UN Women Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanova; “Şirketlerin WEPs (Kadının Güçlenmesi Prensipleri) çerçevesini takip ederek kurumsal yapılarını dönüştürebileceklerine ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin toplumsal cinsiyet eşitliği boyutlarını kurumsal olarak hayata geçirebileceklerine inanıyoruz” diye konuştu.
OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade, “OPET istasyonlarındaki kadın çalışan sayısı 3 bini aştı. OPET yine önce kendinden başlayarak çalışanları ve bayi personeli ile sektöre ve topluma fayda sağlayacak önemli bir konuyu sahipleniyor” dedi. OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk; Proje’nin duyurusunu Cumhuriyetimizin 100. yılında yapmanın ayrı bir değer taşıdığına dikkat çekti.
‘Eşitsek Fark Eder’
‘Eşitsek Fark Eder’
OPET, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ile akaryakıt dağıtım sektöründe bir ilke imza atarak ‘Eşitsek Fark Eder’ Projesi’ni başlattı. OPET, 4 aşamadan oluşacak projeyle Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eylem Planı’nı oluştururken; yaklaşık 16 bini bulan akaryakıt istasyonu çalışanlarına ve paydaşlarına ‘temel toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri’ verecek.