Radore Veri Merkezi Hizmetleri A.Ş., 2004’te kuruldu. Radore, müşterilerine, Bulut Servisleri, Sunucu Barındırma, Sunucu ve Donanım Kiralama gibi temel hizmetlerinin yanında CDN, Web Hosting, Alan Adı ve SSL gibi hizmetler de sunuyor.
2012-2015’te Deloitte Teknoloji Fast50 sonuçlarına göre arka arkaya 4 yıl ‘Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen Veri Merkezi’ unvanını alan Radore, 2014’te gerçekleştirdiği İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Doğuş SK Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ortaklıkları ile sektördeki lider veri merkezi konumunu güçlendirdi. 2020 itibarıyla Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması’nda ‘Barındırma Yönetim Hizmeti’ kategorisinde birincilik ödülünün de sahibi Radore, Türkiye’nin en büyük operatör bağımsız veri merkezi olarak, 3 bin 500’ü aşkın kişi ve kuruma hizmet vermeye devam ediyor.
Radore CEO’su Barbaros Özdemir, gelecek hedeflerini özetliyor: “Önümüzdeki dönem için yerli bir bulut hizmet sağlayıcı olarak konumumuzu oldukça güçlendirecek, tamamen yeni nesil bulut teknolojilerine dayalı RCD platformumuzu daha da geliştirmeye yoğunlaşacağız. Bu kapsamda Türkiye’de Container as a service/kubernetes as a service tabanlı hizmetlerimizi yabancı hizmet sağlayıcılarla rekabet edebilecek düzeye taşıyacağız. Radore olarak, ülkemizde tamamen yerli bir altyapıyla oluşturduğumuz bu servisleri, hem kendi bulut hizmetlerimizde kullanıyor, hem de işbirliği yapmak isteyen işletmelere sunabiliyoruz. Bu sayede hem ülkemizdeki Cloud Native uygulama, servis ve altyapı geliştirme ekosistemini güçlendirmek hem de bu alanda topluluk lideri olarak konumlanmak en büyük önceliğimiz.”
Barbaros Özdemir, “Radore olarak son 9 ayda üzerine titrediğimiz projemiz RCD, küresel bulut hizmet sağlayıcılarla Türkiye’de rekabet edebilecek gerçek anlamdaki ilk ürün diyebiliriz. RCD, açık kaynak kodlu yazılımlarla geliştirilen, yazılım paketleri container teknolojisi içeren ve mikroservisler tarafından dağıtılan, tam anlamıyla Cloud Native tanımına uyan inovatif bir bulut bilişim hizmeti. RCD hizmeti, Kubernetes, Private Network, Auto-Scale, SaaS, PaaS gibi yeni nesil teknolojiler içeriyor. Bu sayede modern bir bulut bilişim altyapısının sunabildiği tüm esnekliği, gerçek zamanlı kaynak artırma/azaltma, ölçeklendirme, güvenlik ve mahremiyeti sağlıyor” diyor.
Ekonomik, veriler ülke içinde, kullandığın kadar öde modeli: “RCD’nin en önemli özellikleri arasında, hizmetin saatlik kullanım bazında Türk lirası ile ücretlendirilmesi ve tamamen yerli bir hizmet olmasından dolayı verilerinin ülke içinde kalmasını sağlaması yer alıyor. Özdemir, anlatıyor: “RCD ile dakikalar içinde yeni sunucular ve kaynak havuzları oluşturabilir ve bunları ölçeklendirebilirsiniz. Tüm bunları kullandığın kadar öde modeli ile yüksek bir maliyet tasarrufu sağlayarak gerçekleştirebilirsiniz. RCD altyapısı tüm işlemlerin ve günlük işleyişin tamamen müşteriye ait olacağı ve kontrolün tamamen müşteride olacağı, web arayüzü ile yönetiliyor. Finansal bilgiler, saatlik kullanımlar, faturalar, sunucu/depolama (tüm altyapı) istatistiklerini en alt detayına kadar anlık görebiliyor, kendi alarmlarınızı oluşturabiliyor altyapınız üzerinde tam bir hakimiyete sahip olabiliyorsunuz. Yurt dışı bulut muadillerinden hiçbir farkının olmadığı platforma girildiği anda anlaşılan RCD şaşırtıcı derecede ekonomik olmakla birlikte, bu özellikleri ile Türkiye’deki tek gerçek bulut platformdur.”
Özdemir, tamamen yerli sermayeye sahip bir yüksek teknoloji şirketi olarak, uluslararası kalite standartları, KVKK ve BDDK’ye uyumlu bir bulut hizmet sağlayıcı ve veri merkezi olduklarını vurguluyor.
Radore, yeni nesil bulut teknolojileriyle iddialı
Radore, yeni nesil bulut teknolojileriyle iddialı
Radore CEO’su Barbaros Özdemir, katmadeğerli bilişim hizmetleriyle öne çıkan Radore Veri Merkezi’nin önümüzdeki dönemde yeni nesil bulut teknolojilerine dayalı RCD platformunu daha da geliştirmeye yoğunlaşacağını açıklıyor.