KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

Şekerden 200 kat daha tatlı: Aspartam

SAĞLIK

Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı’nın ‘muhtemel kanser yapıcı maddeler’ arasına aldığı aspartam alkolsüz içecekler, tatlı karışımları, donmuş tatlı ve yoğurtlar, aromalı süt ürünleri, sebze suları, sakız, diş macunu ve kahvaltılık gevrek dahil olmak üzere 6000’den fazla üründe kullanılıyor.

İstinye Üniversitesi (İSÜ) Tıp Fakültesi Gastroenterohepatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Binnur Pınarbaşı Şimşek; ““Aspartam, şekerden 150-200 kat daha tatlı olup, kokusuz bir tatlandırıcıdır. Gebelikte aspartam büyük ölçüde kalori alımını azaltmak için geleneksel şekerin yerine kullanılmasına rağmen, kadınların üreme sağlığı açısından güvenliği belirsizliğini korumaktadır” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.