KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

Türkiye’nin en geniş katılımlı teknoloji,inovasyon ve girişimcilik zirvesi; Girişim’23, başkent Ankara’da gerçekleşti

HABER

Dergimiz KobiEfor’un basın ve yayın sponsoru olduğu, Türkiye’nin en geniş katılımlı teknoloji, inovasyon ve girişimcilik zirvesi, Girişim’23, Ankara ATO Congresium’da, sektör paydaşları ve meraklılarını buluşturdu.

Dergimiz KobiEfor’un basın ve yayın sponsoru olduğu, Türkiye’nin en geniş katılımlı teknoloji, inovasyon ve girişimcilik zirvesi, Girişim’23, Ankara ATO Congresium’da, 4-5-6 Mayıs 2023 tarihlerinde sektör paydaşları ve meraklılarının bir araya gelmesiyle gerçekleşti.
Zirve’nin ilk günündeki açılış oturumunda ilk konuşmayı yapan Girişim’23 Yürütme Kurulu Başkanı Ş. Nezih Kuleyin, gerçekleşen etkinliğin girişimcilik alanında faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak çabası ile gerçekleştiğini ve her yıl büyüyerek devam edeceğini belirtti.
Etkinliğin Platin Sponsoru olan Logo Yazılım’ın Genel Müdürü Akın Sertcan, açılışta yaptığı konuşmada Platin Sponsor olarak etkinliğe verdikleri desteğin girişimcilik ekosistemine yapacağı olumlu etkiyi hissettiklerini, bu etkinin çok önemli sonuçları olacağını söyledi.
OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ise OSTİM’in Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Ostim Teknopark ve OSTİM Teknik Üniversitesi ile girişimcilik ekosistemine katkı vermeye devam ettiğini, bu katkının gelişerek devam edeceğini ifade etti.
TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kutlu Karavelioğlu, TİM’in çok sayıda kuluçka merkezi ve girişimcilere özel geliştirmiş olduğu programlarla ülkemizin geleceğine yatırım yaptığının, bu yatırımı her yıl artan bir hızla büyüteceklerinin altını çizdi.
ASO (Ankara Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, Girişim’23’ün iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarına bilgi ve deneyimlerini paylaşabilecekleri bir platform sunduğunu, bu durumun yeni bir sinerji yaratacağını vurguladı.
ATO (Ankara Ticaret Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, bu yılın Cumhuriyet ile birlikte Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) da yüzüncü yılı olduğunu hatırlatarak ilk yüzyılın büyük bir kahramanlık hikayesi, ikinci yüzyılın ise küresel bir başarı hikayesi olacağını belirterek, Girişim’23’ün bu konuda önemli bir adım attığını söyledi.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, konuşmasında ülkemizin artık teknoloji üreten ülkeler arasında yer aldığını; gerek İHA gerek de TOGG ile aldığımız yolun gıpta edilecek bir yol olduğunu kaydetti.  Kacır, bu gelişmelerin altındaki gizli gücün bir yandan girişimcilik potansiyeli olmakla birlikte bir yandan da artan teknokent ve kuluçka merkezleri ile birlikte girişimcilere sağlanan destekler olduğunu ifade etti.
Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Ticaret Odası (ATO), T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Açık Hava Endüstriyel Reklamcılık Derneği (ARED), Bilim Ağacı Vakfı, Endeavor, Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD), Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI Türkiye), Habitat, Hacettepe Mezunlar Derneği (HÜMED), Patent ve Marka Vekilleri Derneği (PEM), Satış ve İş Geliştirme Derneği (SİGD), Takım G, Teknoloji Ar-Ge Bilim İnovasyon Derneği (TABİD), Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği (TGBD), Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Türkiye Bilişim Sektörü Dernekleri Federasyonu (TÜBİFED), Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), TOBB Türkiye Kreatif Endüstriler Meclisi, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED), Web3 Teknolojileri Derneği, Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD), Yenibirlider Derneği olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yanı sıra KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi gibi birçok basın /medya kuruluşunun desteğiyle gerçekleşti.
Girişimciliğin birçok dikeyine yer veren Girişim’23’te; Oyun, Metaverse, NFT, AR/VR, Blockchain, IoT, Yapay Zekâ, Dijitalleşme, Yeşil Dönüşüm, Siber Güvenlik, Akıllı Şehir gibi temaların yanında; Sürdürülebilirlik, Etki Yaratan Girişim, Finansman Kaynaklarına Erişim, Yaratıcı Bir Fikir Nasıl Bulunur ve Korunur, Yeni İş Fırsatları gibi konulara da yer verildi.
Sektörün duayenleri ve ileri gelen paydaşlarını ağırlayan etkinlikte; Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Vispera Bilgi Teknolojileri A.Ş. Ortağı ve CEO’su Aytül Erçil, VESTEL Ventures Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ultav, fonbulucu CEO’su Hakan Yıldız, Engin Group Consorcium Limited Yönetim Kurulu Üyesi Hande Enes, TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkan Vekili & TAV İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sani Şener, Alarko Holding Dijital Dönüşüm ve İnovasyon Direktörü Tal Garih, Power of Happiness Platformu Kurucu Ortağı Tijen Mergen, Girişim Kitle Fonlama Platformu A.Ş. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kuş çağrılı konuşmacılardan sadece birkaçı idi. Etkinliğe katılan konuşmacı sayısı 103’e ulaştı.
Ankara ATO Congresium’da gerçekleşen etkinliğe girişimciler, ilgili bakanlıklar ve kamu kuruluşları, yerel otoriteler, teknoparklar (Teknoloji Geliştirme Bölgeleri), teknoloji transfer ofisleri, TEKMER’ler, kümelenmeler, kuluçka merkezleri, melek yatırımcılar, risk sermayedarları, kitlesel fonlama kuruluşları, halka arz şirketleri, bankalar, yatırım ofisleri, yatırım şirketleri, portföy yöneticileri, girişimci fonları, açık inovasyon ve girişimcilik merkezleri, iş geliştirme merkezleri, hızlandırıcılar, özel sektör kuruluşları, oyun üreticileri, oyun yayıncıları, donanım firmaları, patent firmaları, mali müşavirlik firmaları, proje yazma firmaları, hukuk firmaları ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşları katıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.