Moka Ödeme Kuruluşu, yüzde 100 Türk sermayeli şirket olarak mobil ve online finansal teknoloji çözümleri üreten, Visa ve Mastercard gibi tüm küresel kartlı ödeme şirketleri tarafından onaylı ve en yüksek güvenlik standartlarına uygun geliştirilmiş ödeme çözümleri sunuyor.
Sms ve e-mail ile ödeme alma, kart saklama, tekrar eden ödeme, pazaryeri gibi çözümleri bulunan Moka, ayrıca hazır ödeme ekranları ile de hizmet veriyor.
Moka Ödeme Kuruluşu A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Selim Güsar, standart ürünlerine ilave olarak proje bazlı da çalıştıklarını ve tamamen müşterinin ihtiyacına yönelik çözümler geliştirebildiklerini söylüyor.
Türkiye’nin en büyük ödeme hizmet sağlayıcılarından biri olacak
2021’in Moka için gerçek anlamda bir atılım yılı olmasını planladıklarını açıklayan Güsar, “Öncelikle altyapımızı (donanım ve yazılım) güçlendirmek birinci önceliğimiz olacaktır. Elbette bunun üzerine yeni ürün ve hizmetleri de ekleyerek sektördeki iddialı pozisyonumuzu koruyacağız” diyor. Güsar, şu anda üzerinde çalışmakta oldukları bazı projelerin 2021’in ilk çeyreğinde hayata geçmesi ile fintek sektöründe ilk sayılacak bazı uygulamalara imza atacaklarını duyuruyor. Önümüzdeki 5 yılın sonunda Türkiye’nin en büyük ‘Ödeme Hizmet Sağlayıcıları’ndan birisi olacaklarını açıklayan Güsar, “Bu hedefimizi gerçekleştirirken elbette yakın coğrafyamızdaki bazı iş ortaklıklarını da hayata geçirmek planlarımız arasında. Şimdiden uluslararası bazı ödeme hizmet sağlayıcıları ile entegrasyon süreçlerimizi başlatmış, hatta bazıları ile tamamlanmış durumdadır. Bu suretle küresel şirketlerin ülkemizdeki satışlarına da aracılık etmeyi hedefliyoruz” diye konuşuyor.
Moka ile KOBİ’lerin ödemeleri ertesi gün hesaplarında
Moka’yı rakiplerinden ayıran en önemli özellik ise hazır hizmetlerin dışında tamamen müşterinin ihtiyacına yönelik terzi usulü projeler ile müşterilere özel geliştirilen çözümler.
Selim Güsar, “Çözümlerimiz tamamen in-house olarak gerçekleştirilmektedir. Müşteri memnuniyeti bizim için her zaman önceliktir. Moka ile çalışan müşterilere benzersiz bir deneyim sunarak her müşteriye ayrıcalıklı ve özel olduğunu hissettirmek asıl gayemizdir. Ayrıca KOBİ’ler için nakit yönetimi ihtiyacının ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Türkiye’de ödeme süreleri genelde bloke artı komisyon şeklindedir. Biz ise Moka olarak KOBİ’lerin ödemelerini ertesi iş günü hesaplarına yatırarak KOBİ’lere nakit yönetimlerini yapabilmeleri için destek oluyoruz” bilgisini veriyor.
Pandeminin de etkisiyle, 2020 ilk 6 ay toplam ticaret hacmi 91.7 milyar TL’ye ulaştı. Bu, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 65’lik bir büyüme anlamına geliyor.
Ödeme yöntemlerinde bu tutarın 58 milyar TL’lik kısmı kartlı ödeme sistemleri ile gerçekleşti. Havale/eft yüzde 32.7, kapıda ödeme ise yüzde 4’lük bir paya sahip. Fintech’ler bu hacmin yüzde 8 veya 10’unu gerçekleştiriyor. Pandemi süresinde Türkiye’de 5 milyonun üzerinde ilk defa elektronik ticarette online işlemlerde kullanılan kredi kartı oldu. Selim Güsar, “Artışın Moka’ya yansıması da gayet pozitif oldu. Müşterilerin tamamen online olarak başvuru yapmaları, bu sürecin aynı şekilde tamamen online gerçekleşmesi, müşterilerin tek sözleşme ile tüm bankalarla anlaşma sağlayabilmesi gibi avantajlar sayesinde müşterinin pandemi sürecinde de tercih ettiği bir şirket olarak yerimizi aldık” diyor.
Moka büyüme ivmesini yakaladı
Moka büyüme ivmesini yakaladı
Yüzde 100 Türk sermayeli ve BDDK lisanslı ödeme kuruluşu olan Moka, önümüzdeki 5 yılın sonunda Türkiye’nin en büyük ‘Ödeme Hizmet Sağlayıcılarından’ biri olmayı hedefliyor.