banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

banner626

Avrupa’nın lider beyaz eşya üreticisi BSH Wipelot teknolojisini tercih etti

Avrupa’nın en büyük beyaz eşya üreticisi BSH, hassas zamanlı konum takibi ve elektronik iş güvenliği için endüstriyel IoT alanının öncü oyuncusu Wipelot’u tercih etti.

HABER 02.06.2021, 22:15 21.06.2021, 10:03
17321
Avrupa’nın lider beyaz eşya üreticisi BSH Wipelot teknolojisini tercih etti
banner625

Gerçek zamanlı izleme teknolojileriyle global şirketlerin ve Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu konumundaki firmaların dijital dönüşüm süreçlerine önemli oranda katkıda bulunan Wipelot; Çerkezköy’deki tesislerinden dünyanın dört bir noktasına milyonlarca beyaz eşya üretimi gerçekleştiren BSH’nin iş süreçlerinde verimlilik, hız ve iş güvenliğinin artmasına katkıda bulunuyor.

Üretimin daha verimli bir şekilde planlanması ve süreçlerin iyileştirilmesi, ekipmanların izlenmesi, iş güvenliği için personellerin ve taşeronların takibi gibi kritik iş süreçlerinde görünmeyeni görünür hale getiren Wipelot, bu sayede BSH’nin maliyetlerinde tasarruf elde etmesine ve ciro artışına imkân tanıyor. Güçlü mühendis kadrosuyla da öne çıkan beyaz eşya üreticisi BSH’nin sorun ve ihtiyaçlarını analiz eden Wipelot, şirket hedefleri doğrultusunda üretimde verimliliğin artırılmasına katkı sağlamanın yanı sıra forklift ve çalışanların üretim alanı veya depolarda güvenliğini sağlamak üzere fonksiyonel çözümler sunuyor.


BSH tesislerinde kazasız ve güvenli çalışma ortamı
BSH Çerkezköy fabrikasındaki çalışanları, iş makinelerini ve tesis varlıklarını koruma altına alan Wipelot; Safezone çözümüyle olası iş kazaları sonucunda meydana gelebilecek maddi hasarların, zaman kaybının ve en önemlisi yaralanmalarla işgücü kaybının önüne geçilmesini sağlıyor. Üründe herhangi bir arıza durumu yaşanması halinde 8 saat içerisinde müdahalede bulunmayı taahhüt eden Wipelot, satış sonrası destek hizmetiyle de BSH’ye pek çok ayrıcalığı bir arada sunuyor. Kompakt yapısıyla bir iş makinesinden demonte edilerek diğerine kolayca monte edilebilir yapıda olan Wipelot Safezone, bu sayede sektörde genelde kiralama modeliyle kullanılan iş makinelerinde bir değişiklik yaşandığında yeni iş makinesine kolayca adapte edilebiliyor. Çözümlerini aynı donanım yelpazesi üzerinden sunan Wipelot, BSH’nin farklı çözümler talep etmesi halinde düşük yatırım bedeli sunuyor.


İş güvenliğini en üst seviyeye çıkaran teknoloji
BSH’nin Çerkezköy’de 550 bin metrekarelik alana kurulu olan üretim tesislerinde forkliftlerin ve yaya personelin çalıştığı alanda kaza uyarı sisteminin devreye alınması için gereken özelleştirmeleri yapan Wipelot’un sunduğu çözümler arasında; iş makinelerinden kaynaklanacak olası kazalar için sesli ve görsel alarmların yanı sıra iş makinelerinin üç kademede (uyarı, tehlike ve arıza durumları) hızının yavaşlatılması, mobil etiketlerin batarya süresinin optimize edilmesi, personel güvenliğinin ön planda tutulması adına personel cihazları için zor kapatma sağlanması, iş makinesi operatörlerinin sürüşe geçmek üzere iş makinesine oturduğunda otomatik operatör olarak atanması ve mevcut Personel Devam Kontrol Sistemiyle adaptasyon sağlanmasına ek olarak kaza uyarı sisteminin metraj ayarlarının yalnızca yetkili personellerce yapılmasını sağlamak yer alıyor.

