AİD Başkanı Prof.Dr. Dilşad Mungan, “AYA adını verdiğimiz tedavi yöntemi ile alerjisi olan kişilere, anafilaksi geçirmeleri durumunda nasıl davranmaları gerektiğini 3 kolay adımda anlatmayı hedefliyoruz” dedi. Türkiye’deki tüm alerji merkezlerinin ellerindeki verileri toplayarak Türkiye’nin anafilaksi (alerjik şok) haritasını çıkaran Prof.Dr. Fazıl Orhan, anafilaksinin aniden ortaya çıkarak hızla ilerleyen; birden fazla organ sisteminin tutulduğu, yaşamı tehdit eden bir durum olduğunu ifade etti. Alerji ile Yaşam Derneği Başkanı Özlem Ceylan, anafilaksiyi yılda birkaç hastadan duyarken şimdi daha fazla vaka duymaya başladıklarını söyledi.
Doç.Dr. Zeynep Çelebi ise iklim krizinin alerjiye etkisi konusunda bilgiler vererek, alerjik hastalıkların gelişmesinde çevresel faktörlerin çok etkili olduğunu hatta artık alerjik hastalıkların çevresel hastalıklar olarak da anılmaya başladığını aktardı.
Küresel ısınma astım ataklarını artırdı
Küresel ısınma astım ataklarını artırdı
Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) Dünya Alerji Haftası nedeniyle ‘Hayata Tehdit: Anafilaksi, Doğal Hayata Tehdit: İklim Değişikliği’ başlıklı halka yönelik online seminer gerçekleştirdi.