KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

TR7, 2022 yılında yüzde 230 büyümeyi hedefliyor; Global pazarda LB&WAF teknolojisinin seyrine yön vermek istiyor

HABER

TR7, ülkemizin kritik milli siber güvenlik alanlarından biri olan yük dengeleme, uygulama dağıtım ve uygulama güvenliği konularında dışa bağımlılığı ortadan kaldırıp, oluşabilecek güvenlik açıklarını en aza indirmeyi hedefliyor. TR7 Genel Müdürü Ahmet B. Güneri, “Faaliyetlerimizde önemli bir başarı elde ettik. Bu yılı yüzde 230 büyüme ile kapatacağımızı öngörüyoruz. Uzun vadede ise global pazarda LB&WAF teknolojilerinin seyrine yön veren üreticilerden biri olmayı planlıyoruz” dedi.

TR7, son kullanıcılara donanım, sanal cihaz ve üyelik sistemi (subscription) ile üç ana başlık altında ‘Yük Dengeleme’ ve ‘WAF çözümleri’ sunuyor. TR7’nin ülkemizin kritik milli siber güvenlik alanlarından biri olan yük dengeleme, uygulama dağıtım ve uygulama güvenliği konularında dışa bağımlılığı ortadan kaldırıp, oluşabilecek güvenlik açıklarını en aza indirmeyi hedeflediğini söyleyen TR7 Genel Müdürü Ahmet B. Güneri, “Türkiye’nin ilk yerli ve milli WAF ürünü olan TRScaler markamız ile 2008 yılında başlayan çalışmalarımıza, TR7 markası ile yüksek performanslı ve yenilikçi özelliklerin mevcut teknolojimize sürekli eklenmesi ile devam ediyoruz” dedi.
Faaliyetlerinde önemli bir başarı elde eden TR7, bu yıl yüzde 230 büyüme rakamlarına ulaşmayı hedefliyor. Güneri, orta ve uzun vadeli hedeflerini ise şöyle açıkladı: “Orta vadede hedefimiz MENA bölgesinde faaliyetlerimizi arttırarak organizasyonumuzu yurtdışına taşımak. Uzun vadede ise global pazarda LB&WAF teknolojilerinin seyrine yön veren üreticilerden biri olmayı planlıyoruz.”
TR7’nin hızlı büyümesinin altında sunduğu ürünlerin ve çözümlerin etkisi büyük. Güneri, “Geniş bir model skalası ve tam olarak son kullanıcının ihtiyacına göre ölçeklenmiş ve sonraki yıllarda makul fiyatlarla yükseltme/yenileme yapılabilen cihazlarımız ile fiyat/fayda odaklı çözüm sağlayabiliyor olmamız da ciddi bir avantaj sağlıyor” diye konuştu. Rakiplerinden en büyük farklarının ürünlerin kullanım kolaylığı olduğunu açıklayan Güneri şu bilgileri verdi: “Dünya’nın en kolay yönetilebilen WAF çözümünü üretiyoruz. Son kullanıcılar, betik bilgisine ihtiyaç duymadan tüm kural, koşul ve konfigürasyonları rahatlıkla yönetebiliyorlar. Ayrıca, TR7 olarak son kullanıcı yorumlarına çok önem veriyoruz. Mevcut teknolojimize fayda sağlayacak birçok yeniliği, müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda geliştirdik. Esnek hareket edebilme kabiliyetimiz de müşteri kanadında tercih edilme sebeplerinden biri oluyor.”

TR7, Pandemi’yi fırsata çevirdi
Ahmet B. Güneri, TR7 olarak fonksiyon ve performans anlamında global rakiplerinin verdiği tüm özellikleri sağladıklarını ayrıca son kullanıcılara özel çözümler sunduklarını anlattı: “Global üreticilerde olmayan, terzi işi geliştirmeler yaparak özel çözümler sunuyoruz. Pandemi döneminde de e-ticaret ve e-hizmetlerin kullanım oranları neredeyse 2-3 kat arttı. Büyüme oranlarımıza baktığımızda TR7 olarak bu durumu çok iyi değerlendirdiğimizi düşünüyoruz. Pandemi’nin fırsata çevrilmesinde en önemli artımız sunduğumuz çözümlerin niteliğidir.”
Önümüzdeki dönemde uluslararası savaşların silahlar yerine siber unsurlarla gerçekleşeceğini öngördüklerini açıklayan Güneri, bu konuda dikkatli olunması için şimdiden önlemlerin alınması gerektiğini belirterek görüşlerini şöyle özetledi: “Bu savaşlar kritik altyapıları hedef alarak sağlık, finans, enerji, telekomünikasyon gibi sektörleri işleyemez hale getirebilecek. Bu öngörüde hepimiz hemfikiriz diye düşünüyorum. Kullandığımız tüm global ürünler, siber atakların kritik sistem merkezlerimize açılan birer kapısı olabilir. Bu nedenle ülkemizin her bir ferdinin, kolektif bilinç ile hareket ederek yerli teknolojilerin gelişiminde birer paydaş olması gerektiğini düşünüyorum.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.