Wipelot Safezone ile ihtiyaca göre ayarlanabilir risk alanı
Safezone çözümünü BHS tesisleri içerisindeki iş makineleri, personeller, ekipmanlar, kör nokta ve kapılar gibi müşterinin ihtiyaç ve isteklerine göre belirlenmiş noktalara kuran Wipelot, bu sayede forkliftlerin ya da iş makinelerinin kaza riskini minimalize ediyor. Örneğin; bir personel ya da forkliftin bir başka iş makinesinin uyarı ve tehlike alanlarını ihlal etmesi halinde sesli ve görsel olarak uyarılmasıyla beraber forkliftin kademeli olarak yavaşlatılmasını sağlıyor. Safezone çözümünü forkliftlere entegre ederek sanal “tehlike”, “uyarı” ve “aktivasyon” alanlarını belirleyen Wipelot; 360 derecelik kapsamda belirlenen tehlike, uyarı ve aktivasyon alanlarına giren yaya çalışanları, diğer forkliftleri ve ekipmanları kaza uyarı sistemi aracılığıyla koruma altına alıyor. Aktivasyon alanıyla personellerin kullandığı mobil cihazların sinyal gönderme sıklığını aktivasyon alanlarına girişle saniyede iki kez olacak biçimde ve güvenli noktalarda ise saniyede bir kez olacak şekilde ayarlayan Wipelot, ayrıca uzun süre sinyal almayan (fabrika dışına çıkışlarda) etiketlerin uyku moduna geçmesini sağlıyor. Aktivasyon alanı düzenlemesi sayesinde mobil etiketlerin batarya süresinin optimize edilmesini sağlayan Wipelot, güvenliği artırmak üzere mobil etiketlerin kapatılması için özel bir kombinasyon geliştirerek zor kapatma da uygulayabiliyor.

Personellerin metraj ayarlarında üst düzey güvenlik
Wipelot Safezone çözümünde forklift operatörleri de yine yaya personelleri gibi mobil etiketler taşıyor. Eğer etiketlere forklift çalıştığında tanıma işlemi yapılmazsa doğrudan tehlike bölgesinde algılayarak uyarı veriyor ve forkliftin hızı artırılamıyor. Wipelot ise forklift operatörünün atanması için gereken bir dizi işlem yerine Safezone cihazında geliştirilen otomatik operatör atama özelliği sayesinde operatörün herhangi bir işlem yapmadan forklifte atanmasını sağlıyor. Safezone cihazında yapılan son özelleştirmede ise “aktivasyon”, “uyarı” ve “tehlike” alanlarının mesafe ayarlarının yalnızca yetkili personellerle yapılabilmesi için Safezone cihazının ayar bölümünün aktivasyonu yetkili kart onayına bağlı kılınıyor. Bu sayede yetkisiz personellerin metraj gibi ayarları değiştirmesine engel olunarak güvenlik seviyesi artırılıyor. Kaza uyarı sistemi için kullanılacak aktif RFID tabanlı mobil etiketleri modifiye ederek tesiste kullanılan Personel Devam Kontrol Sistemine ait pasif etiketlerle birleştiren Wipelot, bu sayede personelin tek bir etiketle birden fazla sistemi kullanımını kapsama dâhil ediyor.


Hassas zamanlı konum takibi ile süreçler dijitalleşiyor
Artan pazar taleplerine daha hızlı yanıt verebilmek adına üretim süreçlerinde verimliliği artırmak isteyen BSH, milk-run takibi için de Wipelot çözümlerini tercih etti. BSH’nin Çerkezköy tesislerinde keşif yapan Wipelot, üretim hatlarında çalışan milk-run araçlarından optimum performans alınması için sürecin gerçek zamanlı konum belirleme ile dijitalleştirilmesini sağladı. Yarı mamul ürünlerin stok seviyesinin ölçümüyle yan panel taşıma araçları ve milk-run araçlarının gerçek zamanlı takibini sağlayarak üretim sürecinde verimliliğin artırılmasına destek olan Wipelot; metre altı hassasiyetle milk-run araçlarının ayak izinin alınması, milk-run trafiğinin yönetimi için sinyalizasyon sisteminin kurulması, milk-run araçları için tur sürelerinin belirlenmesi ve bu süreleri ihlal eden araçların raporlanmasının yanı sıra sinyalizasyon sisteminin kurulması, yan panel araçlarının takip edilmesi ve yarı mamul stok takibinin yapılması için çözümler sunuyor.

