BARİKAT 2019 Siber Güvenlik Zirvesi vurguladı: “İşletmeler için siber güvenlik hayati önemde”
Siber güvenlik ekosisteminin geliştirilmesine yönelik konuların bilişim ve iş dünyasının yöneticileri tarafından ele alındığı BARİKAT 2019 Siber Güvenlik Zirvesi, İstanbul’da düzenlendi. Etkinlik önce 10 Nisan’da Ankara’da, daha sonra 16 Nisan’da İstanbul’da olmak üzere 2 şehirde, 30’dan fazla konuşmacı ve Barikat’ın ekosisteminde yer alan firmalarla gerçekleştirildi. Zirve’yi Barikat’ın mevcut ve aday iş ortakları, özel sektör temsilcileri, iş ve akademi dünyası temsilcileri, öğrenciler izledi.
Açılış konuşmasını yapan Barikat Genel Müdürü Murat Hüseyin Candan, kendisinde ve müşterilerinde oluşturmak istediği siber güvenlik kültürüyle Barikat’ın rakiplerinden farklılaştığını belirtti ve şirket hedeflerini özetledi: “1) Mutlu bir çalışma ortamında ekip bilinci ile çalışmak.
2) Ürünler geliştirerek bilim güvenliğinde yazılım geliştiren firma rolünü sürdürmek ve artırmak.
3) Çözümlerini Türkiye’de daha geniş bir yelpazeye ve Türkiye dışındaki pazarlara sunabilmek.” 2008’de kurulduklarını ve yazılım gelirleri en çok şirket olduklarını paylaşan Candan, hızlı ve istikrarlı büyüyen Barikat Global’in 2019 yılı itibariyle 242 iş ortağı, 38 üretici çözüm ortağı; toplam 186 çalışan, Ankara, İstanbul, Amstardam, Katar’da; Doha olmak üzere 4 ofisleri bulunduğunu anlattı.
İçinde Üçüncü Havalimanı’nın Ofansif Güvenliği’nin de bulunduğu 316 proje yürüttüklerini aktaran Candan, yurtdışı kaynaklı 100 milyon dolar gelir getirmeyi hedeflediklerini açıkladı. “Biz bir Ar-Ge merkeziyiz” diyen Candan, NATO ve Milli Savunma Bakanlığı Tesis Güvenlik Belgesi’ne sahip olduklarını da vurguladı. Candan, 2019’da odaklanacakları çalışmalarını; siber güvenlik alanında işgücü yetiştirmek için tasarlanan “Siber Kariyer Programı” adlı hizmet paketi, mavi takımı güçlendirmek için geliştirilen “Bayrağı Savunmak” hizmeti, web arayüzü üzerinden yönetilen ve DDoS saldırılarını karşı hazırlanmak için bir test platformu olan “LoDDoS”, Barikat’ın globalleşmesi için en hızlı yollardan biri olan pazar yeri; “Offensify”i, SGOM (yeni nesil Siber Güvenlik Operasyon Merkezi), SOME (Siber Olaylara Müdahale Ekipleri), Yönetilen Güvenlik Servisleri ve KVKK Teknolojileri’ni tanıttı.Barikat Genel Müdürü Murat Hüseyin Candan, Genel Müdür Yardımcıları; Cenk Özügür ve Ramazan Çelik, Satış Direktörü Recep Ulutaş, KobiEfor’a özel verdikleri röportajda, Bilişim 500 listesinde siber güvenlik yazılımları kategorisinde son 5 yıldır 1. sırada olduklarını ifade ettiler. Her ölçekte işletmenin mutlaka siber güvenlik çözümlerine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Candan, siber güvenlik dışında hiçbir iş yapmadıklarını; cihaz ve yazılım satışı, danışmanlık ve TSE onaylı A ve B sınıfı Güven Damgası Sızma Testi hizmeti verdiklerini anlattı. 2 yıldır yazılım geliştirme ve Ar-Ge’ye odaklandıklarını kaydeden Candan, kuruldukları 2008’den beri yürüttükleri her projede başarılı olduklarını söyledi. Candan, “Bu yıl yüzde 25 büyümeyi önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye’ye 100 milyon dolar döviz getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Özügür, Barikat Akademi ile sektörün işgücü ihtiyacını karşılamaya yönelik çözüm ürettiklerini paylaştı. Çelik, KOBİ ölçeğinde bile her şirketin siber güvenlik konusuna önem vermesi gerektiğini vurguladı. Ulutaş, kendi yatırımlarını kendi kazanımlarıyla yapan bir şirket olduklarının altını çizdi.