Bilim ve teknolojide fark yaratan projelere odaklanan üniversite: İstanbul’daki vakıf üniversiteleri arasında; TÜMA 2024 raporuna göre; genel memnuniyet sıralamasında ilk 10’da, Greenmetric 2024 Dünya Sıralaması’nda yeşil kampüs ve çevresel sürdürülebilirlik açısından 6. sırada yer aldıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, ‘Kelebek etkisi’ sloganıyla kurulan İstanbul Atlas Üniversitesi’nin, öğrencilerine akademik olanaklar, uluslararası iş birlikleri, multidisipliner eğitim anlayışı, yüksek Ar-Ge ve Ür-Ge kapasitesiyle yenilikçi bir vizyon sunduğunu söylüyor: “Sağlık teknolojileri, nöroteknoloji, nörobilim ve yapay zeka gibi geleceğin bilim ve teknoloji alanlarında fark yaratan projelere odaklanıyoruz. Tıp Fakültesi bünyesindeki IRIS Lab (Interferometric Reflectance Imaging Sensor Laboratuvarı), biyoteknolojik ilaç geliştirme ve yenilikçi sağlık çözümlerine yönelik araştırmalar için önemli bir platformdur. 24 yüksek teknoloji laboratuvarımız, 90 m2’lik Atlas Psikoloji Laboratuvarı ve diğer modern altyapılar öğrencilerin bilimsel gelişimlerini desteklemektedir. Tecrübeli akademisyenlerimiz ulusal ve uluslararası projelere liderlik ederek, öğrencilerimizin dünya standartlarında bir bilim ve teknoloji vizyonu kazanmalarını sağlıyor.”
Araştırma odaklı ve multidisipliner bir eğitim modeli: İstanbul Atlas Üniversitesi’nin, araştırma odaklı ve multidisipliner bir eğitim modeli sunduğunu aktaran Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, “Öğrencilerimiz farklı alanlardan seçmeli dersler alabilir, çift anadal ve yan dal programlarına katılabilir. Ortak projelerde yer alarak ekip çalışmasını öğrenmeleri ve problem çözme yeteneklerini geliştirmeleri teşvik edilmektedir. Tıp ve Diş Hekimliği Fakültelerimizin hastaneleri, öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitimi bir arada sunmaktadır. Ayrıca, üniversitemiz dijitalleşme ve yenilikçilik ekosistemine katkı sağlayan programlarıyla eğitimde fark yaratmayı hedeflemektedir” diye konuşuyor.
Atlas TEKMER ile sağlık teknolojileri odaklı projeler: Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, şu bilgileri veriyor: “TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında birçok projemiz kabul edilmiştir. Ayrıca, Atlas TEKMER Teknoloji Merkezi ile sağlık teknolojileri odaklı projeler yürütmekteyiz. Öğrencilerimiz, üniversite bünyesindeki teknoloji girişimleri ve işletmeleriyle sektörel deneyimler kazanmaktadır. Paydaşlarımızla iş birliği içinde inovasyon ekosistemi içinde yer alan öğrencilerimiz, fikirlerini ticari ürünlere dönüştürme fırsatına sahip olmaktadır. Atlas TEKMER, KOSGEB tarafından desteklenen bir teknoloji merkezidir. Sağlık teknolojileri odaklı olarak yenilikçi girişim ve projelere destek sağlamakta, girişimcilerin ve öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürmelerine olanak tanımaktadır. Kuluçka merkezimiz, yenilikçi fikirleri ticari ürünlere dönüştürmek için gerekli altyapıyı sunmaktadır. Öğrenciler, girişimci firmalarla aynı ortamda bulunarak projelerini geliştirme ve hayata geçirme fırsatına sahip olmaktadır.”
Birçok ülkeden üniversitelerle ortak programlarla çift diploma ve uluslararası projelerde yer alma fırsatı: Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, İstanbul Atlas Üniversitesi’nin 2025 ve uzun vadede hedefleri arasında; sürdürülebilirlik, dijitalleşme, yapay zeka, yeşil ekonomi ve bilişim gibi alanlarda önemli projeler yer aldığını anlatıyor: “Üniversitemiz, uluslararası projelere aktif katılım sağlamayı ve uluslararası iş birliklerini artırmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda, Kanada, ABD, Almanya, Hollanda gibi ülkelerdeki üniversitelerle ortak programlar yürüterek çift diploma ve uluslararası projelerde yer alma fırsatları sunmaktadır. Atlas Üniversitesi’nin gelecekteki çalışmaları, öğrencilerin girişimcilik ekosisteminde yer almalarını desteklemeyi, Ar-Ge faaliyetlerini genişletmeyi ve yenilikçilik ekosistemine daha fazla katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Özellikle sağlık teknolojileri, nöroteknoloji, yapay zeka gibi alanlarda, Atlas TEKMER Teknoloji Merkezi gibi yapılar aracılığıyla girişimcilere ve araştırmacılara ileri teknolojilerle donatılmış bir ortam sağlanmaktadır.”
