banner565

banner614

banner472

banner458

banner457

Hedef, girişim sermayesi yatırım fonları

Bakan Kacır, bir dizi programa katılmak için bulunduğu İngiltere’nin başkenti Londra’da girişim sermayesi fonları yöneticileriyle görüşmesinin ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye’de özellikle girişimcilik ve teknoloji ekosisteminin son 20 yılda muazzam bir mesafe kaydettiğini ifade etti.

HABER 01.06.2024, 00:01 13.06.2024, 09:15
14634
Hedef, girişim sermayesi yatırım fonları

Bakan Kaçır, “Türkiye’de yeni girişim sermayesi yatırım fonlarının oluşturulması bizim önemli bir hedefimiz. Ayrıca, küresel yatırım fonlarının Türkiye’de teknolojik girişimlerine yatırım yapması da amacımız” diye konuştu.
Bakan Kacır şöyle devam etti: “Londra özellikle girişim sermayesi fonları ve diğer varlık fonları alanında dünyada öncü merkezlerden biri. Burada 500’den fazla sermaye fonu bulunuyor ve her yıl bu fonlar çok büyük ölçekte kaynak temin etme imkanına sahipler ve bu kaynağı yıldan yıla artan bir ölçekte teknolojiye ve teknoloji girişimciliğine ayırıyor. Önümüzdeki dönemde kendileriyle kurduğumuz ilişkileri ve iletişimi çok daha ileri seviyeye getireceğiz. Türkiye’de benzer etkinlikleri onlarla birlikte gerçekleştireceğiz ve Türkiye’nin teknolojik girişimlerinin büyümesini hızlandırmaya devam edeceğiz.”
Londra’da düzenlenen Tech.EU Zirvesi’nin açılışında Bakan Kacır, uluslararası teknoloji ve girişim şirketlerini Türkiye’de yatırım yapmaya davet ederek, kısa süre içinde ‘Techvisa’ programıyla bu alanda uluslararası girişimleri ülkeye çekmeyi hedeflediklerini belirtti.
Togg’un, elektrikli ve akıllı bir otomobilden çok daha fazlası olduğunu belirten Kacır, “Togg, bir Türk markası tarafından Türkiye’de üretildi ve Türkiye’nin en büyük ihracat sektörü olan otomotiv endüstrisinin dönüşümüne öncülük ediyor. Bu dönüşüm mobilite girişimleri için de bir destek olacak. Togg, halihazırda 30’dan fazla farklı startup ile çalışarak inovasyonu teşvik etme konusunda kararlılığını ortaya koyuyor” diye konuştu.
 

Yorumlar (0)