KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

Sürdürülebilir beslenme bilinci uygulamaya yansımıyor

ÖNEMLİ NOTLAR

Sodexo, Harris Interactive ortaklığında ilk uluslararası sürdürülebilir gıda barometresinin sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre katılımcıların yüzde 56’sı sürdürülebilir beslendiğini iddia etse de yüzde 78’i, süt ürünlerini, yüzde 71’i et ürünlerine beslenmelerinde daha çok yer veriyor.

Katılımcılar tahıllara beslenmelerinde yüzde 60 ve bitki bazlı proteinlere de yüzde 45 oranında yer veriyor. Yani katılımcıların çoğu sürdürülebilir beslenme alanında farkındalığa sahip olsa da harekete geçme noktasında çelişkili davranış sergileyebiliyor. Araştırmaya katılan kişilerin yüzde 75’i sürdürülebilir gıda konusunda olumlu bir algıya sahip çünkü bu beslenme düzenini iyimserlik ve keyif gibi duygularla ilişkilendiriyorlar. Bu kişilerin yüzde 59’u daha sürdürülebilir bir beslenme düzeni benimsemenin yaşam kalitesini artırdığına inanıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.