OSBÜK Genel Sekreteri O. Fatih Soysal; “Destekler konusunda sermaye şirketlerinin yanı sıra kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi açısından OSB tüzel kişiliklerinin de desteklenmesini önemsiyoruz” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ali Murat Sürekli, firmaların yeşil dönüşümünü destekleyen bütüncül, etkin, iddialı ve yenilikçi iyileştirmeyi esas aldıklarını söyledi. KOBİ’lerin verimliliği ve rekabet gücünün artması için çalıştıklarını aktaran KOSGEB Başkan Yardımcısı Bilal Kendirci, ikiz dönüşüm adı altındaki uygulamalara önem verdiklerini kaydetti.
TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanı Mehmet Aslan; “TÜBİTAK programları hibe desteği şeklinde uygulanıyordu. Dünya Bankası Projesi ile hibe desteğine ilave olarak geri ödemeli destek mekanizmasını da süreçlerimize dahil ettik” açıklamasını yaptı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Umut Yavuz, projenin toplam bütçesinin 450 milyon dolar, süresinin 6 yıl olduğunu ifade etti.
KOSGEB KOBİ Uzmanı Seda Kalaycı, Yeşil Sanayi Destek Programı kapsamında 2 proje teklifi hazırladıklarını, tekliflerin Sanayi KOBİ’lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi ile Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi başlıkları olduğunu kaydetti. TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Taner Bahadır, Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı, Sanayide Yeşil Dönüşüm Çağrısı ve SAYEM Yeşil Dönüşüm Çağrısı’nın detayları hakkında bilgiler verdi.
OSB sanayicilerine ‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’ tanıtıldı
OSB sanayicilerine ‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’ tanıtıldı
OSBÜK ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’nin tanıtımı yapıldı. OSB’lerin yeşil dönüşüm çalışmaları ile bu alanda yapacakları yatırımlara verilecek desteklerin anlatıldığı toplantıda, OSB tüzel kişiliklerinin de desteklerden yararlanabilmesi talebi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na iletildi.