KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

Yenilikçi bilgi yönetimi ve fiziksel arşiv çözümleriyle; Iron Mountain, müşterilerinin her zaman yanında

HABER

Bilgi yönetimi ve arşiv hizmetleri alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Iron Mountain, işletmelerin fiziksel arşiv ve dijital dönüşüm ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeye devam ediyor. Iron Mountain Türkiye Genel Müdürü Gamze Ergün, yenilikçi uygulamaları ve sürdürülebilirlik yaklaşımlarını paylaştı.

Türkiye pazarına 2006’da giriş yapan Iron Mountain, bugün 5 farklı lokasyondaki 7 tesisi, 200’ün üzerinde çalışanıyla faaliyetlerini sürdürüyor. 50’den fazla ülkede 230.000 müşteriye hizmet sunan, bilgi yönetimi ve arşiv hizmetleri alanında dünya lideri şirketler arasında yer alan Iron Mountain, Fortune 1000 listesindeki 950 şirkete yıllardır hizmet veriyor. Bankacılık, sigorta, finans, ilaç, teknoloji, lojistik, enerji, otomotiv, gıda ve perakende başlıca çalıştıkları sektörler arasında yer alıyor.
Güvenli saklama hizmeti kapsamında fiziksel arşiv yönetimi, sektörel bazlı saklama hizmeti, back-up kasedi/teyp saklama ve özel proje çözümleri sunduklarını söyleyen Iron Mountain Türkiye Genel Müdürü Gamze Ergün, “Tüm dünya tarafından onaylanmış güvenlik teknolojilerini kullanıyor ve hizmet kalitemizi artırmak için her yıl tesislerimiz içerisinde bu sistemlere yatırım yapıyoruz. BT ve elektronik imha (ITAD) hizmetimizle bilgisayar, sunucu gibi her türlü elektronik ekipmanın yasalara uyumlu bir şekilde imha edilmesini sağlıyoruz. Ofis ve saha çalışanlarından oluşan güçlü ekibimizle işletmelerin veri yönetimi kapsamında tüm ihtiyaçlarına yönelik güvenli ve kalıcı çözümler üretmelerine yardımcı oluyoruz” dedi.

“Bilgi ve belge yönetimi çözümlerimizle, kuruluşların bilgi yaşam döngüsünü verimli bir şekilde yönetmelerini sağlıyoruz”
Gamze Ergün, “Pandemiyle birlikte hayatımıza giren uzaktan çalışma düzeninde bilgiye erişim ihtiyacı arttı ve çalışanların bilgiye ulaşması gitgide zorlaştı. Bilginin akışı, saklanması, koruma altına alınması ve kullanım ömrü sonunda güvenli şekilde imha edilmesi için şirketler bir yönetim planına ihtiyaç duydu. Bilgi yaşam döngüsünü yönetmek, işletmelerin fonksiyonel olarak sağlıklı işlemesi için büyük önem taşıyor. Oluşturulmasından kullanımına kadar, bilgi yaşam döngüsünün her adımı, düzeni sağlamak için planlamayı ve süreç geliştirmeyi gerektiriyor. Bilgi ve belge saklama süreleri plan ve yönetimi, yönetmeliklere uyumun da önemli bir parçası. Iron Mountain olarak sunduğumuz Bilgi ve Belge Yönetimi çözümleriyle kuruluşların bilgi yaşam döngüsünü tamamen ve verimli bir şekilde yönetmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.

“Fiziksel belgelerinizi güvenilir tesislerimizde saklıyoruz”
Kurum dışında depolanmayan evrak kutularının çalışma alanlarını işgal ettiğinin altını çizen Ergün, özellikle fazla evrak içeren işlerde fiziksel belgelerin kurum dışında saklanmasını önerdi ve şunları kaydetti: “Bir işletme dışarıdan saklama hizmeti aldığında, önemli belgeleri önceliklendiriyor ve sık kullanılmayan dosyaları belirleyebiliyor. Iron Mountain olarak kuruluşların istedikleri tüm evraklarını güvenilir tesislerimizde saklıyor ve etkin olarak kullanılmayan dosyaları arşivliyoruz. Bu sayede verimliliği artırmalarına katkı sağlıyoruz.”
Evrakların kurum dışında saklanmasının bir diğer avantajının ise güvenlik olduğuna dikkat çeken Ergün, “Iron Mountain olarak müşteri deneyimini ve hizmet kalitesini artırmak için her yıl düzenli olarak yatırım yaptığımız tesislerimizde müşterilerimizin evraklarını güvenle saklıyor ve koruyoruz. Ayrıca bilgi ve belge yönetimi hizmetini dışarıdan almak, yasal zorunlulukları yerine getirme konusunda yardımcı oluyor ve yasal yükümlülüklere uygun hareket edilmesini sağlıyor. Tüm bunlar olurken şirket içi maliyetler de azalıyor” açıklamasını yaptı.