İstanbul Atlas Üniversitesi olarak, yakın dönemde bilimsel iş birliği için Kaliforniya’da bulunan Redlands Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladıklarını da aktaran Prof. Dr. Kocabıçak, protokolün iki üniversite arasında ortak bilimsel çalışmalar yürütülmesini içerdiğini, bu kapsamda coğrafi bilgi sistemleri alanında yüksek lisans ve sertifika programları ile Psikoloji, İşletme, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde gerçekleştirilecek ortak çalışma programları yürütüleceğini kaydediyor: “ Ayrıca Kanada’dan Global University Systems Medical Schools; ABD’den Felician University, Morgan State University, PACE University, Alamo Colleges, University of St. Thomas, Centenary University, University of Illinois, University of Redlands, Virginia Commonwealth University, University of Minnesota, Montclair State University; Almanya’dan Wurzburg University; Hollanda’dan Maastricht University; İngiltere’den Lancashire College of Further Education ile de akademik iş birliklerimiz bulunmakta.”
Atlas Vadi Kampüs, 26 yüksek teknolojiye sahip laboratuvarıyla dikkat çekiyor: Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, şehrin merkezi bir noktasında yer alan konumuyla ulaşım kolaylığı sağlayan, yaklaşık olarak 110 bin m2 kampüs alanına sahip İstanbul Atlas Üniversitesi’nin, geniş derslikleri, laboratuvarları, kütüphaneleri, bahçesi, açık hava sineması, sağlıklı yaşam merkezi ve dinlenme alanlarıyla öğrencilere konforlu bir akademik eğitim ortamı sunduğunu belirtiyor: “26 adet yüksek teknolojiye sahip laboratuvarlarla donatılan Atlas Vadi Kampüs’te öğrencilerin öğrenme sürecinde araştırma yapmaları ve deneyim kazanmaları destekleniyor. Tıp ve diş hekimliği eğitimlerinin temelinde yer alan anatomi, diseksiyon, histoloji-embriyoloji/patoloji, fizyoloji-biyofizik, tıbbi beceri, fantom ve preklinik gibi alanlarda uygulamalardan en iyi şekilde yararlanmalarına imkan sağlanıyor.”
Çeyrek asırlık tecrübesiyle Atlas Üniversitesi Hastanesi: Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, Türkiye’nin önde gelen hastaneleri arasında yer alan Atlas Üniversitesi Hastanesi’nin çeyrek asırlık tecrübesiyle sağlık sektöründe faaliyet gösterdiğini ve 70.000 m2’lik kapalı alanda 65 farklı branşta sağlık hizmeti verdiğini ifade ediyor: “Günde 1500-2000 poliklinik hizmeti veren hastanede, günde 70-80 ameliyat yapılmaktadır. Hastanenin 45 erişkin yoğun bakım yatağı, 18 yeni doğan yoğun bakım yatağı, 12 çocuk yoğun bakım yatağı, 25 koroner yoğun bakım yatağı bulunmaktadır. Hastanemiz biri hibrit olmak üzere 19 ameliyathanesiyle hizmet vermekte ve öğrencilerimiz stajlarını hastanemiz bünyesinde yapabilmekteler. Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi ise 2300 m2’lik alanda 55 üniteli binasında Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimizin pratik yapmalarını sağlıyor.”
Bilim ve teknolojiden fark yaratan projelere odaklanan; İstanbul Atlas Üniversitesi’nden ‘Kelebek Etkisi’
İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, “Araştırma odaklı ve multidisipliner bir eğitim modeli sunan İstanbul Atlas Üniversitesi güçlü akademik kadrosu ve yenilikçi tarzıyla, ulusal ve uluslararası düzeyde araştırmalarla çağdaş mesleki eğitim verme hedefiyle ilerliyor. Sağlık teknolojileri, nöroteknoloji, nörobilim ve yapay zeka gibi geleceğin bilim ve teknoloji alanlarında fark yaratan projelere odaklanıyoruz” diyor.
Bunlar da ilginizi çekebilir