Dondurulmuş ürünler, bitki ve meyve çayları, margarin, toz gıdalar ve kuru çorbalar gibi son dönemlerde hızla büyüyen gıdaların üreticilerini çatısı altında toplayan MÜMSAD’ın 15. Olağan Genel Kurulu, İstanbul’da yapıldı. Genel kurulda seçilen yönetim kurulunun kendi içinde yaptığı toplantısında, başkanlığa Ebru Akdağ getirildi.
Yeni döneme yeni başkan
MÜMSAD’ın 2022-2024 dönemi için başkanlık görevine getirilen Ebru Akdağ şunları söyledi: “Beş yıldır genel koordinatörlüğünü yürüttüğüm MÜMSAD’ın yeni başkanı olmak ve meşaleyi Metin Yurdagül gibi bir duayenden teslim almak benim için çok gurur verici. MÜMSAD bambaşka dinamiklere sahip birçok gıda kategorisinin temsilcisi olarak gıda alanında yapılması gerekenlere farklı perspektiflerden bakma avantajına sahip. Gıda multi-disipliner bir alan, biz de bu bilinçle hem kendi sektörümüz oyuncularının tecrübelerinden faydalanmayı hem de beslenme, tıp, tarım, eczacılık gibi alanlardan paydaşlarımızla ortak hareketi ilke edinerek ilerliyoruz. Önümüzdeki dönemde de halk sağlığını gözeterek tüketicinin doğru bilgilendirilmesi ve sektörün gelişimi adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”
Metin Yurdagül, onursal başkan oldu
Gıda sektörünün önde gelen sanayicileri tarafından 2004 yılında kurulan MÜMSAD çatısı altında bugün 18 firma ve 36 üye bulunuyor. MÜMSAD gıda alanında bilgi kirliliğiyle mücadele söz konusu olduğunda akla gelen ilk kurumlar arasında yer alıyor.
MÜMSAD’ın yeni başkanı Ebru Akdağ
MÜMSAD’ın yeni başkanı Ebru Akdağ
KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi
İNSAN KAYNAKLARI
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği’nin 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, 15 yıldır başkanlık görevini yürüten Metin Yurdagül onursal başkan unvanını alırken, son 5 yıldır MÜMSAD Genel Koordinatörlüğünü yürüten Gıda Mühendisi Ebru Akdağ da yönetim kurulu başkanlığına seçildi.
Paylaş: