banner565

banner622

banner472

banner458

banner457

banner626

Kuru ekmekten biyogübre üretilecek

HEKTAŞ’ın, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin teknik ve bilimsel desteğiyle yürüttüğü ‘Fosfor Çözücü Mikrobiyal Kültür İçeren Biyogübre Formülasyonlarının Geliştirilmesi’ isimli proje kapsamında, kullanım dışı kalan kuru ekmeklerin faydalı fungusların çoğaltılması için potansiyel bir besi yeri olarak kullanılabileceği ilk kez ispatlandı.

EĞİTİM/ÜNİVERSİTE-SANAYİ 01.06.2021, 00:01 15.06.2021, 10:33
11278
Kuru ekmekten biyogübre üretilecek
banner625

HEKTAŞ, israf edilen ekmekleri dolgu maddesi olarak kullanıp bu ekmekler üzerinde faydalı fungusları çoğaltarak, bitkiler için faydalı mikrobiyal gübre geliştirmeyi amaçlıyor. Detaylı çalışmaları 36 ay sürecek projenin tamamlanmasının ardından ilk etapta yaklaşık 100 ton bayat ekmeğin, bitkiler için faydalı mikrobiyal gübre üretiminde kullanılması planlanıyor.

Yorumlar (0)