İşletmeler için insan hakları ve çevresel durum tespiti alanlarında kapasite geliştirme, danışmanlık ve ağ kurma desteği sağlayacak merkezde, ilk etapta otomotiv, tekstil ve hazır giyim sektörlerindeki işletmelere eğitim ve danışmanlık verilecek.
TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez, “Mevzuata tabi değişiklikleri erkenden benimseyen üreticiler, Avrupalı şirketlerle gelecekteki iş etkileşimlerine daha hazırlıklı olacak” dedi.
Almanya Federal Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Parlamenter Devlet Sekreteri Anette Kramme, küresel ölçekte faaliyet gösteren herkesin küresel sorumluluk üstlenmesi gerektiğini kaydetti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü H. Cahit Büyükbaş, merkez aracılığıyla sunulacak hizmetlerin üreticilerin ve özellikle KOBİ’lerin küresel rekabet gücünün korunmasına büyük fayda sağlayacağını vurguladı.
QNB Finansinvest, Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) işbirliğiyle gerçekleşen ‘Yatırım Buluşması’ etkinliğinde bu kez, Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) da yer aldı.
QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, “Aile işletmeleri, Türkiye ekonomisinin belkemiğini oluşturan önemli bir unsur olarak, ekonomik kalkınmada kritik bir role sahiptir” diye konuştu.
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Ülkemizdeki üretim kültürünün nesiller boyu taşıyıcısı olan aile işletmeleri, milli gelirin yaklaşık yüzde 90’ını üretiyorken yaklaşık 3.8 milyon KOBİ’nin çok büyük bir kısmı aile işletmesi” diye konuştu.
TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Olten, aile işletmelerinin sürdürülebilirliğini artırmadaki önemine değindi.
QNB Finansinvest Genel Müdürü Pamir Karagöz, “QNB grubu olarak Türkiye’de sermaye piyasalarındaki alternatif finansman kaynakları pazarının güçlü seyretmeye devam edeceğine inanıyoruz” dedi.
Brüksel’de AB Komisyonu ve AB Dış Eylemler Dairesi, Türkiye Cumhuriyeti resmi temsilcileri ve başta Avrupa KOBİ Birliği (SMEunited) olmak üzere iş dünyasını temsil eden kuruluşların temsilcileri ile bir araya gelen TÜRKONFED Heyeti’nin gündeminde, Türkiye-AB ilişkilerinde entegrasyon sürecinin yeniden canlandırılması, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, KOBİ’lerin dijitalleşmesi, yeşil dönüşüm ve vize sorunu yer aldı.
Türkiye Cumhuriyeti AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye ve AB üyesi ülkelerin özel sektör çatı kuruluşlarının, özellikle de KOBİ’leri temsil eden çatı kuruluşların bir araya gelmesinin önemli olduğunu belirtti.
TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez, “AB-Türkiye Gümrük Birliği sayesinde AB Tek Pazarı’na son derece entegre olan Türkiye, AB KOBİ’leri ve sanayileri için önemli işbirliği fırsatları sunuyor. Avrupa KOBİ ailesinin bir parçası olarak, ortak projeler ve en iyi uygulamaların paylaşılması yoluyla bu süreci desteklemeye hazırız” diye konuştu.
RBH Türkiye kuruldu
RBH Türkiye kuruldu
Avrupa’daki şirketlere tedarik sağlayan şirketleri yakından ilgilendiren ‘Avrupa Birliği Kurumsal Sürdürülebilirlik Durum Tespiti Direktifi’ne uyum süreci için TÜRKONFED ile Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) işbirliği, Alman Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) finansal desteğiyle Sorumlu İşletmeler Destek Merkezi (RBH) Türkiye adı altında bir merkez kuruldu.