banner565

banner614

banner472

banner458

banner457

EKK’dan Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi’ni hızlandırma kararı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Başkanlığı’nnda toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda (EKK) Yatırım Taahhütlü Avans Kredisinin (YTAK) hızlandırılması kararı verildi. 

HABER 01.07.2024, 00:01
673
EKK’dan Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi’ni hızlandırma kararı

EKK toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada; 2024 içinde beşinci toplantının gerçekleştirildiği ve programın uygulamadaki birinci yılı olduğu belirtilerek, “Kalıcı refah artışına ulaşmak ve yatırım ortamını daha da iyileştirmek için fiyat istikrarını sağlamak temel önceliğimizdir” denildi.
Yılın ikinci yarısında enflasyonda belirgin bir düşüş beklendiğini, verilerin de bu beklentileri teyit ettiği kaydedilen açıklamada, kamuda tasarruf, yeşil ve sayısal dönüşüm, nitelikli yatırımlarla yüksek teknoloji ürünlerin ihracatına yönelik desteklerin devam edeceği belirtildi.
Toplantıda, tamamlanan istihdam teşvikleri etki analizinin de sunulduğu ve istihdam teşviklerinin bulgular doğrultusunda gözden geçirilmesine karar verildi. Açıklamada, önümüzdeki dönemde teşviklerin gözden geçirilerek sistemin etkinliğinin artırılmasına yönelik atılması gereken adımların ele alındığı da kaydedildi.
Açıklamada, Dijital Türk Lirası Projesi ile bankaların tercih ettiği işlemler ve politikalar sonucu sınıflandırılması ve buna uygun işlem limit vb. yollarla teşvik edilmesi anlamına gelen ‘Toplumsal Yatırım Notu’ çalışmalarının gözden geçirildiği; kurulacak Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi ve Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizmasının değerlendirildiği bilgisine de yer verildi.

Yorumlar (0)