KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

“Üretim ve ihracatı seçici finansman politikasıyla destekliyoruz”

HABER

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, finansman koşulları sıkılaşırken seçici finansman politikasının önem arz ettiğini vurgulayarak, “Bu kapsamda kısa ve orta vadede reeskont başta olmak üzere ihracata yönelik teşviklerle, orta ve orta yüksek teknolojiye dayalı üretime ve ihracata yönelik uygulamaları destekliyoruz” dedi.

Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen ‘3. Finansın Geleceği Zirvesi’ne video mesaj ile katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, finansman koşulları sıkılaşırken seçici finansman politikasının önem arz ettiğini vurgulayarak, “Bu kapsamda kısa ve orta vadede reeskont başta olmak üzere ihracata yönelik teşviklerle, orta ve orta yüksek teknolojiye dayalı üretime ve ihracata yönelik uygulamaları destekliyoruz” dedi.
Ekonomi ve maliyet politikalarını finansal hizmetlerle desteklediklerini, iyileşen finansal ortamın da makroekonomik istikrarı desteklediğini belirten Yılmaz; “Sıkılaşan para politikasına bağlı olarak finansman maliyetleri artarken, yatırım ve ihracatı desteklemek için finansman maliyetinin düşürülmesi ekonomimizin hem dezenflasyonist hem de büyüyebilen olmasını sağlayacak. Bu yönde önemli adım olarak Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi programını yeniden yapılandırarak hayata geçirdik. Teknoloji, strateji puanları dikkate alınarak miktarı toplam yatırım tutarı en az 1 milyar lira olan yatırım projeleri aracı bankalar kanalıyla bu krediyi kullanabilecekler” açıklamasını yaptı.
İstanbul’u bölgesel ve küresel finans merkezi haline dönüştürme vizyonuyla İstanbul Finans Merkezi stratejisi ile eylem planının uygulanmaya başladığını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi: “Katılım finansın geliştirilmesi önemli potansiyelin harekete geçirilmesi anlamına geliyor. Katılım finans konusunda yeni düzenlemeler yapılacak. Değişen küresel sistemde İFM odağında rekabetçi bir finansal ekosistem oluşturulması öncelikli hedeflerimiz arasında bulunuyor. Finansta bankacılık ağırlıklı yapıyı dengelemek ve sermaye piyasalarının payını artırmak hedefler arasında. Yatırımcıların korunmasını ön planda tutacak teknolojik alt yapıyı güçlendirmeye devam ediyoruz. Sürdürülebilirlik de önemli alan. Yeşil borçlanma, sürdürülebilir borçlanma, yeşil ve sürdürülebilir kira sertifikaları bu amaçla geliştirildi. Girişim sermayesi, proje finansmanı gibi araçları güçlü şekilde kullanarak projesi olup kaynağı olmayanları desteklemeyi sürdüreceğiz.”
Finansal teknolojilerde strateji belgesi Ocak’ta açıklanacak: Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof.Dr. Göksel Aşan; “Önemli bir potansiyel barındıran ve güçlü bir alternatif olarak büyüyen finansal teknolojiler alanında ciddi ve kapsamlı bir çalışma yürüterek strateji belgesi hazırladık. Bu strateji belgesini Ocak’ın üçüncü haftasında açıklayacağız” dedi.
“Ticari krediler seçici olarak kullandırılmalı”: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Prof.Dr. Şahap Kavcıoğlu, ticari kredilerin yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı önceleyen firmaları gözetecek şekilde daha seçici olarak kullandırılmasını beklediklerini ifade etti.
“Yatırımcılar korunuyor”: Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, yatırımcıların korunduğunu vurgulayarak, denetim ve gözetim faaliyetlerini sürekli yaptıklarını kaydetti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.