banner565

banner614

banner472

banner458

banner457

Küçük ve ortak ölçekli işletmeler için Amerika’da İş Yapma Rehberi

ABD, dünyanın en büyük Gayrisafi Yurtiçi Hasılası’na ve canlı bir iş ortamına sahip olarak yabancı yatırımcılar için ideal bir destinasyon konumunda. 333 milyondan fazla nüfusu ile önemli bir pazar potansiyeli sunan ülkede, işletmelerin faaliyetlerini kurmak için yasal süreçler de basitleştirilmiştir. Belgelerin teslim edilmesi ve gerekli izinlerin alınması için kolaylaştırılmış prosedürler, her büyüklükteki şirketin başarılı olmasını daha da mümkün kılmaktadır.

HABER 01.06.2024, 00:01 13.06.2024, 09:14
14757
Küçük ve ortak ölçekli işletmeler için Amerika’da İş Yapma Rehberi

Şirket Türleri
ABD’de açılacak işletmeler, farklı şirket türleri arasından seçim yapabilir.
C-Corporation (C-Corp veya Anonim Şirket): Hissedarlara yatırımcılardan sermaye toplama veya hisse senedi opsiyonları imkanı sunar. Bununla birlikte ortaklarının kişisel malvarlıklarını korumasına olanak tanır.
Limited Liability Company (LLC veya Limited Şirket): Aynı sorumluluk korumasını daha az formaliteyle sunmaktadır, bu da onları küçük ve orta ölçekli işletmeler için popüler bir seçenek kılar. Ancak Limited Şirketler, Anonim Şirket gibi hisse opsiyonu sunma veya tahvil ihraç etme gibi olanaklara sahip olmadığı için bu durum yatırım fırsatlarını sınırlayabilir.
Ortaklıklar: Genel Ortaklık (GP), Sınırlı Ortaklık (LP) ve Sınırlı Sorumluluk Ortaklığı (LLP) da dahil olmak üzere, partnerlere esnek yönetim yapıları ve uzmanlıkları ile kaynaklarını paylaşma avantajı sunar. Vergi sorumlulukları ise her ortağın işletmedeki payı ölçüsünde doğrudan ortağa düşer.

Şirket Kuruluşu
ABD’de şirket kurmak, hukuki ve vergi süreçlerini yönetecek bir yasal temsilci atamayı gerektirir. Yasal temsilci, ABD resmi makamlarıyla aranızdaki iletişimi sağlar ve şirketinize gelen resmi tebligatları size aktarır. Ayrıca işletmeler, yazışmalarını yönetmek için ABD posta adresine de sahip olmalıdır.
Öte yandan, işletmelerin sürdürülebilirliği için yasal uyumluluk kritik bir önem arz eder. Yıllık rapor hazırlama, vergi beyannamelerini doldurma ve gerekli izinlerin ve lisansların yenilenmesi yasal uyumluluk işlemlerinin ayrılmaz bir parçasıdır.
İşletmelerin kurumsal, bordro, satış, franchise ve belirli mallar veya hizmetler üzerindeki özel tüketim vergileri de dahil olmak üzere vergi yükümlülükleri hakkında bilgi sahibi olması elzemdir. Bu noktada, tüm işletmelere vergi gereksinimlerinin karşılandığından emin olmak için muhakkak mali müşavirler ve avukatlar ile çalışmalarını öneriyoruz.

Vergilendirme
Vergilendirme söz konusu olduğunda ise işletmelerin vergi yapılarını seçmesi gerekir. Bu yapılar; Limited Şirket, Anonim Şirket, S-Corp veya ortaklık olabilir. Limited Şirketler otomatik olarak bireysel düzeyde vergilendirilseler de tercih etmeleri halinde Anonim Şirket veya S-Şirketi (S-Corp) vergilendirmesini seçebilirler.
Anonim Şirketler, net gelirleri üzerinden kurumlar vergisi, ortaklarına ödenen kar payları için de bireysel vergi öderken; S-Corp ve ortaklıklarda vergiler tek seferde ve ortaklar tarafından ödenmektedir.
Doğru vergi yapısını seçmek işletmeler için temel bir adımdır ve ticari hedeflerinizle uyumlu olması hayati bir önem taşır. Bu süreçte finansal ve hukuki uzmanlarla çalışmak, şirketinizin ticari başarısı ve yasal uyumluluğu açısından en avantajlı kararı vermenize yardımcı olacaktır.
Grape Law olarak şeffaflığa ve ulaşılabilirliğe dayanan bir müvekkil-avukat irtibatı kurarak müvekkillerimizin taleplerini en kısa sürede karşılıyoruz. Her bir müvekkilimize bu nitelikli hizmet paketini sağlayarak karşılıklı bir güven kuruyoruz. Amerika pazarına açılmayı hedefleyen şirketlerin, vize işlemleri ve şirket kuruluş süreçlerinde bizimle iletişime geçmelerini tavsiye ederiz.

Yorumlar (0)