Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Çetin, Bölge’de Pandemi öncesi dönemin üretim seviyesinin yüzde 70’ine ulaştıklarını, aşıların bitmesi, insanların sokağa çıkabilmesi halinde, 2022’de Pandemi öncesi dönemin üretim rakamlarını yakalayabileceklerini düşündüklerini söylüyor.
Pandemide, GEPOSB Yönetimi’nin sanayiciye ilk desteği; katılımcı aidatlarına herhangi bir zam yapılmaması olmuş. Elektrik maliyetlerini düşürmek adına çalışan GEPOSB’da, PAGEV işbirliğiyle YEKDEM katkı payları daha makul seviyelere çekilmiş. Çetin, alınan tedbirler neticesinde bugün, GEPOSB’da hiçbir fabrikada Covid-19 hastası bulunmadığını, İlçe ve İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda fabrikalarda Covid-19 önlemlerine ilişkin kontrolleri düzenli yaptırdıklarını, tüm fabrikaların kendi alanlarını yeniden düzenleyerek, Pandemi kurallarına uygun yemek ve çay içme alanları oluşturulduğunu aktarıyor.
Bölge’de sanayicilerin istek, talep ve önerilerini aldıkları bir anket çalışması da yürütülüyor. Demokratik ve çoğulcu bir yönetim anlayışıyla hizmet ettiklerini vurgulayan Çetin, “Birçok üretim kuruluşu bu zor dönemi atlatmaya çalışıyor. GEPOSB olarak bu mevcut iklimde OSB’mizi en iyi şekilde yönetmeyi, sanayicilerimize yol göstermeyi, var olan sıkıntılarını hızla çözmeyi amaçlıyoruz.”
Yüzde 100 dolu, 185 işletme, 12 bin çalışan: Yıllık 1 milyar dolar ihracatı, 135 fabrika, küçük sanayi bölgesinde 50 işletme olmak üzere toplam 185 işletmesi, 12 bin çalışanıyla GEPOSB, yüzde 100 dolu. Çetin, 2021 yılında ihracatını yüzde 10 artırarak, 1.1 milyar dolara çıkarmayı hedefleyen GEPOSB’un Türkiye plastik üretiminde lider ve çok tercih edilen bir bölge olduğunu söylüyor: “20 yabancı sermayeli firmamızın bulunduğu OSB’miz yabancı firmalar tarafından çok tercih ediliyor.”
GEPOSB Genişleme Alanı projesi: GEPOSB’un 2021’de odaklanacağı projelerden ilki genişleme alanı projesi. Çetin anlatıyor: “Bir avan proje hazırlattırıyoruz. GEPOSB’a bitişik 450 dönüm genişleme alanı, 2B arazisi statüsünde, bu nedenle orayı alabilmek için başvuracağız. Sanayi parsellerini 10 dönüm ve üstü parseller olarak planlayacağız.”
GEPOSB 2 OSB projesi: Çetin, bir diğer projenin ise GEPOSB 2 OSB’yi kurmak olduğunu dile getiriyor: “Gebze’nin kuzeyinde 5 milyon m2’lik bir alan için başvuracağız. 50 ve 100 dönümlük sanayi parsellerinin yer alacağı, ağırlıklı plastik üretimine yönelik karma bir OSB’yi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. GEPOSB 2 OSB projemizi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’ne sunacağız. Türkiye, plastik üretiminde dünyada 7., Avrupa’da 2. sırada. GEPOSB 2 OSB’nin kurulmasıyla birlikte önümüzdeki 5 yıl içerisinde, Türkiye’nin plastik üretiminde Avrupa lideri ve dünyada da ilk 4 arasına girmesini hedefliyoruz.”
Dursun Çetin, “En çevreci OSB’yiz. Çevre birimindeki 2 mühendisimiz de firmaları tek tek ziyaret ederek, çevre ve atık yönetimi konusunda bilgilendirme çalışmaları yürütüyor. 2021’de GEPOSB, daha yeşil bir OSB olacak. Yeni bir peyzaj anlayışıyla hareket ederek, bir peyzaj firmasıyla çalışmaya başladık.”
GEPOSB’un 2021 hedefleri arasında Ege Bölgesi veya Doğu Anadolu Bölgesi’nde bir Kardeş OSB çalışmasını hayata geçirmek de bulunuyor.
GEPOSB artık kabına sığmıyor
GEPOSB artık kabına sığmıyor
KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi
OSB
Yeni yönetim ve yeni büyüme vizyonuyla 2021’e hızlı bir giriş yapan Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi (GEPOSB), büyüme odaklı projeleriyle dikkat çekiyor. GEPOSB yeni Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Çetin, KobiEfor’a 2021 yılı hedeflerini anlattı.
Paylaş: