Proje kapsamında un sanayicilerinin istediği kalite değerlerinde değişen iklim koşullarına uyum sağlayabilecek, soğuğa ve kurağa dayanıklı, yeterli su kaynağına ulaştığında verim artışı sağlayan, hastalıklara ve zararlılara karşı direnci yüksek ekmeklik buğday tohumunun ıslah edilmesi hedefleniyor.
Ulusoy, “Proje Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Proje kapsamında pilot bölge olarak Ankara, Kırıkkale, Çorum ve Yozgat bölgesini belirledik” dedi.
Ulusoy Un’dan yerli tohum atağı
Ulusoy Un’dan yerli tohum atağı
Tarım Bakanlığı’na bağlı Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü ile Ulusoy Un’un işbirliği kapsamında yürütülecek ekmeklik buğday tohumu ıslah projesinin protokol anlaşması Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Hümeyra Yaman ve Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy’un katılımlarıyla imzalandı.