banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

Tasarruf finansman sektörünün yıl sonu sözleşme hedefi; 400 milyar TL

FKB Başkan Vekili ve Tasarruf Finansman Sektör Temsil Kurulu Başkanı ve Katılımevim Genel Müdürü Ahmet Özcan, tasarruf finansman sektörünün 2024 sonu sözleşme büyüklüğü hedefinin 400 milyar TL olduğunu açıkladı.

FİNANS 01.10.2024, 00:01
649
Tasarruf finansman sektörünün yıl sonu sözleşme hedefi; 400 milyar TL
banner623

Katılımevim Genel Müdürü Ahmet Özcan, Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Genel Kurulu’nda FKB Başkan Vekili ve Tasarruf Finansman Sektör Temsil Kurulu Başkanı seçildi. Gerçekleştirilen sektör temsil kurulu toplantısında, tasarruf finansman sektörünün 2024 yıl sonu sözleşme büyüklüğü hedefi 400 milyar TL olarak belirlendi.
Ahmet Özcan, şu bilgileri aktardı: “Sektörümüzün aktif büyüklüğü 2024’ün ilk yarısında geçen yıla nazaran %208 büyüyerek 48 milyar TL’yi aşan bir hacme ulaştı. Son bir yılda işlem hacmimiz %301 büyümüş ve müşterilerle imzalanan sözleşme büyüklüğü 275 milyar TL’ye ulaşmıştır. Yüksek potansiyeli sürekli hale getirebilmek ve büyüme rakamlarında devamlılığı sağlamak için sivil toplum kuruluşlarıyla işbirlikleri yapacağız. Ayrıca sektörde uzun süredir beklenen mevzuat değişikliği yeni dönemde öncelikli gündemimiz olacak. Tasarruf sahiplerinin ev, araba ve çatılı iş yeri finansmanı kullanabildiği mevcut yapımızda ürün çeşitliliğinin artırılması hem sektörün büyümesine hem de bireylerin ve şirketlerin ihtiyaçlarının karşılanmasına fayda sağlayacak.”
Tasarruf finansman sektörünün 450 şube ve 4 bin 700 çalışanla istihdama da önemli katkı sunduğunu vurgulayan Özcan, “Sektörün dijital ve finansal kurumsallaşma adına attığı önemli adımlar, tohumların meyveye dönüşmesine yol açtı. Sektörün geniş halk kitleleri nezdinde anlaşılabilir olması gerektiğini ve sektöre kazandıracağımız çok daha büyük bir potansiyelin var olduğunu biliyoruz. 2024’ün ilk yarısında olduğu gibi, ikinci yarısında da aynı performansı devam ettireceğiz ve yıl sonu toplam sözleşme büyüklüğü hedefimizi de 400 milyar TL olarak revize ettik” diye konuştu.

Ali Emre Ballı, yeniden FKB Başkanı
Banka dışı finans sektörünün çatı kuruluşu Finansal Kurumlar Birliği’nin (FKB) 12. Seçimli Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. FKB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emre Ballı yeniden başkan seçilerek, güven tazeledi. Ballı, FKB çatısı altındaki 5 sektör ve 124 üye şirketle;  Türkiye Yüzyılı’na damga vuracak sürdürülebilir kalkınma hamlesinde, üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmek için çalıştıklarını söyledi: “Ürün ve hizmetlerimizle bu kalkınma hamlesinin temel aktörleri olan sanayicimizden KOBİ’lerimize ve ihracatçılarımıza kadar ekonomiye itici güç veren tüm paydaşlarımıza dokunmaya; finansal çözümlerle yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz.” Ballı, ihracata, ticarete ve yatırıma yönelik oluşturulan Merkez Bankası, Eximbank, Kredi Garanti Fonu ve benzeri kamu kurumlarının kaynak tahsisine yönelik ekonomi programlarına sektörlerinin dahil edilmesinin faydalı olacağını düşündüklerini paylaştı.

FKB’nin yeni Yönetimi Kurulu: Yönetim Kurulu Başkanı: Ali Emre Ballı (Adil Varlık Yönetim A.Ş.), Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri: Ahmet Özcan (Katılımevim Tasarruf Finansman A.Ş.), Coşkun Çabuk (Halk Finansal Kiralama A.Ş), Fatma Nurcan Taşdelenler (Arena Finans Faktoring A.Ş.), Gökmen Onbulak (Mercedes Benz Kamyon Finansman A.Ş.), Yönetim Kurulu Üyeleri: Ahmet Hakan Karamanlı (Tam Finans Faktoring A.Ş.), Bozkurt Çöteli (Yapı Kredi Faktoring A.Ş.), Burak Elgin (ZİP Finansman A.Ş.), Mehmet Şen (Sümer Varlık Yönetim A.Ş.), Selahattin Güldü (Garanti Finansal Kiralama A.Ş.). 

Yorumlar (0)