banner565

banner614

banner472

banner458

banner457

FATF, Türkiye’yi ‘Gri’ listeden çıkardı

Singapur’da gerçekleştirilen Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) bünyesinde faaliyet yürüten Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Genel Kurulu’nda Türkiye’nin ‘Gri’ listeden çıkarılmasına karar verildi: FAFT yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin ilerlemelerini memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye 3 yıldır FATF’ın ‘Gri’ listesinde yani  ‘artırılmış izleme sürecinde’ yer alıyordu. 

HABER 01.07.2024, 00:01
637
FATF, Türkiye’yi ‘Gri’ listeden çıkardı

Resmi temaslarda bulunmak üzere Singapur’da bulunan FATF’nin Genel Kurul Toplantısı’na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ‘Gri’ listeden çıkarılması kararını sosyal medya hesabından ‘Başardık’ mesajı ve Türk bayrağı emojisi ile paylaştı. Kararı değerlendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kararın hem finans sektörümüz hem de reel sektörümüz açısından son derece olumlu sonuçları olacaktır. Uluslararası kaynak girişini hızlandıracak ve borçlanma maliyetleri üzerinde pozitif etki yaratacaktır. Ülkemize yönelik sermaye akışının ivmelenmesiyle Türk lirası varlıklara olan ilginin artması, dezenflasyon sürecini de hızlandıracaktır” açıklamasını yaptı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, “Listeden çıkarılmamız, ihracatçılarımız ve iş dünyamız için yeni fırsatların kapılarını aralayacak. Uluslararası bankaların ve finansal kurumların ülkemize güveni artacak. Dolayısıyla finansal işlemlerimizi rahatlatarak yabancı yatırımların ülkemize yönelmesini teşvik edecek” dedi.

Yorumlar (0)