MES ile rekabet avantajı, düşük üretim maliyeti
FORNAX Yazılım, üretimlerini tamamen kontrol altına almak isteyen işletmelere, uygun ve sürdürülebilir çözümler sunuyor. MES yazılımlarının birçok endüstriyel işletmenin vazgeçilmezi olduğunu söyleyen FORNAX Yazılım Koordinatörü ve Kurucu Ortağı Emrah Küçükali, bu yazılımların, işletmelerin rekabet avantajlarına sahip olmalarını ve üretim maliyetlerini düşürerek daha karlı hale gelmelerini sağladığını belirtiyor.
FORNAX Yazılım, üretimlerini tamamen kontrol altına almak isteyen işletmelere son teknolojinin getirdiği yenilikler ile uygun ve sürdürülebilir çözümler sunuyor. Alanında yetkin uzman kadrosu ile sadece yazılımsal değil otomasyon anlamında da destek vererek, çözüm üretiyor.
MES (Manufacturing Execution System) yazılımlarının son yıllarda birçok endüstriyel işletmenin vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini söyleyen FORNAX Yazılım Koordinatörü ve Kurucu Ortağı Emrah Küçükali, “Bu yazılımların, üretim süreçlerini optimize etme, verimliliği artırma ve iş akışlarını iyileştirme gibi birçok avantajı bulunuyor” diyor.
MES’in üretim sürecindeki verileri toplama, izleme ve analiz etme yeteneği sayesinde üretim sürecinin daha iyi yönetilmesine yardımcı olduğunu ifade eden Küçükali, “Bu yazılımlar ayrıca sahadaki üretim çalışanları ile ofis ortamındaki yöneticiler arasındaki iletişimi artırarak, üretim sürecindeki hataları en aza indiriyor. Böylece işletmeler üretim süreçlerini daha hızlı, daha verimli ve daha kaliteli hale getirebilir” diye konuşuyor.
Gıdadan havacılığa birçok sektörde kullanılıyor
Küçükali, MES’in, geniş bir yelpazede imalat sektörü işletmelerinde kullanılabileceğine dikkat çekiyor: “Bu işletmeler arasında gıda ve içecek, kimya, ilaç, otomotiv, havacılık, elektronik ve daha pek çoğu yer alır. Bu yazılımlar, işletmelerin üretim süreçlerindeki kapasite planlaması, envanter yönetimi, ölçülen toplam verimlilik, enerji verimliliği ve düşük atıklı üretim gibi temel konularda daha bilinçli kararlar almalarına olanak tanıyor.”
Yazılımın, işletmeler için birçok faydası olduğunu kaydeden Küçükali, “Bu yazılımlar, üretim maliyetlerini düşürmeye, otomasyonu ve işletmelerin sürdürülebilirlik hedeflerine uygunluğunu artırmaya yardımcı oluyor. Ayrıca MES yazılımları, üretim süreçlerindeki verimlilik, kalite ve teslimat süresi konularında işletmelerin daha iyi bir rekabet avantajı kazanmalarına yardımcı oluyor” bilgisini veriyor.
MES yazılımlarının otomasyon, üretim planlaması, kalite yönetimi, enerji verimliliği, veri analizi, raporlama ve analitik gibi birçok özelliğini bulunduğunu vurgulayan Küçükali, “Bu özellikler, işletmelerin tüm üretim süreçlerini daha iyi yönetmelerine olanak tanıyor. Sonuç olarak, MES yazılımları işletmelerin üretim süreçlerini optimize etmelerine ve daha verimli ve sürdürülebilir hale getirmelerine yardımcı olan kritik bir yazılımdır. Bu yazılımlara yatırım yapmak, işletmelerin rekabet avantajlarına sahip olmalarını ve üretim maliyetlerini düşürerek daha karlı hale gelmelerini sağlıyor” açıklamasını yapıyor.