banner565

banner614

banner472

banner458

banner457

‘CEO Perspektifinden Sürdürülebilirlik: İklim Krizini Yönetmek’

TÜSİAD ve Chapter Zero Türkiye tarafından Bain & Company’nin katkılarıyla ‘CEO Perspektifinden Sürdürülebilirlik: İklim Krizini Yönetmek’ başlıklı Etkinlikte şirketlerin sürdürülebilirlik ve iklim krizi ile mücadele yolculuğunda üst düzey yöneticilerin vizyonu ve liderliği konusu ele alındı.

HABER 01.06.2024, 00:01 13.06.2024, 09:13
14776
‘CEO Perspektifinden Sürdürülebilirlik: İklim Krizini Yönetmek’

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi, Enerji, Çevre ve İklim Değişikliği Yuvarlak Masa Başkanı ve Chapter Zero Türkiye Yürütme Komitesi Başkanı Cevdet Alemdar, “İş dünyasında artan farkındalık şirketlerin iklim eylemi başta olmak üzere sürdürülebilirlik uygulamalarının yaygınlaşması için sorumluluk almaya hazır olduklarını gösteriyor. Günümüzde birçok üst düzey yönetici ve yönetim kurulu üyesi kritik rollerinin farkında ve iklim eylemini şirketlerinin bir parçası haline getirmenin görev ve sorumluluklarının bir parçası olduğuna inanıyor” diye konuştu.
Etkinlikte TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ve Bain & Company Ortağı Matteo Capellini tarafından aktarılan uygulama örnekleri de verildi.

‘TÜSİAD Dönüşümü Hızlandır’
TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! girişimcilik programı tarafından ölçeklendirilebilir, sürdürülebilir ve globalleşme potansiyeli olan erken aşama girişimlere yönelik olarak kurgulanan hızlandırma programı TÜSİAD Dönüşümü Hızlandır!’ın demoday etkinliği gerçekleştirildi.
Hızlandırma programına dahil olan 12 girişimin sunum yaptığı ve girişimcilik ekosistemiyle bir araya geldiği etkinlikte TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, girişimcilik yolculuğunda girişimcilerin duracakları istasyonlar, yararlanacakları kaynaklar ve tanışacakları yeni yol arkadaşlarının girişimciyi güçlendirmesi ve desteklemesi gerektiğine dikkat çekti.
12 ekip ve eşleştikleri rehberlerinin listesi şöyle: Qoordinate-Billur Barlın, Solmaz Lojistik / SoilBiom-Emre Erciyas, Erciyas Çelik Boru / Yanhak.com-Feyyaz Ünal, Mepsan / Some Carbon-Gülesin Atalay, Mutlu Metal / Yedir App-İrem Atay Şimşek, GREEN Chemicals / OYEDU-Meltem Akol, Akol Avukatlık Bürosu / DEBI Assistant-Merve Yorgancılar, Yorglass / Tekno Sürüm-Osman Ertürk Özel, Özel Avukatlık / Kali-Serter Akçalı, Akçalı Boya ve Kimya / İnofa Teknoloji-Sibel Aysu, Aysu Tekstil / RENS-Siret Ünsal, Oxtechventures / LL Material Factory-Yunus Teksan, Teksan Jeneratör.

“Yönetimde kadın oranının artırılması şart”
KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) Mayıs ayı kahvaltı toplantısı, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
TÜSİAD olarak yönetimde kadın oranının artırılmasını ivmelendirmek amacıyla, kendi üyelerinden başlayarak iş dünyasını harekete geçirmek üzere bir çağrıda bulunduklarından söz eden Turan, şöyle konuştu: “Yönetimde kadın temsilinin artırılması için bu alandaki ilerlemeyi takip etmeye ve çağrımızı yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Bununla birlikte ülkemizin kalkınmasında dünya ile yarışır bir girişimcilik ekosistemine sahip olmak için kadın girişimcilerin daha fazla artması gerekiyor. Kendi yenilikçi iş fikirleriyle kadınları iş hayatında daha çok görmeliyiz.”
KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, BM, Brüksel, Macaristan ve Ermenistan’da gerçekleştirdikleri temaslardan söz ederek, “Son dönemlerde Türkiye dışında gerçekleştirdiğimiz temaslar bizler için çok değerli. Bunun için de çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. 

Yorumlar (0)