“Dijitalleşme yolculuklarında müşterilerimizin her zaman yanındayız”
“Pandemiyle hız kazanan dijitalleşme, kâğıda olan gereksinimi azaltırken fiziksel arşiv yönetiminin önemli parçası olan basılı evraklar birçok sektör için önemini yitirdi” diyen Ergün sözlerine şöyle devam etti: “Hala çok kıymetli olsalar da işletmeler yatırımlarını dijitale yöneltti. Dijital olarak dönüşemeyen şirketler artık rakiplerinden geride kalıyor. Dolayısıyla işletmeler verimliliği artırmak amacıyla mevcut iş süreçlerini dönüştüren dijital teknoloji kullanımını hızlandırıyor. Akıllı teknolojiler sayesinde insan hataları engellenebiliyor, dosyalar düzenli şekilde güncellenebiliyor, dijital ve fiziksel arşive erişim kolaylaşıyor. Böylece işletmeler zamandan tasarruf ediyor, maliyetleri azaltıyor, insan gücüne daha az ihtiyaç duyuyor, kalite ve verimliliği artırıyor. En önemlisi de güvenli sistemler sayesinde olası siber saldırılara karşı belgeler güvenli şekilde saklanıyor. Iron Mountain olarak Tarama Merkezi (Scanning Center) hizmetimizle dokümanları tarıyor, Dosya Odası çözümümüzle aktif kullanılan dosyalara hızlı şekilde erişim sağlayarak şirketlerin dijital dönüşümüne yardımcı oluyoruz.”
Teknoloji geliştikçe cihazların da eskimeye ve operasyonel ömrünü tamamlamaya başladığını ifade eden Ergün, işletmelerin elektronik atık yönetimine yaklaşımlarını düzenlemeleri için artan kamuoyu baskısıyla birlikte, kullanılmış varlıklarını nasıl elden çıkaracaklarını düşünmeleri gerektiğini dile getirdi: “Iron Mountain olarak güvenli ITAD programımız sayesinde müşterilerimizin eski BT varlıklarını çevreye karşı sorumlu şekilde elden çıkarmalarını ve güvenli gözetim zinciri süreçleriyle riskleri minimize etmelerini sağlıyoruz.”

“Sürdürülebilirlik önceliklerimiz arasında yer alıyor”
“Başta iklim değişikliğinin etkileri olmak üzere yaşam alanlarındaki değişiklikler, kirlilik gibi endişeler yaşama ve çalışma şeklimizi temelden değiştirmemiz gerektiğini bize hatırlattı” vurgusu yapan Ergün sözlerini şöyle noktaladı: “Iron Mountain olarak sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyoruz. Çevresel ve sosyal etki yaratan yenilikçi iş çözümleri üretme konusunda sektöre ilham veriyoruz. Sürdürülebilir uygulamalarımızla şirketlerin karbon ayak izlerini azaltmalarına yardımcı oluyoruz. Müşterilerimizin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına destek olurken, kendi hedeflerimizi de adım adım gerçekleştiriyoruz. ESG hedeflerimiz kapsamında 2040 yılına kadar net sıfır emisyon elde etme taahhüdünde bulunuyoruz. Operasyonlarımızda sıfır atık için çalışıyor, şirket genelinde yenilenebilir enerji kullanımını artırmayı hedefliyoruz. Bilgi yönetimi ve arşiv hizmetleri alanında, müşterilerimize rekabet avantajı yaratacak sürdürülebilirlik odaklı hizmet ve ürünlerimizle en güvenilir iş ortağı olmaya devam edeceğiz.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.