Bitay Teknoloji, ürün ve hizmetleriyle işlem hacmini genişletti: Türkiye’nin uluslararası ilk kripto para borsası olarak faaliyetlerine başlıyor
Türkiye’nin ilk uluslararası kripto para borsası olan Bitay Teknoloji, yüzde 100 yerli teknolojisiyle Türkiye’yi Estonya, Hindistan ve ABD’de temsil etmeye hazırlanıyor. Bitay Teknoloji Genel Müdürü Niyazi Yılmaz, bu yıl dünyadaki ilk 20 kripto para borsası arasına girmeyi ve ilk aşamada 10 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Desteği ile Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoparkı’nda Araştırma-Geliştirme Projesi olarak geliştirilen Bitay Teknoloji, 2018’de faaliyetlerini, 2019’un son çeyreği itibariyle de müşteri alımına başladı. 1.5 yıllık süre içerisinde müşteri deneyimi ve ürün kalitesine odaklanarak 1 milyon aboneye ulaşan Bitay, blokzincir teknolojileri uzmanlığı ile kripto para borsası olarak başladığı hizmetlerini yeni ürünlerle zenginleştiriyor.
Hacimsel olarak Türkiye’nin en büyük kripto para borsaları arasında yer alan Bitay Teknoloji, kolay, hızlı, kesintisiz ve kaliteli hizmet anlayışıyla günlük 250 milyon doların üzerinde işlem hacmini yönetiyor. Türkiye’den ise 1 milyonun üzerinde kripto para yatırımcısı Bitay Teknoloji üzerinden işlem yapıyor. Bitay Teknoloji Genel Müdürü Niyazi Yılmaz, tüm dünyada kripto paraların piyasa değerinin 2020 yılında 500 milyar dolarken, 2021 yılında 3 trilyon doların üzerinde çıktığını belirterek, “2022’de de katlanarak artacağını öngörüyoruz. Bu noktada sadece Türkiye’de değil, Türkiye’nin global borsası olmanın verdiği sorumlulukla, yatırımlarımızı fırsatları görerek kararlılıkla ilerletiyoruz” dedi.
Bitay, zengin ürün çeşitliliği ile Estonya, Hindistan ve ABD’de faaliyetlerine başlayacak
Uluslararası kripto para borsası olma yolunda stratejik gelişme gösteren Bitay’ın halihazırda Estonya, Hindistan ve ABD’de de kripto para lisansı bulunuyor. Hedef ise 2022’nin ilk çeyreğinde bu ülkelerde faaliyetlerine başlamak. Sözkonusu pazarlardaki kripto para borsalarında ürün çeşitliliğini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Yılmaz, şunları ifade etti: “Bu ülkelerde NFT pazaryerimiz, visa altyapısını kullandığımız kredi kartımız, müşterilere hem finansal avantaj hem de birçok alanda indirim dünyası sunacak bağlılık programımız gibi alternatif ürünler ile bu alanda uçtan uca tüm ihtiyaçları karşılayacak bir dünya sunuyoruz.”
Ekosistemi Bitay Coin ile desteklediklerinin altını çizen Yılmaz, müşterilerine fırsatları bol bir platform yarattıklarını kaydediyor. Yılmaz, “Bitay Coin müşterilere yaptıkları işlemlerde sağlayacağı komisyon indirimleri dışında, Bitay kredi kartında indirim ve avantajlı bir dünya sunuyor. Aynı zamanda NFT platformunda öncelikli olma ve yine fiyat avantajları ile müşterilerimiz için ön plana çıkıyor. Şu anda Türkiye pazarında sunulmayan ancak tüm pazarlarda sunmayı planladığımız stake teklifi ile de ekstra gelir elde etmelerini sağlayan avantajlı bir ürün halini alıyor” diye konuştu.
