IAS Genel Müdürü İlker Er, “canias4.0 ile müşterilerimize bütünsel çözümler sunuyoruz. Kullanıcılarımız, tek bir yazılım ile ERP ihtiyaçlarının yanı sıra, IoT, big data, AI (yapay zeka), cloud çözümleri, iasDB, caniasIQ ve e-Devlet entegrasyonları başta olmak üzere pek çok gerekliliği üçüncü parti bir yazılıma ihtiyaç duymadan elde ediyorlar” dedi.
Bugün dünya çapında 1000’den fazla müşteri, 30 binden fazla kullanıcı ve 50’den fazla iş ortağıyla 31 ülkede 16 dilde hizmet veren IAS, Almanya, Türkiye, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, İsviçre ve Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan merkez ofisleri ve dünyanın dört bir yanındaki iş ortaklarıyla globaldeki operasyonlarını başarıyla sürdürüyor.
2021 atılım yılı olacak
İlker Er, bu yıldan beklentilerinin büyük olduğunu belirterek, artan talebe cevap verebilmek için kadrolarını yüzde 50 oranında büyüttüklerini söyledi. Ayrıca daha hızlı ve efektif kararlar alabilmek adına idari yapıda köklü değişikliklere gittiklerini açıklayan Er, “Ürün olarak da özellikle big data, makine öğrenmesi ve yapay zeka konularındaki çalışmalarımızı büyüteceğiz. Diğer hedefimiz, IoT çözümümüzün kullanımının yaygınlaşması. 2021’de büyük bir talep patlaması olacağını düşünüyoruz. Globalde de özellikle Güney Kore ve Almanya pazarında önemli gelişmeler olacak” diye konuştu.
IoT projelerinde büyük başarı yakaladı
canias4.0 ile firmaların teknoloji ihtiyaçlarına bütünsel bir çözüm sunduklarını açıklayan Er, ürün ve hizmetlerine ilişkin ise şu bilgileri verdi: “Yeni web client ürünler sayesinde, caniasERP cihaz fark etmeksizin, herhangi bir browser üzerinde sorunsuz çalışabiliyor. Big data, önemli gündem maddelerimizden biri. Bu alanda gerçekleştireceğimiz çalışmalar için geçtiğimiz yıllarda kendi veri tabanımız iasDB’yi geliştirdik. canias IQ çözümümüzle de müşterilerimiz verilerini verimli bir şekilde raporlayabiliyor. Önemli başlıklardan biri de IoT. Bu konuda yazılım ve donanım ürünlerimiz var.”
IoT Gateway yazılımımızla işletmelerin tüm cihazlarından bilgi toplamak mümkün. Bilgi toplanmak istenen cihazlar uyumluysa, harici hiçbir donanıma ihtiyaç duymadan, yalnızca bir ara yazılımla tüm bilgiler toplanıp caniasERP’ye aktarılabiliyor.
Ağ üzerinden erişilemeyen makinalardan bilgi toplayabilmek için de donanım geliştirdiklerini açıklayan Er, şunları dile getirdi: “IoT MiniBox’ı mini bir bilgisayar olarak düşünün. Üzerinde caniasERP çalışabiliyor, kendi browser ve ofis uygulamaları var. Ek olarak üzerinde bir de giriş-çıkış kartı bulunuyor. Bu kart üzerindeki girişler vasıtasıyla harici olarak ortamdan bilgi toplanabiliyor. Ağ üzerinden yazılım ile toplayamadığımız bilgileri, IoT Box IO kartı üzerindeki girişler sayesinde toplayabiliyoruz, çıkışlar sayesinde de gerekli durumlarda dışarıya sinyal gönderebiliyoruz. Eskiden veri, harici sistemlerle toplanıyordu. Amacımız, ara katmanı ortadan kaldırmak ve veriyi direkt oluştuğu yerde toplayıp ERP programında yönetmekti. Başardık da! Bu firmalara hem yatırım olarak avantaj sağladı hem de veri kaybı, veri gecikmesi gibi sorunlar ortadan kalktı. Sanıyorum dünyada bunu bu şekilde çalıştırabilen yazılıma rastlamak pek mümkün değil.”
“Müşterilerimiz tüm ihtiyaçlarına tek yazılımla çözüm buluyor”
“Müşterilerimiz tüm ihtiyaçlarına tek yazılımla çözüm buluyor”
Yaşar Hakan Karabiber tarafından 1989’da kurulan IAS, değişen ve dönüşen iş süreçleri için kullanıcıların tüm ihtiyaçlarına yanıt veren bütünsel çözümler sunuyor.