FIRSATLA ÇÖZÜM DÖNÜŞÜMÜ

OVP’nin ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerken; tekrar hatırlatmakta fayda umuyorum: Bu süreci ivmelendirip hızlandıracak; demokrasi, hukuk ve ekonomi reformlarıyla güven ve istikrar ortamını güçlendirerek; yatırımları, üretimi, istihdamı ve ihracatı artırarak, sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda rekabetçi yerli üretimle yüksek katmadeğerli büyüyebiliriz.
Sağlık Bakanlığı COVID-19 Bilgilendirme Platformu’nun paylaştığı 12-18 Eylül 2022 tarihlerine ilişkin verilerde; Koronavirüs’ten 7 günde 21 bin 411 kişi pozitif çıktı. 71 kişi hayatını kaybetti ve 17 bin 647 kişi ise iyileşti. Türkiye’deki toplam vaka sayısı 16 milyon 873 bin 793’e, toplam vefat sayısı ise 101 bin 139’a ulaştı. Değişen havalarla birlikte Pandemi’nin etkisini artırdığını görüyoruz. Mücadele için aşılarımızı mutlaka yaptırmalıyız. ‘Mesafe-Temizlik-Havalandırma’ tedbirlerine özenle uymalıyız. Kalabalıklarda, dar kapalı alanlarda ve toplu taşımada ‘Maske’ kullanmakta fayda var. Kronik hastalıklı risk grubundakileri korumak için daha dikkatli olmak zorundayız. HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ.
Rekabetçi yerli üretim için KOBİ’lere ve girişimcilere iletişim platformu olan KobiEfor, 23. yılını doldurup 24. yılına girerken; ‘Sektörden Sektöre Çözümler ve Fırsatlar’ etkinliğini, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) işbirliği ve evsahipliğinde, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) desteğiyle; SANKO Holding, Kofana Digital, Hedef Filo, Novotel sponsorluklarında, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSO-MEM) Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.
Ülkemizin sürdürülebilir kalkınma ve büyümesinde özel bir yeri ve katkısı olan Gaziantep; ‘Marka Şehir’, ‘İnovasyon Şehri’ ve ‘GastroAntep’ gibi örnek stratejik projeleri, kamu-özel sektör işbirliği ve güçbirliğinden sağladığı sinerji ve başarılarla; rol model bir kent olarak parlıyor.
Kapak konusu olarak işlediğimiz toplantımızı onurlandıran ve konuşmacı olarak yer alan Gaziantep Vali Yardımcısı Sayın Dr. Salih Altınok, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Adnan Ünverdi, Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Ömer Cıncıkcı, UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) Türkiye İklim Değişikliği ve Çevre Portföyü Proje Yöneticisi Sayın Özge Renklidağ, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Sayın Muhammed Paksoy, TİM ve İhracatçı Birlikleri adına konuşan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Serdar Aydoğan, İpekyolu Kalkınma Ajansı Uzmanı Sayın Pınar Duman Koç, Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Genel Sekreteri Sayın Hakan Erkan ve Kofana Digital adına sunum yapan Salesforce Müşteri Lideri Sayın Can Kayalıoğlu’na, sponsorlarımıza, katılımcılarımıza ve bize destek veren tüm kurum ve kuruluşlara, firmalara ve onların temsilcilerine, kamu-özel sektör işbirliği ve güçbirliğine verdikleri katkı ve destekler için çok teşekkür ediyorum.
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nca hazırlanan; Türkiye ekonomisinin 2023-2024 ve 2025 olmak üzere gelecek 3 yılın yol haritasını oluşturan Orta Vadeli Program (OVP) ile ekonomik büyüklükler ve hedefler açıklandı. OVP’nin temel amacının; ‘Yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı önceleyen büyümenin sürdürülmesi, verimli ve rekabetçi yerli üretim yapısının güçlendirilmesi, ithalat bağımlılığının azaltılması, kalıcı fiyat istikrarına ulaşılması, beşeri sermaye ve işgücü kalitesinin artırılması, iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi, sürdürülebilir, kapsayıcı büyüme ile adaletli paylaşıma yönelik ekonomik dönüşümün gerçekleştirilmesi’ olduğunu görüyoruz.
Programda ortalama yüzde 5.3 büyüme ile istihdamın toplamda 2.7 milyon kişi artacağı, ihracatın 305 milyar dolara ulaşacağı, enflasyonun tek hanelere ineceği, kişi başı gelirin 12 bin doların üstüne çıkarak milli gelirin 1 trilyon doları geçeceği öngörülüyor.
OVP’nin ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerken; tekrar hatırlatmakta fayda umuyorum: Bu süreci ivmelendirip hızlandıracak; demokrasi, hukuk ve ekonomi reformlarıyla güven ve istikrar ortamını güçlendirerek; yatırımları, üretimi, istihdamı ve ihracatı artırarak, sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda rekabetçi yerli üretimle yüksek katmadeğerli büyüyebiliriz.