ÇEYREK ASIRLIK BAŞARI HİKAYESİ

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na duyarlı ve katkı veren Marmara Grubu Vakfı, bu yıl, ‘Yeniden, Daha İyisini Yapmak’ temasıyla çeyrek asırlık bir başarı hikayesi olan 25. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ni düzenliyor. Dergimiz KobiEfor’un 2004 yılından beri işbirliği ve çözüm ortaklığıyla gerçekleşen Zirve, diplomaside ve ticari ilişkilerde; uluslararası diyalog, işbirliği, dayanışma ve barış temelinde gördüğü ilgi, güven ve saygıyla Türkiye’nin tanıtımına ve imajına büyük katkı sunmaktadır.
Hastaneler hariç toplu taşımada da ‘Maske’ zorunluluğu kaldırıldı; isteyen takabilecek. Hayatımızı derinden etkileyen Pandemi’nin son günlerini yaşıyor gibiyiz. Vaka sayıları gittikçe azalıyor. Dünya Sağlık Örgütü, Pandemi’nin henüz bittiğini söylemedi; çünkü bazı ülkelerde henüz varlığını sürdürüyor. Tedbirli davranmalıyız ki koronavirüsten tamamen kurtulabilelim. İyi havalar avantajımız olacak. Kronik hastaları ve direnci zayıf yaşlıları korumalıyız. ‘Havalandırma-Mesafe-Temizlik’ tedbirlerine özenle uymalıyız. Sağlıklı ve güzel günlere az kaldı. HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ.
Pandemi, iklim değişikliği, Ukrayna-Rusya Savaşı ve ekonomik krizlerin etkisiyle belirsizliklerin hakim olduğu zorlu bir türbülanstan geçiyoruz. Dünya ve insanlık; emtia, gıda ve enerji arz güvenliğinin bozulması; tedarik zincirlerinin kırılması; yüksek enflasyon, finansal dengesizlik ve finansa erişim zorluğu; yoksulluk, açlık ve göçlerle boğuşuyor. Ayrıca uyum sağlamak zorunda olduğumuz yeni standart ve kurallar içeren dijitalleşmenin ve Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı’nın öncü dönüştürücü rol üstlendiği ‘Yeni Normal’de, herşey güncelleniyor ve yenileniyor. İş ve insan ilişkilerimizi ve yaşam biçimimizi değiştiren tam bir transformasyon yaşadığımız bu süreçte muradımız sürdürülebilir döngüsel bir ekonomiye ve yaşama kavuşmak.
Türkiye; sanayide, hizmette ve ticarette sahip olduğu üretim ve lojistik gücü, ekosistemi ve performansıyla Dünya’nın en önemli, güvenilir tedarik zinciri merkezlerinden biridir. Bu sürdürülebilir, kaliteli, verimli ve hızlı alternatif stratejik potansiyelimizi fırsat olarak kaldıraç yapabiliriz. Demokraside, hukukta ve ekonomide yapacağımız istikrar ve güven ortamını sağlayacak yapısal reformlarla; yatırımları, üretimi, istihdamı ve ihracatı artırarak; rekabetçi yerli üretimle yüksek katmadeğerli büyüyebiliriz.
Ülkemiz; Dünya’da yoksulluğun ortadan kaldırılması, gezegenin korunması ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşaması için bir yol haritası sunan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na duyarlı ve katkı veriyor. Bu vizyon ve değerlerle çalışan sivil toplum kuruluşu Marmara Grubu Vakfı, bu yıl, ‘Yeniden, Daha İyisini Yapmak’ temasıyla çeyrek asırlık bir başarı hikayesi olan 25. Avrasya Ekonomi Zirvesi’ni düzenliyor. Dergimiz KobiEfor’un 2004 yılından beri işbirliği ve çözüm ortaklığıyla gerçekleşen Zirve, diplomaside ve ticari ilişkilerde; uluslararası diyalog, işbirliği, dayanışma ve barış temelinde gördüğü ilgi, güven ve saygıyla Türkiye’nin tanıtımına ve imajına büyük katkı sunmaktadır. Bu saygın sivil toplum kuruluşumuza gönüllü hizmetleriyle güç ve destek veren; başta Marmara Grubu Vakfı Başkanı değerli dostum Dr. Akkan Suver olmak üzere Vakfın kuruluşundan günümüze tüm yöneticilerine, Mütevelli Heyet Üyeleri’ne, çalışanlarına ve işbirlikleriyle katkı sunan kurumlara, kuruluşlara ve bireylere duyarlılıkları, kararlılıkları ve özverileri için çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.
Haziran sayımızda dergimizin Kapak konusu olarak işlediğimiz 25. Avrasya Ekonomi Zirvesi’nde; 42 ülkeden 3’ü aktif 12’si önceki cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, büyükelçi, milletvekili, vali, belediye başkanı ile STK’lar, din adamları, iş ve akademi dünyası temsilcileri 7-8-9 Haziran’da, İstanbul’da konuşmacı olacaklar.
Zirve’de; ‘Yeni Bir Enerji Ekonomisi’, ‘Küresel İş Toplulukları Arasında İşbirliği ve Ortaklık’, ‘Daha Dijital Dünya’ya Doğru’, ‘Daha Yeşil Bir Dünya’ya Doğru, ‘Kentlerin Diyaloğu’, ‘Gıda, Arz ve Emtiada Kriz!’, ‘Savaş, Paris Anlaşmasını Gölgeleyecek mi?’ konuları oturumlarda ele alınacak. Zirve’nin son oturumuna 15 Cumhurbaşkanı katılarak, ‘Covid-19 ve Ukrayna-Rusya Savaşı Sonrası Barışı Engelleyen Sorunlar Tedarik Zinciri, İklim Değişikliği, Gönülsüz Göç’ konusunu değerlendirecek.