Gençlerin kariyer platformu Youthall, insan kaynağı tarafından konunun yansımalarını ve eğilimlerini ölçmek adına gerçekleştirdiği ‘Sessiz İstifa’ araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya katılan çalışanların yüzde 58.1’i çalışma hayatlarında iş-yaşam dengesini kuramadıklarını belirtirken “Bunu başarabiliyorum” diyenlerin oranı yüzde 41.9 oldu. Çalıştığı işyerine aidiyetin de sorgulandığı araştırmada, dönemsel olarak hissiyatının değiştiğini söyleyenlerin oranı yüzde 48 iken, işyerine kendilerini ait hissetmeyenlerin oranı yüzde 33.5 olarak tespit edildi. İşyerine kendini ait hissedenlerin oranı ise sadece yüzde 18.5. ‘Sessiz İstifa’ hakkında ne düşünüyorsunuz? sorusuna gençlerin yüzde 24’ünün ‘sessiz istifa sürecindeyim’ demesi ve yüzde 46.6’sının bu kavrama yatkın olduğunu belirtmesi, Dünya gündeminde olan konunun Türkiye’de de yaygın olduğunu ortaya koydu. Gençlerin yüzde 15’i ‘bu yaklaşıma yatkın değilim’ derken, ‘ne olduğunu bilmiyorum’ diyenlerin oranı 14.4’te kaldı.
Youthall CEO’su Emre Aykan, “Özellikle Pandemi sonrası iş dünyasında yükselen yeni akımların öncüleri olan Z jenerasyonu, bu akımda da başı çekiyor. Buna hayatlarında yolunda gitmeyen konulara önceki jenerasyonlara göre tahammüllerinin daha düşük olmasını neden gösterebiliriz fakat çözüm yollarının da onlarla oluşturabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Gençlerden ‘sessiz istifa’ alarmı
Gençlerden ‘sessiz istifa’ alarmı
Bir sosyal medya gönderisiyle başlayan ve kısa sürede viral olan ‘Sessiz İstifa’ kavramı ülkemizde de gündem oldu. ‘Büyük İstifa’ kavramının ardından konuşulmaya başlanan kavram, gerçek bir istifa olmayan, genel anlamıyla ‘işte en azını yapmak, yapılması gerekenler dışında hiçbir şey yapmamak, özel hayatı korumak ve daha az sorumluluk almak’ olarak ifade edilen sessiz bir vazgeçiş süreci olarak tanımlanıyor.