Üretim analizi ile hassas konumlandırma
BSH üretim sürecinin derinlemesine analiz edilmesinin ardından fabrika içerisinde hassas konumla takip için anchor yerleşimi yapan Wipelot, her bir noktada ayak izinin doğru alınabilmesi için hassas ölçümler yaparak tüm sahanın kapsanmasını sağladı. Birbirleriyle senkronize olarak eşli bir biçimde çalışan her iki milk-run aracının zaman kaybı yaşamaması için ilk eş üretim hattından yarı mamulleri alıp ayrıldığında diğer eşin boşalan hatta gelmesi ve turların belirlenen rotalarda optimum sürede tamamlanması gerekiyor. Proje kapsamında sahadan gerçek zamanlı olarak toplanan verilerle milk-run araçlarının tur sürelerini belirleyen Wipelot, bu sayede tur başlangıç zamanını, bir sonraki tur için kalan süreyi ve turdan geçen zaman bilgilerine kolay erişebilmeyi sağlıyor. Bu verilerle üretim hatlarına hangi anda hangi aracın gitmesi gerektiği belirlenerek toplam tur süresi içerisinde işlemlerin tamamlanması sağlanıyor. Belirlenen tur sürelerinin ihlali halleri içinse ilgili departmana raporlamalar sunuluyor.

Üretim hatlarında araç trafik yönetimini kolaylaştırıyor
Proje kapsamında gerçekleştirilen turlara ilişkin araç bazında rota ve ayak izi bilgilerini simule eden Wipelot, aktif ve pasif RFID teknolojilerinin entegrasyonunu sağladı. Böylelikle yan panel araçlarının aktif RFID ile konum takibini ve yarı mamul ürünlerin pasif RFID ile stok takibini gerçekleştirerek stok raporlarını yıllık ve aylık olarak BSH’ye sundu. Kurulan sinyalizasyon sistemi ile üretim hatları arasındaki milk-run araçlarının trafik yönetimini sağlayan Wipelot, sinyalizasyon sistemi için üretim hatlarının başına ve anayola ışıklı yönlendirmeler ile milk-run araçlarının bekleme alanlarına ekran kurulumlarını gerçekleştirdi. Her bir üretim hattının başına monte edilen trafik ışıkları sayesinde hatta bir araç girdiğinde kırmızı ışık ile hattın dolu olduğu hatlar boyunca kurulan ekranlarda gösterildi, böylece hatlara başka araçların girmesi ve olası trafiğin önüne geçilmesi sağlandı. Bu sayede milk-run araçlarının bekleme alanından itibaren tüm süreç boyunca yönlendirilmesi ve izlenmesi sağlanmış oldu.


Wipelot ile izlenebilir ve ölçülebilir saha operasyonu
BSH’ye stok takibi ile kritik stoklar için daimî bir bilgilendirme ve raporlama altyapısı kuran Wipelot, bu altyapıya aktif ve pasif RFID teknolojilerini entegre ederek projeyi inovatif bir yaklaşımla uyguladı. Milk-run ve yan panel araçlarının takibi ve yönlendirilmesiyle verimliliğin artırılmasına destek olan Wipelot, saha operasyonunu izlenebilir ve ölçülebilir hale getirerek planlamanın doğrulanabildiği bir yapı oluşturdu. Ayrıca sinyalizasyon sistemiyle sahadaki trafiği ortadan kaldıran Wipelot, üretim hatlarının gereksiz yere kullanımıyla yolun kapanması gibi problemlerin önüne geçilmesini sağladı.
https://www.wipelot.com

Yorumlar (0)