoruz. Tüm hizmetleri testlerden geçirerek müşteriye sunuyoruz.”
OSB ve fabrikalara özel çözümler sunuyor
NES Enerji Mühendislik, alt yapı, üst yapı işlerinde anahtar teslim, müşteri odaklı, güvenilir, kaliteden ödün vermeyen, ulusal ve uluslararası güvenilir şirket olma stratejisini benimsiyor. Firmanın altyapı çalışmalarında; petrol, doğalgaz ve su hatları yapımı, pompa istasyonları yapımı, doğalgaz basınç düşürme ve ölçme istasyonları, pig istasyonları yapımı, hot-tap ve stopple işleri bulunuyor. Üst yapı işlerinde ise; ısıtma, soğutma, havalandırma, yangın ve sıhhi tesisat, arıtma, fabrika otomasyonu, SCADA ve elektrik proje uygulamaları faaliyetlerini gösteriyor. Enerji şirketlerinin boru hattı projeleri dışında Organize Sanayi Bölgeleri (OSB’ler) ve fabrikaların mühendislik ve makine aksamlarının projesini yürüttüklerini belirten Aşam, “OSB’lerde önemli projeler yürüttük. Makineciler OSB, İMES Dilovası OSB, Sakarya 1 OSB’nin genişleme alanı, Sakarya Söğütlü OSB’nin çelik ve polietilen doğalgaz hatlarını yaptık. İMES Dilovası OSB’de 50’ye yakın fabrikanın doğalgaz iç tesisatını tamamladık. Çorlu OSB’de ise 4 fabrikanın enerji altyapısını yeniledik. Aynı zamanda Osman Gazi Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin doğalgaz altyapısı ve mekanik üst yapı çalışmalarını tamamladık” diye konuştu.
Hammadde fiyatları çok yükseldi
Hakan Aşam, pandemi döneminde ciddi pazar daralmasıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek piyasanın yeni yeni canlanmaya başladığını anlattı. En önemli sıkıntının dolar kurundan kaynaklı hammadde fiyat artışı olduğunu dile getiren Aşam, “Sektörümüzün hammaddesinde yurtdışına bağlıyız. Kurdan kaynaklı olarak tedarik ettiğimiz hammaddenin fiyatları çok yükseldi. 6 ayda değişen listeler, aylık olarak değişmeye başladı. Enerji giderlerimiz de ciddi oranda arttı” dedi. Aşam, yeni döneme ilişkin hedeflerini de paylaştı: “Özellikle altyapı eksikliği olan kurulma aşamasındaki OSB ile bölge fabrikalarının mekanik altyapısı ile mühendislik hizmetlerinin çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz. Yıl bitmeden; Zorlu’nun Trakya Bölgesi’ndeki doğalgaz altyapı projelerinde, 2022’de ise Zorlu ve Akmercan’ın lisans sahalarındaki gaz dağıtım bölgelerinde görev almayı, BOTAŞ’ın 2022 ihalelerine katılmayı planlıyoruz. Akıllı binaların enerji sistemlerini hayata geçirmek ve yurtdışı projelere odaklanmanın yansıra yeni dönemde hidrostatik test malzemelerinde yurtdışı bağımlılığı kırmak adına yurtiçinde üretim arayışındayız.”