banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

Model Fabrikalarla sanayinin dijitalleşmesinin önü açılıyor

Samsun’da Model Fabrika açılışında Bakan Kacır, model fabrikalarla sanayicileri ve emekçileri, yalın üretim ve dijital dönüşümle buluşturduklarını belirtti. 

HABER 01.10.2024, 00:01
636
Model Fabrikalarla sanayinin dijitalleşmesinin önü açılıyor
banner623

Bakan Kacır, “Verdiğimiz desteklerle, eğitimlerle firmalarımızı sanayinin dijitalleşme yolculuğuna hazırladık. Böylece sanayicilerimizin verimliliklerinde yüzde 76’ya varan artış, üretim sürelerinde ortalama yüzde 34 düşüş ve üretimlerinde yüzde 140’ı bulan artış elde ettiklerini memnuniyetle gözlemledik. Kurulum çalışmaları devam eden 5 yeni model fabrikayla bu örnek tesislerin sayısını 15’e çıkaracağız ve sanayimizin dijital çağa adaptasyonunu güçlü bir şekilde gerçekleştireceğiz” bilgisini verdi.
Bakan Kacır, “Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde bin metrekare alanda kurduğumuz bu tesisi yenilikçi makine ve ekipmanlarla donattık. Samsun’un güçlü imalat sanayisine güç katacak ve rekabet gücünü artıracak model fabrikamız, yalın üretim eğitimlerine katılmak isteyen tüm KOBİ ve işletmelerimize açık olacak. Şimdiden 10 farklı eğitim ve etkinlikle 800’den fazla kişiye ulaşan fabrikamız Samsun başta olmak üzere bölgedeki sanayicilerimize hizmet etmeye başladı” açıklamasını yaptı.
Bakan Kacır şöyle devam etti: “Yeni teşvik modelimizin önemli bir sütunu konumundaki ve yakın dönemde kamuoyuyla detaylarını paylaşacağımız Yerelde Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında 81 ilimizin potansiyelini ve yetkinliklerini harekete geçirecek yatırım başlıklarını tespit ettik. Yürürlüğe aldığımız OSB Yönetmeliği’yle de OSB sistemimizde reform niteliğinde adımlar attık.”

Yorumlar (0)
banner557