KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

Türkiye’den dünyaya bir unicorn çıkacak; Bulutistan, bir “Türkcorn” olacak

HABER

Son 4 yılın en hızlı büyüyen teknoloji şirketi Bulutistan’ın Kurucu Ortağı Begim Başlıgil, dünyada “Türkcorn” olma hedefiyle koştuklarını söylüyor.

Yüksek performanslı ve regülasyonlara uyumlu katma değerli bulut hizmetleri sunan teknoloji markası Bulutistan, dünyada Türkiye’den çıkan bir unicorn olma hedefiyle büyüyor. Dünyada milyar dolarlık ciroya sahip start-up şirketlerine unicorn deniliyor.
Bulutistan Kurucu Ortağı Begim Başlıgil, yakın gelecekte ülkemiz adına bu potansiyeli taşıyan birçok teknoloji firması olduğuna inandığını belirterek, “Gelecekte neden Türkiye’den bir unicorn çıkmasın. Biz Bulutistan olarak, son 4 yılın en hızlı büyüyen teknoloji şirketi olmayı başardık ve şimdi hedefimiz iddialı bir TürkCorn olmak” diyor.
Begim Başlıgil, dijital dönüşümün hız kazanması ve ekonomik daralmaların bulut bilişime olan ilgiyi yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada arttırdığını belirtiyor ve hedeflerini şöyle özetliyor: “Bugüne kadar 10’nun üzerinde müşterimizin 50’nin üzerine ülkedeki taleplerini ülke içinde sağladığımız katma değerli bilişim servislerimiz ile karşılamayı başardık.  Bu sene sonu itibari ile krizi büyüme fırsatı olarak görerek bölgedeki farklı ülkelerde yapılanmalarımız ile bilişim ihracatımızı arttırmak istiyoruz. Bulutistan ve BulutBroker adlı iki şirketimizle bulut bilişim alanında birçok ilki gerçekleştirdik. Küresel oyuncularla rekabet ederek telekom operatörü ve veri merkezi bağımsız sunulan bir platformu ölçeklendirdik. Ve şimdi ülkemizde kazandığımız güçle bölgesel bir oyuncu olmak için çalışıyoruz.”
Merkezi Türkiye, İstanbul’da bulunan ve yüzde 100 Türk sermayesiyle 2015’te kurulan Bulutistan, regülasyonlara uyumlu yerel veri merkezlerinden sunduğu yenilikçi bilişim servisleriyle son dört yılda en hızlı büyüyen teknoloji şirketi. Bulutistan, Equinix Küresel Bağlantı (Cloud Exchange) Ağı’na Türkiye'den entegre ilk şirket olarak bilişim hizmet ihracatını arttırmaya odaklanmış, toplamda 100 kişilik butik bir bulut bilişim platformu olarak katma değerli bulut hizmetleri veriyor. SAP çözümlerinde derinlemesine uzmanlığa sahip Bulutistan, Türkiye ve Avrupa çapındaki kuruluşlara yüksek performanslı, yüksek düzeyde erişilebilir ve yönetilen SAP hizmetleri sunuyor. Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2019 Programı tarafından Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi seçilen Bulutistan, müşteri inovasyonuna ve dönüşümüne yön veren sıra dışı servisleriyle dünyanın en prestijli ödüllerinden ve bilişimin Oscar’ları olarak kabul edilen IBM Beacon 2020 Ödülü sahibi.
Begim Başlıgil, “Bulut çözümümüz, müşterilerimizin daha az kaynakla daha fazla iş yapmalarına, bakım konusunda zamandan ve paradan tasarruf etmelerine ve kesintisiz, her an aktif hizmetler aracılığıyla müşteri memnuniyetini artırmalarına yardımcı oluyor” diye konuşuyor. Özellikle üretim, dağıtım, perakende, eğitim, enerji gibi dinamik hareket eden, dijital dönüşüme odaklı, rekabetçilik kazanmaya çalışan sektörlerde ağırlıklı olarak çalıştıklarını aktaran Başlıgil, bugün kurumsal iş dünyasında sektörlerinin liderleri sayılan 150’nin üzerinde şirket veya holding ile çalıştıklarını kaydediyor.
Pandemi ile oluşan yeni normaller, özellikle şirketlerin dijital dönüşümünü hızlandırdı. Başlıgil, bulut bilişim servislerinin tam bu dönüşümü merkezinde şirketlerin yatırımlarını kullandığın kadar öde modeli ile destekleyerek hayata geçirmelerini kolaylaştırdığını ifade ediyor: “Ülkemizde KVKK (kişisel verilerin korunması kanunu) ve benzeri yönlendirmeler, bizler gibi ülke içinde servis veren bulut bilişim sağlayıcılarının tercih edilmesini teşvik ediyor. Bunun yanında bizleri yerel rekabetten ayıran temel farklarımız ise şöyle: Sadece bu alanda çalışıyor olmamız, butik bir hizmet modeliyle müşterilerimize en uygun servisi tasarlamamız, bu konuda 2015’ten bu yana kazandığımız ölçek ekonomimizle küresel rakiplerimize göre fiyat rekabeti sunabiliyor olmamız.” 
Web: https://bulutistan.com 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.