Login Yazılım şirketlere özel çözümler üretiyor
Türkiye’nin ilk yerli ERP üreticisi firmalarından biri olan Login Yazılım, işletmelerin çalışmalarını analiz ederek dijitale taşıma noktasında özel çözümler üretiyor.
Login Yazılım Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Levent Sılay, ”Kendi teknolojilerimizi üretiyor ve geliştiriyor olmak, Türkiye sanayinin gelişimini hızlandırmak için yapılacak en önemli adımlardan biridir” diyor.
Türkiye’nin ilk yerli ERP üreticisi firmalarından biri olan Login Yazılım, bilişim sektöründe 1989’dan beri edindiği bilgi birikimi ve tecrübesini işletmelerin çalışmalarını dijital yollarda yönetebilmesini sağlayacak çözümler üretiyor.
Login Yazılım Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Levent Sılay, “Başkalarının koydukları sınırlar dâhilinde kalmamak adına kendi teknolojilerimizi üretiyor ve geliştiriyor olmak, şüphesiz ki Türkiye sanayisinin gelişimini hızlandırmak için atılacak en önemli adımlardan biridir. Bugün, bu noktada, Türkiye’nin yerli yazılımı olmaktan gurur duyuyoruz. Aynı zamanda Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) yönetimi olarak, bu konuda ciddi çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” diyor.
Kurumsal Kaynak Planlama’nın (ERP), şirketlerin omurgaları olduğunu kaydeden Sılay, “Gelecekte ERP sisteminin üzerinde yaptığı bütün dijitalleşme ve süreç tasarımı çalışmalarının havada kalmaması adına organizasyonun güçlü, kapsamlı ve sağlam bir ERP sistemine sahip olması şarttır. Bu anlamda çözümlerimiz ithal muadillerine göre gerçekten rekabetçi bir konumda bulunmaktadır. Hizmet kalitemizi 32 yıldır en üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken doğrudan merkezde bizim tarafımızdan seçilmiş, yetiştirilmiş ekibimizle beraber yüksek standartlarda hizmet sunuyoruz” diye konuşuyor.
Çalışmalarına öncelikli olarak işletmelerin ihtiyaç analizini yaparak başlayan ve 21 sektöre hizmet veren ve her sektörde ciddi bir bilgi birikimine sahip firma hem müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda hem de gelecekte ihtiyacı olabilecekleri konusunda destekler veriyor.
Levent Sılay, “Bu sayede ihtiyaç analizi ve hedef belirleme adını verdiğimiz çalışma ile önümüzdeki süreçte müşterilerimizin nelere ihtiyacı olacağı konusunda beraber ciddi bir çalışma yapıyoruz. ‘Firmanın gerçekten bizim çözümlere ihtiyacı var mı, yoksa sektördeki diğer firmaların da çözümleri ile iş yapabilirler mi?’ diye bir sonuca varıyoruz. Bize gelen fırsatın yaklaşık yüzde 40’a yakınını diğer firmalara yönlendiriyoruz. Buradaki amacımız, onların çözüme ihtiyacı olduğu zaman ‘Bu çözüm sizin ihtiyacınızı daha çok görür ve size daha çok faydalı olur’ diye bir çalışma yapmak” açıklamasını yapıyor.
Şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerinde yatırımlarına önce kendilerinden başlaması gerektiğini kaydeden Sılay sözlerine şöyle devam ediyor: “Dijital dönüşüm konusunda firmaların öncelikle kendilerini analiz etmeleri, süreçlerini kâğıda dökmeleri ve en önemlisi ne istediklerini bilmeleri gerekir. Bu noktada yazılım çözümleri sunan firmaların en önemli konularından biri olan hizmet konusunda da ciddi destekler veriyoruz ve sahip oldukları yazılım çözümlerini en iyi ve en etkin şekilde kullanmalarını sağlayarak, onların geçmişte geleneksel yöntemlerle yönettiği işlerini daha basit ve sistematik bir yoldan yazılımlar üzerinden yapmalarına olanak tanıyarak dijital şirketler oluşturuyoruz. Firmalar hizmetlerimiz sayesinde kurum içi kültür değişimini yönetirken birçok yerde yaşanabilecek problemler ile rehberliğimiz sayesinde kolaylıkla başa çıkıyor, farklı çözümlerimiz ile gelişen süreçlerin izlenebilmesini sağlıyor. İzlenebilen süreçler gelişmeye ve doğru karar vermeye yardımcı olacak bilgilerin oluşmasını beraberinde getiriyor.”
Dijital şirket yaratmanın sadece işlerin dijital ortamda yönetilmesini sağlamak olmadığını belirten Levent Sılay, aynı zamanda dijital yöneticilerin de oluşması gerektiğini ifade ediyor.
“Aslında geleceğimiz, dijital yöneticilerden oluşmakta. Başarılı yöneticiler, dijital sistemleri daha fazla kullanan, bu sistemlerle ilgili kontrolleri daha güçlü yapan kişilerden oluşacak” diyen Sılay, gelecek yıllardaki en önemli mottolarının dijital yöneticiler yetiştirmek ve Türkiye’nin dijital dönüşümünde güçlü bir kadro oluşmasını sağlamak olduğunu söylüyor.