KobiEfor Sanayi Ekonomi Dergisi

MOREUM doküman tabanlı teknoloji üretmeye ve uygulamaları başarılı projelerle odaklandı

HABER

Arşiv sektörü tecrübesi 1996’ya dayanan ekip üyelerine sahip MOREUM, 2004’te kuruldu. Türkiye’yi gereksiz kağıt kullanımından kurtarma misyonunu taşıyan MOREUM sadece doküman tabanlı teknoloji üretmeye ve bu uygulamaları başarılı projelerle uygulamaya odaklandı.

Dört ofisi, yüze yakın personeli ve yazılımlarının on binlerce kullanıcısıyla MOREUM, 16 yıldır sektörün çözüm bekleyen projeler için ilk aranılan sağlayıcısı haline geldi. Finans, otomotiv ve yerel yönetimlerde neredeyse tekel konumunda olan MOREUM yazılımları en çok tercih edilen marka konumunda.
MOREUM A.Ş. Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Oktay Bolat “MOREUM’u rakiplerinden ayıran temel özellik; Türkiye’de bu alanda çalışan uzmanlaşmış ilk ekip olması ve ürettiği yazılım ürünlerinde bu tecrübeyi çok iyi yansıtabilmesi. En büyük kurumlardan en küçük firmalara kadar geniş bir yelpazede kullanıcı kitlesine sahip MOREUM, bütçeleri zorlamadan dokümanla ilgili uçtan uca çözümleri hızlı bir şekilde sağlıyor. MOREUM yazılımları, küçük bir ofisten, 14.500 kullanıcılı dev sistemlere kadar mevcut kullanımda aynı verimlilikte çalışıyor ve ekipleri zorlamadan yönetilebiliyor” dedi.
MOREUM TerraDocs ürün ailesi; sırasıyla on binlerce kullanıcıya sahip Sayısal Arşiv Yazılımı, Klasik Doküman Yönetim Sistemi, sürekli yenilenen TS 13298 sertifikasına sahip resmi Elektronik Belge Yönetim Sistemi, dev bankaların arşivlerini yöneten Fiziksel Arşiv Yönetim Sistemi MOREUM Physical, onlarca kurum ve kuruluşta çalışan Kayıtlı Elektronik Posta Yönetim Sistemi, bu yıl ilk kez yapay zeka eklenen Hızlı Belge Tarama ve Akıllı Form İşleme Yazılımı olan MOREUM AeroForm yazılımlarıyla fiziksel kağıt veya sayısal dokümanlarla ilgili akla gelebilecek her türlü ihtiyacı uçtan uca karşılama yeteneğine sahip.
Oktay Bolat, birbirleriyle entegre olarak bir sistem oluşturacak şekilde tasarlanan MOREUM yazılımlarının, yabancı rakiplerinin ürünlerinin büyük çoğunluğuyla kolayca rekabet edebilecek düzeyde olduğunu belirtiyor: “Özellikle parçalı ve bileşik doküman mantığını yerli pazara sunan firma olarak rakiplerinin büyük çoğunluğunun yanıt veremediği çözümleri kullanıcılara sunmasıyla fark yaratan MOREUM, önümüzdeki dönemde küresel pazarda adını duyurma konusunda çalışmalarına hız verecek. Küresel ticaret pazarında güçlü bir firma olabilmek için yeni girişimlerimiz başladı. KobiEfor gibi yayın kuruluşları aracılığıyla bizim gibi Türk firmalarının adları biraz daha duyurularak yurt dışında tanınmalarına katkı sağlanabilir.”
Oktay Bolat, 2020’de, yurt dışından proje alarak iş ortaklarıyla birlikte tekrar ihracat yapmaya başladıklarını aktararak, şu bilgileri verdi: “Yeni yapay zekalı uygulamalarıyla teknopark ofisini kalifiye personelle büyütme hedefini hayata geçirecek MOREUM, özellikle kamu olmak üzere üç sektördeki en büyüklerle iş ortaklıkları konusunda anlaşmaya vardı. 2020’de yurt dışı dahil birkaç projeye imza atan MOREUM, Pandemi süreci nedeniyle yavaşlayan büyümesine 2021’de, yeni projeleriyle hız kazandıracak. MOREUM, 2021’de, ‘Yapay Zeka’lı uygulamasıyla dikkat çekecek. MOREUM’un, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) akademisyenleri ve YTÜ Teknokent Ofisi’yle ortak geliştirdiği Ar-Ge projesinde; belgeler üzerinde kendi karar vererek tanıma, ayrıştırma, bilgi çıkartma hatta düzeltme yapabilen uygulama; 2021 içinde piyasaya sunulacak. MOREUM ile eskiden kullanıcıların bazı beklentilerine ilişkin; biz yazılımcıların; ‘onlar bilim kurgu filmlerde oluyor’ söylemi, gerçeğe dönüşüyor.”
Türkiye’de kurum ve kuruluşların bir alım sırasında teklif toplama ve ihale süreçlerini çok iyi yönettiklerini ancak alım öncesinde ‘bilgi toplama’ konusunda biraz daha çalışmak gerektiğini vurgulayan Oktay Bolat, “Bilişim sektöründe her zaman ‘en düşük fiyat’ en iyi tercih olmayabiliyor. Kullanıcıların yazılım veya hizmet almadan önce mümkün olduğunca çok firmayla konuşup yazılımlarını, eski projelerini ve teslim ettikleri işleri incelemelerini öneriyoruz. ‘Site visit’ tabir edilen ve eski müşterilerin gezilmesiyle, aranmasıyla referans istenmesini salık veriyoruz. Böylece en çok iş yapanların değil en iyi iş yapanların ürün ve hizmetlerini aldığınızı garanti edebilirsiniz” diye konuşuyor.
Oktay Bolat, şunları dile getiriyor: “Bütün projelerinde kar etmekten çok çözüm üretmeyi ön plana alan MOREUM olarak, müşterilerimize eğitim veriyor, kurulu sistemiyle ve eğitilmiş personeliyle projeyi teslim ediyoruz ve her zaman ‘bize ihtiyacınız olduğu için değil, çay içmek için görüşelim’ diyoruz.  Bu nedenle hayata geçirdiğimiz tüm projeler; birer ‘Başarı Öyküsü’ haline geldi. Bizler iyi ve mutlu müşteri kazandığımız, onlar da iyi ve doğru çözüm kazandıkları için hep birlikte mutlu olduk. Zaten iş dünyası da hep böyle olmalıdır. Biz MOREUM olarak arkamızda iyi bir isim bırakarak ilerliyoruz. Sektördeki herkesin de bu şekilde başarılı olmalarını dileriz.” 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.