Araştırmaya göre, genç profesyonellerin %61’i hibrit çalışmanın kariyerleri üzerinde olumlu bir etkisi olacağını düşünüyor. Genç profesyoneller hibrit çalışmanın faydaları arasında şunları gösteriyor: Masrafların azalıp seyahat fırsatlarının artması, esneklik ve kendilerine değer verildiğini hissetmek. Genç profesyoneller hibrit düzenin hayatlarına daha fazla esneklik kattığına inanıyor. Çalışırken seyahat etme özgürlüğüne erişen ve kendilerine değer verildiğini hisseden genç profesyoneller, masraflarının azaldığını, ruh sağlıklarının olumlu yönde etkilendiğini söylüyor.
Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Akademik Direktörü Prof.Dr. Şuhnaz Yılmaz Özbağcı, “Sosyal etkileşimi sınırlaması sebebiyle tamamen uzaktan çalışma daha az arzu edilen bir seçenek haline gelirken hibrit düzen, çalışma ortamının eski ve katı sınırlarını yeniden tanımlamamıza imkan veriyor” diye konuştu.
Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü Yönetici Direktörü Nida Bektaş, “Teknolojik gelişmeler doğrultusunda ‘hiper kişiselleştirme’ kavramını benimseyen nitelikli genç profesyonellerin iş dünyasına giriş yaparken işverenden beklentileri artıyor” dedi.
CEMS Executive Direktörü Nicole de Fontaines şunları söyledi: “Hibrit çalışma olanağı sunan işverenlerin kendilerini cezbettiğini ve bu esnekliği sağlayamayan işverenlerle çalışmak konusunda ise daha isteksiz olduklarını söylüyorlar.”
Gençlerin tercihi hibrit çalışma modeli
Gençlerin tercihi hibrit çalışma modeli
KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi
REEL SEKTÖR
Koç Üniversitesi İşletme Enstitüsü’nün de üyesi olduğu Uluslararası İşletme Okulları Birliği CEMS’in yeni araştırmasına göre hibrit çalışma, Pandemi’den sonra da iş seçimlerine yön verecek gibi görünüyor.
Paylaş: