banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

banner626

Gazi Teknopark başarı hikayeleri yaratıyor

Gazi Üniversitesi’nin desteği ve büyük ortaklığı ile 2007 yılında kurulan Gazi Teknopark, hızlı bir gelişim göstererek Türkiye’nin önde gelen teknoparkları arasında yerini aldı. Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi’ndeki yaklaşık 20 bin metrekareye yakın kapalı alanda faaliyet gösteren Gazi Teknopark’ta, halen 107 firma ve 1000’den fazla personel ile 200’e yakın Ar-Ge projesi yürütülüyor.

HABER 01.10.2019, 07:42 25.10.2019, 09:19
13322
Gazi Teknopark başarı hikayeleri yaratıyor
banner625

Gazi Teknopark Genel Müdürü Dr. Tuğrul İmer, bünyesinde yaratıcılık, yenilikçilik ve girişimcilik kültürünün gelişmesini sağlayacak mekanizmaları geliştiren Gazi Teknopark’ın girişimcilere fikir aşamasından uluslararasılaşmaya kadar her aşamada katkıda bulunduğunu açıklıyor.
Teknolojik ve yenilikçi iş fikrine sahip öğrenci, mezun ve akademisyenler, TÜBİTAK’ın en başarılı uygulayıcı kuruluşlarından biri olan Gazi Teknopark’ın “BİGGAnahtar” programı ile aldıkları 200.000TL hibenin yanında, nitelikli eğitim ve mentorluk hizmetleri alarak şirketleşebiliyorlar. Anahtar Ön Kuluçka sürecinden sonra Gazi Teknopark’ta şirketleşen girişimciler, proje süreleri boyunca Anahtar Kuluçka’dan faydalanırken Anahtar Atölye’de ise prototipleme çalışmalarını gerçekleştirebiliyorlar.
Gazi Teknopark’ta şirketleşen ve Ar-Ge sürecinin ardından ticarileşme aşamasına gelen girişimciler ise G-Tech Partner programı ile ulusal pazara; Gazi ICT-Cluster isimli küme programı ile uluslararası pazarlara hızla açılma fırsatı buluyor.
Gazi Teknopark bünyesinde faaliyet gösteren firmalardan biri olan APE Drone Teknolojileri, 2017 yılında ilkokuldan beri arkadaş 4 girişimcinin bir araya gelerek kurduğu bugün 20 kişilik multidisipliner bir ekibe dönüşen global çapta hizmet veren bir drone şirketi. “Drone kullanımını kolaylaştırmak” mottosuyla yola çıkan Ape, tasarım ve üretimi tamamen kendisine ait olan dünyanın en kolay kullanılan drone’u Ape X’i geliştirdi. Yerli drone APE X, kitlesel fonlama platformu Arıkovanı’nda en yüksek desteği alan girişim oldu. Hedefleri 200.000 TL olan APE ekibinin APE X Drone’u 784.000 TL’lik destek topladı ve Arıkovanı’ndaki en yüksek rakama ulaştı. Ape Drone Teknolojileri, Baby Bonobo ürünleri ile de çocuklara eğlenceli ve kolay bir drone kurulumu ve uçuş deneyimi sunuyor.
Dr. Tuğrul İmer, Bilişim Garajı markasıyla bir grup akademisyen tarafından kurulan İnova Akademi’ye ilişkin ise şunları anlatıyor: “2018 yılı itibariyle 100.000’e ulaşan öğrenci sayısıyla 16 yaş altı nesillere yönelik ‘bilişimle üretim’ eğitimleri veren ülkemizin en büyük, dünyanın sayılı online eğitim platformu sunan şirketlerden birisidir. Eğitim bilimleri, eğitim teknolojileri, mekatronik mühendisliği, matematik, fen bilimleri alanlarında uzman ekibiyle 16 yaş altı nesillerin kuramsal değil, disiplinler arası uygulamalı bilgi ve beceri kazanması Bilişim Garajı’nın en öncelikli ve önemli hedefidir.”
Gazi Teknopark, kuruluşundan bu yana, 1200’ün üzerinde girişimciye eğitim/mentorluk hizmeti sağladı; sadece BİGGAnahtar Programı ile son 3 yılda 42 teknoloji şirketinin kurulmasına olanak sunuldu. Yaptığı yarışmalarla, 1 milyon TL’ye yakın ödül dağıtarak, girişimcilik ekosistemine katkıda bulunan Gazi Teknopark, ‘Bilişim Kümesi’ ile firmalarına yurt dışında 300’ün üzerinde B2B görüşme organize ederek, ihracatı ve uluslararası işbirliklerini artırdı ve Ekonomi Bakanlığı tarafından iyi uygulama örneği seçildi. Dr. Tuğrul İmer, “Gazi Teknopark, gelecek dönemde yürüttüğü programlara yenilerini de ekleyerek, girişimcilik ekosistemine daha büyük katkılar sağlayarak katmadeğerli teknolojiler geliştirilmesine desteğini sürdürmeyi; bölgesel kalkınmaya iştirakini artırarak hem etki alanını genişletmeyi hem de büyümeyi hedeflemektedir” diye konuşuyor.

Yorumlar (0)