Bitay Pay, reel ekonomiye fırsat sunuyor
Kripto para yatırımcıları için yatırımlarını fiat paraya çevirmeleri ve daha sonra reel ekonomide harcama istekleri, hem finansal kayıplara hem de kullanımın zorlaşmasına sebep olabiliyor. Bu sebeple yatırımların istenildiği zaman, belirlenen emirler çerçevesinde, reel ekonomide kullanılması hem kullanıcılar açısından hem de ekonomik hareketlilik anlamında büyük avantaj sağlayacak nitelikte. Yılmaz, bunun için en önemli yöntemin mobil ödeme sistemleri olacağını belirterek, Bitay Teknoloji olarak İngiltere’de bu alanda Bitay Pay yatırımlarının bulunduğunu açıkladı. Yılmaz, Bitay Pay ile müşterilerine kripto para yatırımlarını gerçek zamanlı işlemler ile alışverişlerinde kullanabileceği bir altyapı sunmayı amaçladıklarını paylaştı.
Niyazi Yılmaz, “Şu anda Türkiye’de bu operasyon regülatif olarak uygun olmasa da faal olduğumuz diğer ülkelerde alternatif bir finansal araç olarak müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak ve ekonomik faaliyetlerin sağlıklı işlemesini destekleyecek bir ürün olarak dikkat çekiyor. Estonya, Hindistan ve ABD pazarlarının açılması ile hem Bitay Pay hem de Bitay kredi kartı, bu anlamda fark yaratan ürünler olarak zengin ürün yelpazemizde yerini alacak” bilgisini verdi.
Yüzde 100 yerli teknoloji
Bitay’ın en önemli artılarından biri kendi teknolojisine sahip olması. Yılmaz, yüzde 100 yerli olan teknolojisi ve yazılım ekibiyle trading platformundan cüzdanlara kadar, gelişmiş teknolojileri müşterilerine kaliteli ve kesintisiz sunduklarını, güvenlik açısından sistemlerinde 3. parti yazılım kullanmadıklarını söyledi. Bitay Teknoloji, kripto para borsası olmanın yanı sıra bir teknoloji şirketi ve sektörel yenilikleri teknolojik geliştirmelerle yakalayarak müşterilerine en kaliteli hizmeti vermeye odaklanmış durumda. Teknolojilerini sürekli geliştirerek sektörün ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılamak için yeni ürün ve hizmetlere odaklandıklarını kaydeden Yımaz, sundukları teknolojik altyapılara ilişkin ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Bitay Teknoloji olarak, müşterilerimize komisyon oranlarındaki avantajları, hızlı ve kaliteli teknolojik ürünümüz, web ve mobil önyüzlerimizle sunuyoruz. Çeşitli kripto para birimlerinin ticareti için Türkiye’nin en gelişmiş dijital para alım ve satım işlemlerinin yapılmasını sağlayan ileri düzey trade sistemini sunuyoruz. Ürünümüzü yeni modüllerle sektörün beklentilerini öncülük ederek karşılayacak şekilde genişletiyoruz. NFT platformumuz, kripto para saklama çözümlerimiz bu anlamda sektörde öncü olarak yaptığımız teknolojiler, tüm bu hizmetlerimizi geleneksel bankacılıkta da kullanılacak şekilde konumlandırıyoruz.”
Regülasyonlar sektöre ivme kazandıracak
Küresel piyasalarda kripto paraların değeri 3 trilyon doların üzerinde. Türkiye’de kripto paraların yaklaşık 5 milyon kullanıcıyla 900 milyon doların üzerinde bir hacimde olduğu biliniyor. Niyazi Yılmaz, sektörün bu kadar hızlı büyümesi ve giderek değer kazanan popüler kripto varlıkların regüle edilmesinin son derece önemli olduğunu belirtti. Regülasyonların tanımlama, kara para aklama ve vergilendirme başlıkları altında yapılarak detaylandırılması gerektiğini aktaran Yılmaz, “Geleneksel bankacılık ve finans sektöründeki alternatif ürünler ile karşılaştırıldığında ve bu sektörde aktif rol oynayan ülkelerin ürün çeşitleri, finansal koşulları ve vergisel düzenlemeleri dikkate alındığında fark yaratacak ürün ve hizmetler, vergi avantajları ile sunulmalı. Rekabetin sağlıklı işlemesi ve hem şirketlerin hem de yatırımcıların mağdur edilmemesi için şirket finansalları düzenli incelenmeli, kriterlere uygunluğu şeffaf bir şekilde denetlenmelidir. Yatırımcılara verilecek güvence ve denetlemeler, sektörü tüm taraflar için güvenli ve cazip bir yatırım alanı olarak öne çıkaracaktır” açıklamasını yaptı.
