KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

FINEXT hızlandırma programı başvuruları başladı

TEKNOPARKLAR

Finans teknolojileri alanındaki girişimciler için büyük bir fırsat sunan FINEXT Hızlandırma Programı başvuruları başladı. Programın tanıtım etkinliği, Dijitalpark Teknokent Ataşehir Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

Dijitalpark Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, “Ülkemizin orta gelir tuzağından çıkabilmesi için Ar-Ge ve inovasyon kritik önem taşıyor. Fintek dikeyinde güçlü adımlar atmak, dünya liginde yer almamız için şart” dedi. Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, şehirlerin sadece fiziki yapılarıyla değil, aynı zamanda insanları, yenilikçi fikirleri ve dinamik iş dünyasıyla geliştiğine inandığını belirtti.
TÜBİTAK TEYDEB Başkanı Mehmet Aslan, son yıllarda fintek alanında yaşanan hızlı gelişmelerin sektörün çehresini kökten değiştirdiğini ve finansal hizmetlerin sunumunu yeniden şekillendirdiğini söyledi.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Yılmaz, gönderdiği yazılı mesajda bölgenin potansiyelini vurgulayarak, “FINEXT, bölgeden çıkacak fintek girişimcileri için eşsiz bir fırsat sunuyor” diye konuştu.
Türk-Alman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemal Yıldız gönderdiği yazılı mesajda, Almanya’dan ve Avrupa’dan gelen girişimcilerin programa olan ilgisinin yüksek olacağını kaydetti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.