“Yatırımları duyumla değil araştırma ile yapın”
Türkiye, kripto para yatırımcısı açısından ilk üç ülke arasında. Niyazi Yılmaz, enflasyonist ortamların alternatif yatırım araçlarını ön plana çıkardığını aynı zamanda kripto para gibi sürekli açık ve işlem kolaylığı olan bir piyasanın hızlı yatırım çeken bir finansal enstrümana dönüştüğünü kaydetti. Niyazi Yılmaz, müşteriler için dikkat edilmesi gereken noktaları ise şöyle açıkladı: “Kripto paraları incelediğinizde, birçok projeyi ve projenin ekosistemini destekleyen bir yatırım aracı olduğunu görüyorsunuz. Bu projelere yatırım yapılırken, hangi ihtiyacı karşıladığı ve bu ihtiyacın hangi alanlar ile bağlantılı olduğunu incelememiz çok önemli. Yatırımların duyum ve tavsiye ile değil, detaylı araştırmalar ile yapılması, benzer projelere göre farklılıkları ve fiyatlaması dikkat edilmesi gereken en önemli konular. Finansal teknoloji ve yatırım sektörlerindeki uzun soluklu tecrübelerimiz ışığında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ekibimize hem genç hem de deneyimli arkadaşların katılımı ile büyütmeye devam ediyoruz.”
NFT platformu ile sanatçı ve eserleri emin ellerde
Bitay Teknoloji’nin NFT platformu, Türkiye’de sektöre öncü olacak bir hizmet. Hem sanatçıların ürünlerini hızlı şekilde mint edebileceği hem de müşterilerin kolayca alım-satım yapabileceği zengin içeriğe sahip NFT platformunda iddialı olan Bitay, kürasyon hizmeti ile fark yaratmayı hedefliyor. Yılmaz, “Kürasyon hizmeti ile hem mint edebileceğiniz eserlerle ilgili yorum alarak yatırım alanlarınızı belirleyebilir hem de satın alacağınız eserler için bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda küratörlerimizin seçeceği eserler ile yatırımlarınızı şekillendirebilirsiniz. Sanatçıların eserlerinin güvenirliğini sağlayan onaylama mekanizması ile sanatçı ve eserlerinin gerçekliği hakkında bilgi sahibi olup güvenli alışveriş yapabilirsiniz” dedi.
NFT pazarının aynı zamanda hem sanatçıların hem de şirketlerin projelerini, Bitay’a özel hazırladıkları koleksiyonları müşterileri ile buluştuğu bir alan olacağını öngören Yılmaz, “Platformumuzun açılmasına çok az bir süre kala, Türkiye’nin önde gelen sanatçıları ve projeleri ile anlaşmalar yaptığımızı ve NFT bekleme listemizde katılan öncü müşterilerimiz başta olmak üzere, Bitay’da işlem yapan tüm müşterilerimize avantajlı bir dünya sunacağımızı belirtmek isterim. Bununla birlikte gireceğimiz diğer pazarlarda da Türkiye’de yaptıklarımıza benzer projeler ile fark yaratmayı, hem sanatçı hem de projelerimiz ile platformumuzu ön planda tutmayı planlıyoruz” açıklamasını yaptı.